- for mennesker på farten

Lyt til Rejseradioen her på siden og på danske radiostationer


Forsiden   Aktiviteter    Biler    Overnatning    Rejsemål    Transport    Rejseprogrammet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rejsemål og gøremål


På denne side samler vi rejsemål og gøremål, som er blevet besøgt og omtalt bl.a. i forbindelse med produktionen af Rejseprogrammet


Ferieøen Kreta på gæsternes præmisser

Mon ikke mange mennesker forbinder Kreta med drømmebilledet om en næsten paradisisk ferieø. Sol, varme, strande, storslået natur og stribevis af ægte ferieoplevelser på gæsternes præmisser. De 650.000 øboer ved, hvad turisterne efterspørger, og næsten helt naturligt balancerer de mellem øens mange kvaliteter, så de er sikrer på, at de også leverer varen. Men øens helt egne præmisser har også noget at skulle have sagt, og er man parat dertil og forberedt derpå kan naturoplevelserne blive noget ud over det sædvanlige.

Læs og se billederne om ferieøen Kreta og Agia Gallini på gæsternes præmisser >>>


Le Mont Saint Michel:
Et af verdens mest unikke rejsemål

Mange kender formentlig den eventyragtige klippeø i engelske kanal, en lille kilometer fra den franske kyst. Om ikke andet så fra billeder. For Le Mont Saint Michel er et af verdens mest unikke rejsemål, med sin magiske stræben mod himlen og verdens uden sammenligning største tidevand. Men der er langt derud, hvis man kommer fra Danmark, lige så langt som ville man køre til den franske middelhavskyst, og derfor er stedet ikke umiddelbart så besøgt af danskere.
Der er heller ingen Tivoli, forlystelsescentre eller andre typer af underholdning i nærheden. Alligevel er det ikoniske bygningsværk et sted, man ikke kommer uden om, hvis man vil opleve og forstå den europæiske kultur og århundredes udvikling.

Se billeder, video og læs mere om Le Mont Saint Michel >>>


Fanø og Vadehavet

Det burde næsten være overflødigt, at opfordre til at besøge Fanø, for enhver dansker med respekt for sig selv kender til den smukke ø i den nordlige del af Vadehavet. Eller? Et faktum er det, at en hurtig og på ingen måde statistisk underbygget rundspørge blandt tilfældige danskere gav billedet af, at: ja, vi kender til Fanø, ja, vi burde besøge øen, og nej, vi har ikke gjort det endnu. Undertegnede hører til den kategori – eller rette hørte, for nu har besøget fundet sted og det kom der er rejseradioprogram ud af. I programmet kan man høre om turen dertil, om strand sejlads på de kæmpemæssige strande, der bliver set på sæler og flettet tovværk - plus en overordnet gennemgang af hvad den smukke ferieø i Vadehavet ud for Esbjerg har at byde gæsterne på.

Fanø: Naturperlen i Vadehavet - læs mere >>>


Lissabon: Cascais og Estoril: Fine ferieoplevelser til rimelige priser

Portugal, i særdeleshed området omkring de eksklusive småbyer, Cascais og Estoril, på kanten til Atlanterhavet ved den brede udmunding af floden Tejo, lige vest for hovedstaden Lissabon, byder på ferie muligheder af enhver slags plus et par ting til: En eksklusiv atmosfære i en bemærkelsesværdig skøn forening med den autentiske lokalbefolkning og en menneskelig mentalitet, der både hvad humor og livsholdning ligger meget nærmere den, måske især vi danskere sætter så meget pris på. Og så er priserne til at betale...

Lissabon: Cascais og Estoril - læs mere >>>


Côte d'Azur: Villefranche sur Mer og Saint Jean Cap Ferrat

Det rolige og naturlige hjørne af Côte d’Azur

Få kilometer øst for Nice, på kystvejen mod Monaco, passerer man den lille hyggelige kystby, Villefranche sur Mer og halvøen Saint Jean Cap Ferrat. Stedet står i fuldstændig kontrast til den ofte lidt hektiske ferie-storby, Nice, og det ofte lidt for eksklusive og mondæne Monaco.

Cöte d'Azur: Villefranche sur Mer, Saint Jean Cap Ferrat - læs mere >>>


Côte d’Azur: Nice - Rivieraens omdrejningspunkt med egen sjæl

Op imod 12 millioner passagerer betjener sig hvert år af Aeroport Nice Côte d’Azur. Et enkelt tal, der ikke blot placerer lufthavnen ved den franske riviera som den næststørste i Frankrig – efter Paris, naturligvis – men også understreger betydningen af den hvide by i hjertet af Côte d’Azur – Azur-kysten. Nice er det naturlige omdrejningspunkt og altid et besøg værd.

