- for mennesker på farten

Lyt til Rejseradioen her på siden og på danske radiostationer


Forsiden   Aktiviteter    Biler    Overnatning    Rejsemål    Transport    Rejseprogrammet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoteller og overnatningssteder


Præsentation af overnatningssteder og hoteller, som vi har besøgt, baseret på vores oplevelse og de værelser vi har beboet.

Vores vurdering på besøgstidspunktet sammenfattes på en skala fra 1-6, hvor 6 er bedst.


La Zambra ved Costa del Sol
Stille 5-stjernet luxus i mondæne omgivelser

Her kan man bo i stille og ro med sydkystens charme tæt derpå >>>

   


Ferieøen Kreta på pengepungens præmisser

Man kan naturligvis besøge Kreta ved at købe en færdigpakket rejse. Vi valgte at booke fly og overnatning selv, bl.a. fordi vi ønskede at opholde os på den del af den græske ferieø, hvor turismen selvsagt var uundgåelig, men mere dæmpet end det man oplever andre steder. Valget faldt på Agia Galini.

Læs om hvordan man overnatte i Agia Galini på Kreta >>>


Interalpen-Hotel Tyrol i Østrig: En 5-stjernet superior-omvej

Bilferier er fortsat attraktive og ikke mindst det sydlige udland drager hver år tusindevis af danskere til sig. Italien og Sydfrankrig står højt på listen – og ofte går vejen gennem Østrig, gennem Tyrol. Hvis ikke man lige ved det er det ikke så lige til at finde det. Interalpen-Hotel er et femstjerne superior hotel, der umiddelbart synes at ligge langt fra alfarvej, men faktisk er omvejen beskeden og den overgår langt den oplevelse, man får på et af Østrigs smukkest beliggende hoteller.

Læs om Interalpen-Hotel Tyrol hér >>>

   


Lissabon/Cascais: The Oitavos Hotel - Plads og åbenhed i rå mængder

Hvis det er plads, plads og atter plads, man går efter, er Oitavos hotellet tæt ved Atlanterhavskysten lige vest for Cascais i Portugal måske sagen. Især hvis man er indstillet på en unik åbenhed. For selvom pladsen er det primære element i konceptet bag det kun fire år gamle familiedrevene golf-hotel, er åbenheden i bogstavelig forstand det, der er det mest exceptionelle ved den 5-stjernede luksus.

Læs om The Oitavos Hotel hér >>>

 

Se flere billeder fra The Oitavos Hotel hér >>>


Lissabon/Cascais: Hotel Fortaleza do Guincho

Unik luksus på kanten af Atlanterhavet

Yderst på en klippepynt, lige syd for Capo da Roca, det vestligste punkt på det europæiske fastland, ligger en gammel fæstning. Eller rettere lå. For i det sidste halve hundrede år har der ligget en enestående bygning, inspireret af det oprindelige bygningsværk, der i flere hundrede år har medvirket til at forsvare den portugisiske Atlanterhavskyst ud hovedstaden Lissabon. I dag og gennem en længere årrække har bygningen huset et af verdens mest ekstraordinære luksushoteller, Fortaleza do Guincho.

Læs om Hotel Fortaleza do Guincho hér >>>

 

Se flere billeder fra Hotel Fortaleza do Guincho hér >>>


Côte d'Azur - Nice: Hotel La Perouse

- Favorithotel med enestående udsigt

På toppen af Nice, på kanten til den gamle by, 30 meter til Middelhavet, få skridt fra det levende blomster- og fødevaremarked, med udsigt over Middelhavet mod syd, Promenade des Anglais og resten af den hvide by ved den franske Riviera, i total ro – og stort set usynlig for omverdenen ligger et enestående hotel. Det lyder som et eventyr. Det ER er eventyr, men et virkeligt et af slagsen: Eventyret hedder Hotel La Perouse.

Læs om Hotel La Perouse hér >>>

 

Se flere billeder af Hotel La Perouse hér >>>

 


Côte d'Azur - Saint Jean Cap Ferrat: Royal Riviera

- 5 stjernet luksus i diskrete rammer

Royal Riviera, på grænsen til Middelhavsbyen Beaulieu-sur-mer, i hjertet af Côte d’Azur mellem Nice og Monaco. Med fundamentet placeret i strandkanten og den femstjernede luksus diskret skjult på hotellets sydvendte facade, er det et ideelt sted for livsnydere, for hvem excellent betjening samt fred og ro i overflod er alt afgørende. Hér tager man de fem stjerner alvorligt.

