- for mennesker på farten

Lyt til Rejseradioen her på siden og på danske radiostationer


Forsiden   Aktiviteter    Biler    Overnatning    Rejsemål    Transport    Rejseprogrammet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Côte d'Azur - Nice: Hotel La Perouse

- Favorithotel med enestående udsigt


Af Søren Clauding – maj 2015


Hotel La Perouse - Interview med adm. dir. Laure Giometti


Flere fotos >>>


På toppen af Nice, på kanten til den gamle by, 30 meter til Middelhavet, få skridt fra det levende blomster- og fødevaremarked, med udsigt over Middelhavet mod syd, Promenade des Anglais og resten af den hvide by ved den franske Riviera, i total ro – og stort set usynlig for omverdenen ligger et enestående hotel. Det lyder som et eventyr. Det ER er eventyr, men et virkeligt et af slagsen: Eventyret hedder Hotel La Perouse.

 

Det utrolige er, at der ingen overdrivelse eller virkelighedsforvanskninger er i ovenstående beskrivelse. Se billederne og forstå, at dette er virkelighed, og derfor, blandt alle de hoteller, undertegnede mere eller mindre selvvalgt har besøgt i tidens løb, er Hotel La Perouse favorit nummer 1. Ikke overgået af nogen.

 

Kæmpemæssig villa

Hotel La Perouse ligger på skråningen, på miniaturebjerget, der adskiller det centrale Nice fra den gamle havn. En kæmpemæssig villa, med 60 unikke værelser og et forbavsende stort haveareal. Ikke alle, men dog de allerfleste, har udsigt over Middelhavet – og det er måske en af hotellets få svagheder, man skal være en smule selektiv, når man reserverer.

 

Men alle værelser er pæne, velholdte, rene, med hver deres charme og selvom man har udsigt til en lille have eller klippevæggen, som også har plads til det karakteristiske runde tårn, der flankerer Le Chateau har man adgang til hotellets næsten 5-stjernede faciliteter. Le Chateau, men ikke tårnet, er i øvrigt det eneste sted i det centrale Nice, der ligger højere end Hotel La Perouse.

 

Femstjernet kvalitet

Hotel La Perouse har ikke fem stjerner men ”blot” fire. Det er imidlertid fire stjerner med femstjernet kvalitet, for betjeningen og niveauet i snart sagt enhver forstand er femstjernet. Dog mangler de store pompøse elevatorer, den ekstraordinære plads og den grænsende til prangende storhed, som femstjernede hoteller efter fransk målestok ikke kan være foruden.

 

Men kan man glæde sig over den fænomenale udsigt, den fremragende service og pæne kulinariske niveau, og kan man affinde sig med, at også andre har adgang til jacuzzien på den store tagterrasse eller det velindrettede, lille fitnesscenter med samme storslåede udsigt, får man en femstjernet oplevelse.

 

Hotel La Perouse har værelser af enhver art. Ofte med små altaner, iblandt med store terrasser men alle er de nænsomt dekoreret. Udendørs swimmingpoolen er opvarmet året rundt, den støder direkte op til klippevæggen, og undervejs dertil passerer man den rolige lounge- og restaurantionshave, hvor man i skyggen af citron- og appelsintræer kan nyde hotellet og opleve det tætteste, man kan komme paradis på Jorden.

 

Praktikken

Taxi/bilturen fra Nice Côte d’Azur lufthavnen tager 20 minutter. Kommer man i bil, tilbyder hotellet Valet-parkering, som dog er forholdsvis kostbar. Men i dagtimerne er der ofte ledige parkeringspladser på sidegaden, der munder ud ved hotel indgangen, især hvis man har en lille bil. Sikkerheden er som alle andre steder: Undlad at efterlade fristende genstande i bilen. Ingen bryder ind i en tom bil. Og vil man parkere selv, er der mange parkeringspladser i nabolaget. Men ellers tag bussen fra lufthavnen. Om et par år er der også etableret sporvogn direkte til centrum.

 

Hotel-indgangen ligger til højre for Hotel Suisse, som er et iøjefaldende hotel ved fortovskanten – men også et hotel, der ikke når Hotel La Perouse til sokkeholderne, i bogstavelig forstand, for fra den diskrete reception kører man i én af de to små elevatorer op til tagniveauet på de bygninger, der ud til fortovet på Quai Rauba Capeau omkranser Le Chateau – og Hotel La Perouse - for foden af bjerget. Siden følger man en lang gang og så er man nået til hotellets hovedbygning (den gule bygning på billedet til venstre). Der findes nogle få værelser i sidebygningen, som hver især har deres charme.

 

Prisniveauet er ikke lavt. Mindst 250 Euro for et standardværelse uden udsigt – fra værelset, altså. For glem ikke: Udsigten er en del af oplevelsen, og fravælger man at betale for den på selve værelset, har man altid lov til at gå op på tagterrassen og nyde den, alle faciliteter indgår i prisen, høj som lav. Men indrømmet: Det er nu herligt at vågne op til Middelhavets azurblå skønhed eller sige god nat i det fascinerende lys fra den mange kilometer lange strandpromenade.

 

Vi giver Hotel La Perouse fem stjerner

Hotel La Perouse har officielt sine fire stjerner. Vi giver det gerne fem på vores seksstjernede skala. I vores stille sind kan det godt få dem alle sammen, men det er nok blot fordi vi er immune overfor den luksuøse storhed, som Le Perouse ikke helt lever op til.

 

Plads til forbedring? Tja, udover det med de forskelligartede værelser er vi i den absolutte bagatelafdeling. På vores værelse var det måske smart, at det fra badeværelset adskilte toilet med håndvask også havde en knage til håndklædet. Markiser er et ”must” på en altan, fordi vejrliget i Nice ikke er regnløst (og ikke alle værelser har en - vores havde ikke, denne gang), måske et par puder på altanstolene, en kaffemaskine og vandkoger. Men det var vist også det…

 

Link til hotellet

 

Hotel La Perouse

11, Quai Rauba Capeu

06300 Nice

Tel: +33 4 93 62 34 63

 

Reservation >>>


   

Juniorsuite med hjørne-udsigt og to altaner.

 

   

Badeværelse med to håndvaske, badekar, brusekabine og separat toilet med håndvask.

 

 

Opvarmet udendørs swimmingpool året rundt. Gårdhave med appelsin- og citrontræer.

 

 

  

Tagterrasse med jacuzzi i baggrunden.

Hotel La Perouse er en pragtvilla med 60 værelser, de fleste med havudsigt.


Flere fotos >>>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rejseradioen.dk redigeres og udgives af Søren Clauding

© Rejseradioen: Søren Clauding - Clauding Communication. Kontakt >>>