Côte d'Azur: Nice er rivieraens omdrejningspunkt med egen sjæl - læs mere >>>


Côte d'Azur: Cannes er til festivals og meget andet

Det er ikke muligt at sige Cannes uden at tilføje ”Filmfestival”. Det er i hvert fald svært, hvis man ikke ved bedre. Ikke, at der er noget som helst galt i Filmfestivalen, for det er en storartet mulighed for at kaste glans over det store kulturelle arbejde, som filmindustrien bidrager med i den moderne verden. Men bortset fra de par uger sidst i maj, hvor netop den verdenskendte festival finder sted, er Cannes meget mere og meget andet.

Côte d'Azur: Cannes er til festivals og meget andet - læs mere >>>


Kiel: Charmerende, moderne, ung og effektiv

Som hovedstad i Schleswig-Holstein – det nordligste af de tyske Länder i forbundsrepublikken – har Kiel lidt storby over sig. Som storhavn ud imod Østersøen, for enden af det, vi kalder Kieler-kanalen, også en høj grad af effektivitet. Med et stort og anerkendt universitet sætter ungdommen desuden sit præg på byen og man har effektivt formået at kombinere det hele i et moderne setup med sin helt egen charme.

Kiel: Charmerende, moderne, ung og effektiv - læs mere >>>


Eckernförde ved Kiel: Nordtyskernes perle ved Østersøen

I et land med 80 millioner indbyggere og en ganske beskeden kyststrækning kan man godt forstå, at Eckernförde er noget særligt for tyskerne. I Danmark er vi vant til masser af kyststrækning, suveræne badestrande og rolige farvande. Derfor er det ikke den del af Eckernförde, der skal få os til at besøge byen.

Eckernförde - Nordtyskernes perle ved Østersøen - læs mere >>>


Hamburg er altid et besøg værd

Med sine 1,7 millioner indbyggere er Hamburg en af Nordeuropas absolut største byer. En ægte metropol, et knudepunkt med forbindelsesveje ikke bare til Tyskland med også til alle de nordeuropæiske lande og altid et et besøg værd.

Hamburg er altid et besøg værd >>>


San Francisco: Elsk den eller giv den i det mindste en chance…

San Francisco skal ikke sammenlignes med andre amerikanske byer. Den KAN ikke sammenlignes med andre. Den er helt sin egen, har sin egen sjæl, og sjælen er en god kombination af den position, der har opnået siden den fik vokseværk, fordi man troede at her skulle der findes guld, og dens evne til at overleve selv de vanskeligste naturkatastrofer.

San Francisco: Elsk den - eller giv den i det mindste en chance >>>


Los Angeles: Den uendelige storby

Los Angeles er en af verdens absolut største byer, hvis man alene ser på det areal, den dækker. "L.A." er da også den mest folkerige by i Californien og nr. 2 i USA med et indbyggertal på små 4 millioner. Den dækker over et samlet areal på 1.215 kvadratkilometer.

Los Angeles - den uendelige storby >>>


Chicago anno 2014: Åben, international - og en god oplevelse

Lader man de tæt ved 3 millioner indbyggere i det centrale Chicago tegne byen ved den kæmpemæssige Michigan-sø, får man et helt igennem positivt indtryk. Der er en mangfoldighed af mennesker, mennesketyper, nationaliteter og etniske tilhørsforhold, som end ikke New York ikke kommer i nærheden af at hamle op med. Det er positivt for oplevelsen, for vi så kun lutter smil og glade miner under vores besøg i sommeren 2014.

Læs om Chicago hér >>>


Washington, D.C. og historien

Det er ikke for ingenting, at Washington, D.C. byder på verdens største museumskompleks, Smithsonian. Den amerikanske hovedstad er blevet til pga. historien, den har været og er fortsat en af verdenshistoriens vigtigste byer. Det er hér, de store politiske beslutninger, hvor USA er i førertrøjen, bliver truffet. Washington lever med og af historien. Derfor er den et besøg værd.

Washington, D.C. og historien >>


New York: Oplevelser af enhver slags

New York er populær som aldrig før blandt danske turister. Priserne på flybilletter er så lave, at er man ude i god tid, behøver en tur til Verdens oplevelsescentrum nr. 1 ikke at være mere kostbar end en tur til Sydeuropa. Desuden er prisniveauet grundet den lave dollar-kurs så attraktivt, at frekventerer man en af de mange outlet-stores, er der lynhurtigt kompenseret for de lidt højere hotelpriser.

