- for mennesker på farten

Lyt til Rejseradioen her på siden og på danske radiostationer


Forsiden   Aktiviteter    Biler    Overnatning    Rejsemål    Transport    Rejseprogrammet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Côte d’Azur: Nice

Rivieraens omdrejningspunkt med egen sjæl


Af Søren Clauding – maj 2015


Côte d'Azur - Interview med dir. Eric Doré, dir. Côte d'Azur Tourist

 

Nice og madkulturen - bl.a. interview med Anne Gilet, Presse ansvarlig, Nice Tourist

 

 

 

 

 

 


Flere fotos fra Nice >>>


Op imod 12 millioner passagerer betjener sig hvert år af Aeroport Nice Côte d’Azur. Et enkelt tal, der ikke blot placerer lufthavnen ved den franske riviera som den næststørste i Frankrig – efter Paris, naturligvis – men også understreger betydningen af den hvide by i hjertet af Côte d’Azur – Azur-kysten. Nice er det naturlige omdrejningspunkt og altid et besøg værd.

 

Af samme årsag valfarter tusinder og atter tusinder af danskere til Nice hvert eneste år. I de danske ferieperioder forår og efterår markerer det danske sprog sig i såvel de smalle indkøbsgader i den gamle bydel, på den kilometer lange strandpromenade, Promenade des Anglais, og i alle byens hjørner. Vi danskere elsker den franske middelhavsby, kysten på begge sider mod Antibes og Cannes i vest og Villefranche sur Mer og Monaco mød øst, tæt ved grænsen til Italien.I stadig udvikling

Nice er da også en by, der altid har været og fortsat er i rivende udvikling. Bystyret kender betydningen af på den ene side at være tro overfor det velkendte, det traditionelle, nostalgien og samtidig at sikre, at gæsterne hver eneste gang får nye oplevelser oven i, der vil få dem til at vende tilbage igen og igen. De er dygtige og det kan vi alle have glæde af.

 

Man har også forstået betydningen af en samlet indsats for at holde gryden i kog. Derfor samarbejdes der på tværs af de mange destinationer på Côte d’Azur. Naturområderne i Alpe Maritimes er blevet stadig mere interessant for turisterne, naturparker er opstået og så sent som i år har man åbnet og markeret et nyt stykke af den berømte vej, som Napoleon fulgte mellem Nice og Grenoble, da han i 1815 vendte tilbage fra sit eksil på Elba og med 1200 mand i sit følge satte kursen mod nord. Den markerede rute løber mellem Grasse og Sisteron og man kan både gå og ride turen.

 

Naturområder og enestående dyreliv

Da vi besøgte Côte d’Azur i foråret 2015 var tiden for knap til at begive os ud i naturområderne, men vi kan stærkt anbefale, både at kaste sig ud i Napoleons-eventyret og naturparkerne i Alpes-Maritimes, hvor man under sikre forhold kan komme tæt på ulve, bisoner og rådyr i deres naturlige omgivelser.

 

Vender man blikket ud imod Middelhavet er dyrelivet måske endnu rigere, hvaler og delfiner er helt almindelige syn og der arrangeres talrige sejladser ud i det azurblå hav med præcis det formål, at lade turisterne få del i den eventyrlige oplevelse det er, at se dyrelivet på nært hold. Det vender vi tilbage til i en senere artikel og i et senere radioindslag fra Villefranche sur Mer.

 

Shopping og fødevarer

Bliver man i det centrale Nice er mulighederne ligeså talrige. Shopping hører til på dagsordenen i eksklusive butikker f.eks. i randen af Massena pladsen. Tag på opdagelse i den gamle by, der ligger på linje med Quai des Etats Unis, udforsk de spændende fødevareprodukter og mange restauranter på udendørsmarkedet på Place Charles Félix.

 

 

 

 

Læs også om favorit-hotellet, La Perouse, for enden af Promenade des Anglais hér >>>

 

Hér er et par gode links:

 

Nice Turist bureau

 

Côte d’Azur Turist bureau

 

Kunstmuseer i området

 

Naturparkerne

 

 

Chagall museet i Nice: En perle i storbyen

En af grundene til den store popularitet, Nice som storby nyder hos besøgende fra hele verden, er, at byen, foruden de mange kilometer strande, det behagelige klima, beliggenheden blandt eksotiske destinationer mod både øst og vest samt det azurblå Middelhav, har så meget mere at byde på. Nice er en by, man ganske enkelt ikke når at blive træt at i løbet af en livstid. Et af byens åndehuller er Chagall Museet, tæt ved bymidten og alligevel et enestående Paradis.

Læs mere om Musée National Marc Chagall i Nice >>>


Flere fotos fra Nice >>>


Place Charles Felix huser stort set dagligt det herlige fødevaremarked og på et skyggefuldt hjørne i den gamle by kan man få maden serveret, hvis ikke man foretrækker at købe den på markedet og drikke den på stranden, få meter fra markedspladsen.

 

Isvafler i uendelige mange smagsvarianter midt i den gamle by, og chokoladekunst på højeste niveau hos Henri Auer på Rue Saint-Francois de Paule, der ligger i forlængelse af Place Charles Felix.

 

 

På fødevaremarkedet på Place Charles Felix køber man herlige friske råvarer.

 

Friske tomater, der smager af nóget. Socca serveres som "food-to-go" på Place Charles Felix.

 

 

Elegante vine - og imponerende chokoladeæg (hvis man besøger Nice op til Påske).

 

Kandiseret frugt og ravioli i mange varianter - alt er hjemmelavet.

 

Vil man møde naturen i Middelhavet kan man f.eks. opleve delfiner som dem på billedet, fotograferet ud for Saint Jean Cap Ferrat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rejseradioen.dk redigeres og udgives af Søren Clauding

© Rejseradioen: Søren Clauding - Clauding Communication. Kontakt >>>