Læs om Royal Riviera hér >>>

 

Se flere billeder af Royal Riviera hér >>>


Côte d’Azur - Villefranche-sur-Mer: Welcome Hôtel

- i autentiske omgivelser, garanti for havudsigt og egen balkon

Da Cathrine Galbois-Sigwalt for få år siden igangsatte en målrettet opdatering af det historiske Welcome Hôtel, som ligger direkte på havnepromenaden i den hyggelige Villefranche-sur-Mer få kilometer øst for Nice, ramlede hun ind i en måske lidt konservativ tilgang til moderne tænkning hos visse franske myndigheder. Derfor er der dobbelt grund til at have respekt for hendes resultater: I dag har Welcome Hôtel balkon’er ved samtlige værelser og samtlige værelser har havudsigt.

Læs om Welcome Hôtel hér >>>

 

Se flere billeder fra Welcome Hôtel hér >>>


Côte d’Azur og Haut-de-Cagnes: Château Le Cagnard

Solen i Provence - på toppen af Cagnes-sur-mer

På toppen af Cagnes-sur-mer, et kvarters kørsel mod vest fra Nice Côte d’Azur lufthavnen, luftporten til den franske Riviera, ligger Château Le Cagnard. Bygget ind som en beboelig del af den fæstningsmur, som i århundrede har beskyttet Grimaldi familiens borg, opført på det lille bjerg, Haut de Cagnes, som netop betyder ”Toppen af Cagnes”.

Læs om Château Le Cagnard hér >>>

 

Se stemningsbilleder fra Haut-de-Cagne hér >>>


Hamburg: Junges Hotel - Komfort og nærhed i mere end én forstand

Et komfortabelt moderne hotel, tæt ved det hele og oven i købet til rimelige priser. Hvad mere kan man ønske sig, når det gælder om at overnatte i Nordtysklands største by, Hamburg? Det skulle da lige være endnu mere komfort og endnu mere nærhed. Men også dét, kan Junges Hotel klare, om end på en noget anden måde end man er vant til. Det er da også helt og aldeles gratis, man får det med i købet undervejs – hvis man vel at mærke er opmærksom på det.

Læs om Junges Hotel hér >>>


Schleswig-Holstein og Kiel: Hotel Birke

Gode intentioner og en prisværdig filosofi

Det er næppe den nemmeste sag i verden at drive en moderne hotelvirksomhed i Kiel. For selvom Kiel er ”hovedstaden” i Schleswig-Holstein og huser 240.000 indbyggere, kommer gæsterne ikke automatisk forbi. Især ikke, når hotellet ligger i et beboelseskvarter lidt væk fra bymidten. Vi gætter på, at det er baggrunden for, at Hotel Birke i Kiel har kombineret tanken om, både at være et hotel for forretningsfolk og for wellness gæster.

Læs om Hotel Birke hér >>>


Los Angeles/Hollywood: Hilton Garden Inn - Tæt på stjernerne

Blot et stenkast (dvs. 600 meter) fra den stjernestækkede Hollywood Boulevards "Walk of Fame" i verdens mest berømte forstad, ligger Hilton Garden Inn. Hotellet er et moderne 4-stjernet overnatningssted med de bekvemmeligheder, man kan forvente, når Hilton lægger navn til.

Læs om Hollywood og Hilton Garden Inn hér>>>


Chicago’s Essex Inn:

I gå-afstand til seværdighederne og bymidten

Chicago’s Essex Inn har en kvalitet, der overstiger dem alle: Beliggenheden. Direkte på Michigan Avenue, omtrent på midten udfor det rekreative område, Grant Park, hvor man finder The Art Institute of Chicago, Millennium Park og Museum Campus, blot et par kilometers gang fra USA’s næsthøjeste bygning, Willis Tower, og den mondæne indkøbsgade, The Magnificent Mile.

Læs om Chicago's Essex Inn hér >>>


Washington, D.C.:

Loews Madison - Byens prominente overnatningssted

Præsident John F. Kennedy har overnattet her. Det samme har Elisabeth Taylor og Michael Jacksson samt utallige andre  internationale kendisser i forbindelse med deres besøg i Washington DC. Dels fordi Loews Madison er centralt beliggende, men måske især fordi hotellet, der har rødder tilbage til 1963, er pænt og velfungerende, uden at være ekstravagant, og sådan har det overlevet i mere end 50 år.