New York: Oplevelsernes by >>>


Normandiet og Paris: Bil- og vandreture

Nordfrankrig er den ideelle rejsedestination for danskere på biltur. Med Paris som rejsemål er afstanden fra Danmark 1050 kilometer, uanset man kører ud af landet ved den dansk/tyske grænse ved Padborg eller giver sig ud på autobahn-turen mod syd efter den traditionelle færgetur fra Rødby til Puttgarden. Foruden Paris, som i sig selv byder på uendelig mange oplevelser, er ikke mindst Normandiet spækket med natur, kunst og historie, og i 70-året for D-Dag, der d. 6. juni markerer de allierede troppers landsætning på det europæiske fastland, er der ekstra meget at se på i det nordfranske. I Rejseprogrammet denne gang og også i det næste, der sendes i æteren engang i juni måned, stiller vi skarpt på Normandiet og Paris. Vi besøger Caen i Normandiet og går siden på opdagelse i dele af Paris, som man ikke falder over som det allerførste, når man besøger Byernes By.

Lyt til Rejseprogrammet, oplev Normandiet og tag med på gåture i Paris >>>

     

     


Sydamerikas enestående natur

I november 2013 besøgte Henrik Hagen og hans hustru store dele af Sydamerika. Turen havde fokus på de enestående naturoplevelser, som ikke mindst Argentina byder på, men man havde også afstikkere til Brasilien, Uruguay og Chile. Henrik Hagen, som har besiddet flere ledende stillinger i dansk erhvervsliv har rejst verden tyndt og det er da heller ikke første gang at han besøger Sydamerika. Det fortæller han om i Rejseprogrammet, hvor man også kan få værdifulde tips til selv at besøge det fjerne kontinent, også selvom man vælger at fordele oplevelsen over flere omgange. Snakken i Rejseprogrammet suppleres af Henrik Hagens skildringer på disse sider.

Hør Rejseprogrammet og bliv inspireret - måske til at gøre turen efter >>>


Rostock er et besøg værd

De fleste danskere den nordtyske by, Rostock, men nok mest som transitby, fordi man benytter Scandlines færgen fra Gedset til Rostock og retur, f.eks. på vejen til Berlin. Som sådan er det nok også mest sjællændere, der tager den vej. Kommer man fra Jylland er turen til Tyskland som bekendt helt færgefri. Det ændrer ikke på, at netop byen Rostock i sig selv er et besøg værd, som rejsemål eller et sted, som man bruger en eller flere dage på at udforske undervejs sydpå.

Rostock som rejsemål - læs mere >>>


Gør holdt i Brandenburg på vejen til Berlin

Vi danskere valfarter til Berlin som aldrig før. De fleste af os tager bilen og undervejs kører vi gennem Brandenburg - det store område, der har Berlin som sit midtpunkt og lokkemad for de mange turister. Men Brandenburg er i sig selv et turistområde, som året rundt byder på masser af oplevelser og aktiviteter, som interview'et med Bernd Hezler fra Det tyske turistkontor i novemberudgaven af Rejseprogrammet kommer ind på.

Turistdestinationen Brandenburg - læs mere >>>


Oplevelsesøen Samsø

Midt mellem Jylland og Sjælland, med udsigt til Århus, Ebeltoft, Røsnæs og Nordfyn ligger Samsø. I de rolige danske farvande, hvor der skal mere end en hård efterårsstorm til at bringe Samsøfærgen ud af den sikre ro, hvormed den dagligt transporterer tusinder af mennesker frem og tilbage mellem Samsø og Jylland/Sjælland.

Heldigt nok, for netop ro, ro og atter ro er det, der kendetegner den smukke solskinsø, en ø med ø-kultur, ø-atmosfære, en unik kultur og natur - men også med masser af oplevelses- og aktivitetsmuligheder for den, der ikke vil tilbringe hele opholdet med solbadning, restaurationsbesøg og shopping i de lokale butikker.

Oplevelsesøen Samsø - læs mere >>>


Besøg Berlin på byens præmisser

I den anden udgave af Rejseprogrammet er Berlin temaet. Vi er ikke på sightseeing i traditionel forstand, men viser, at Berlin, trods sin dunkle og dystre fortid i historiens tegn har udviklet sig til en moderne og trendy metropol, en levende og mangfoldig storby, der har kolossalt meget at byde på, på sin helt egen og ofte usædvanlige måde - til priser, der er til at betale. Et velvalgt rejsemål for en forlænget weekend.

Storbyen Berlin - læs mere >>>

 


Outdoor på Bornholm

I den første udgave af Rejseprogrammet stiller vi skarpt på Bornholm som ny destination for mennesker med lyst til at prøve outdoor aktiviteter. I Uge 35 (26. august-1. september 2013) afholdes "Outdoor-ugen" med særlig fokus på outdoor aktiviteter og er man ny på området, er det en god mulighed for samlet at stifte bekendtskab med de tilbud, klippeøen i Østersøen kan øse ud af.

Outdoor aktiviteter på Bornholm - læs mere >>>

         

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rejseradioen.dk redigeres og udgives af Søren Clauding

© Rejseradioen: Søren Clauding - Clauding Communication. Kontakt >>>