Læs mere om Loews Madison Hotel i Washington DC >>>


New York: The Wall Street Inn

En ren oase i New Yorks sikreste distrik

Man hører det overalt: Hotelværelser i New York er dyre, små og snavsede. ”Men det er jo New York, sådan er det i New York, hvis ikke man vil ryste op med regulære formuer for at overnatte på de fashionable fem-stjernede hoteller”. Vi har prøvet det på egen krop – men ved også, at sådan behøver det ikke at være.

Læs mere om The Wall Street Inn i New York >>>


Paris: Hôtel Aviatic:  Nænsomt renoveret i hjertet af Paris

Det er ikke altid den enkleste opgave at finde et pænt hotel i hjertet af Paris. Bymidten er præget af gamle bygninger - det samme er de hoteller, der findes her. Men er man indstillet på at leve sig ind i den charme, der er forbundet med at bo i en historisk bygning, nænsomt renoveret, er Hôtel Aviatic mellem Montparnasse og Seinen en glimrende mulighed.

Læs mere om Hôtel Aviatic i Paris >>>


Caen: Le Clos Saint Martin i Normandiet:

Det ”hemmelige” hotel i Caen: Skjult romantik og smukke rammer

Hvis man ikke lige ved det, er det ganske vist: Man finder aldrig Le Clos Saint Martin når man er der. Man kan passere porten på Place Saint Martin, og det er kun, hvis man kikker nøje efter, at det lille skilt indikerer, at hér er det muligt at tilbringe en nat – eller flere.

Læs mere om Le Clos Saint Martin i Caen >>>


Østrig/Kitzbühel: Fabelagtig luksus midt i Tyrol

Som man kan høre i november udgaven af Rejseprogrammet er Kitzbühel i Østrig måske nok mest kendt for sine fabelagtige skisportssteder, men også i sommerperioden er det herligt at køre lidt fra den slagne vej over Brennerpasset til Italien og tage en dag eller tog i ro og mag og måske også en smule luksus. Ret meget luksus, faktisk...

Læs mere om A-rosa hotel i Kitzbühel >>>

  


Alsace: Resort Barrière Ribouvillé: Alsace i moderne omgivelser

Alsace er utrolig smuk, og mange mennesker tænker givet vis ikke på, at hvis de tager en lille afstikker fra den tyske autobahn mellem Karlsruhe og Basel på turen mod Syd, og stryger ind over den franske grænse, befinder man sig hurtigt iblandt vinstokke, vingårde og kan køre fra den ene lille hyggelige by til den anden.

Hvis man gør det har man hurtigt en udfordring: Hotellernes standard. Men det er der råd for efter at Resort Barrière Ribouvillé tæt ved byen Ribouvillé mellem Strasbourg og Basel blev bygget.

Læs mere om  Resort Barrière Ribouvillé hér >>>

   


Samsø: Nordby Kro

Nordby Kro på Samsø er øens nordligste overnatningssted. Stedet har i en årrække været drevet som kro og fik dette forår nye forpagtere. Det er unge mennesker, der nu står for driften, og det er vores indtryk, at arbejdet med at bringe kroen op på det niveau, som de ønsker, har været større end de måske lige havde regnet med. Måske skal man give dem en chance - vurdér selv...

Læs mere om Nordby Kro >>>

   


Berlin: Hotel Ibis Styles:

Nyt og ungt hotel i bymidten til fornuftige priser

Hotel-kæden Ibis trendy Styles hoteller ligger flere steder i Berlin. Vi har boet på Ibis Styles på Rosenthaler Platz, blot 1 kilometer fra Alexanderplatz.

Læs mere om Hotel Ibis Styles Berlin Mitte >>>

  

 


Pension Koch i Gudhjem på Bornholm:

Dejlig have, udsigt over Østersøen og masser af ro

I udkanten af Gudhjem, med udsigt over Østersøen, ligger den 90 år gamle Pension Koch.

Læs mere om Pension Koch på Bornholm >>>


Hotel Mas d'Artigny: Egen have og swimmingpool på hotel nær Nice

Vi fortæller også om et på vore breddegrader ukendt hotel nær den franske riviera, hvor privat swimmingpool og små haver er standard ved mange af værelserne.

Mere om Hotel Mas d'Artigny >>>

       

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rejseradioen.dk redigeres og udgives af Søren Clauding

© Rejseradioen: Søren Clauding - Clauding Communication. Kontakt >>>