- for mennesker på farten

Lyt til Rejseradioen her på siden og på danske radiostationer


Forsiden   Aktiviteter    Biler    Overnatning    Rejsemål    Transport    Rejseprogrammet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Hotel Birke i Kiel

Gode intentioner og en prisværdig filosofi


Af Søren Clauding – april 2015 (hotellet er besøgt i februar 2015)


Hotel Birke introduktion - Interview med Johanna Franck, PR og Marketing

 

 

 

 

 

 

 


Det er næppe den nemmeste sag i verden at drive en moderne hotelvirksomhed i Kiel. For selvom Kiel er ”hovedstaden” i Schleswig-Holstein og huser 240.000 indbyggere, kommer gæsterne ikke automatisk forbi. Især ikke, når hotellet ligger i et beboelseskvarter lidt væk fra bymidten.

 

Vi gætter på, at det er baggrunden for, at Hotel Birke i Kiel har kombineret tanken om, både at være et hotel for forretningsfolk og for wellness gæster. Hotellet disponerer over udmærkede værelser med sædvanlig tysk top-renlighed, en udmærket restaurant, hvor man ofte baserer menukortet på lokale produkter, og et omfattende spa-område med alt, hvad hjertet begærer fra opvarmet swimmingpool, flere forskellige sauna-typer, en spa-bistro, massage område med uddannede specialister osv.  Det er som sådan et oplagt udgangspunkt til at give opholdet i Kiel en anderledes vinkel og et anderledes indhold.

 

Løb en tur i skoven

I den lille skov på kanten til beboelsesområdet kan man gå og løbe. Hotel Birke har oven i købet en app, som man kan installere på sin smartphone – der både angiver ruter i området og sikrer, at man ikke farer vild. Man kan også leje el-cykler, så man hurtigt kommer rundt i byen. Og skal man ind til bymidten, som ligger omkring 5 kilometer væk, kan man enten cykle, tage sin egen bil eller en bus – køreturen varer blot 10 minutter, oplyste man på hotellet.

 

Hotellet disponerer over en stab på seks fastansatte medarbejdere, der både står for at sikre, at faciliteterne fungerer og den løbende renovering. Det sidste er ikke uvigtigt, for sandt at sige er de ikke-renoverede værelser ikke særlig charmerende, hvorimod der er en vis stil over dem, der er renoveret. Vi anbefaler klart, at man beder om et renoveret værelse, hvis man reserverer.

 

Wellness

Hotel Birke er et sted, hvor man mødes med professionel høflighed og imødekommenhed. Vi prøvede flere typer af massage og kropspleje og det blev udført med al ønskelig præcision og omhyggelighed. Det blev ved præsentationen af hotellet nævnt, at medarbejderne går med blødt fodtøj, at alle remedier står bestemte steder, så behandlingen kan foregå med den nødvendige ro og uden forstyrrelser, der spilles rolig og dæmpet musik og kommunikationen foregår som den skal. En af hotellets massøser (Vibeke på billedet) er oven i købet dansk - og taler naturligvis dansk. Og a-pro-pos sproget: Hotellet har også en dansk webside (se nedenfor).

 

 

 

Hotel Birke wellness - bl.a. interview med Friederike og massøsen Vibeke

 

I kontrast dertil var der under vores besøg flere gange om dagen vandgymnastik, styret af højtråbende instruktør med kraftige rockrytmer fra ghettoblasteren. Lyden var gennemtrængende, ikke mindst i spa-området, hvor man forgæves forsøgte at opnå den ro, man havde set frem til. Kraftig lyd fra de maskiner, der producerer varme og damp i damp-saunaen er også en stressfaktor. Det første kan man planlægge sig ud af, fordi vandgymnastikken forgår på fastlagte tidspunkter, det sidste er der konstant.

 

Restauranten

Besøget i restauranten, Fischers Fritz, var til dels en udmærket oplevelse. Der var ”fiskemarked” den dag med en slags buffet, hvor man kan vælge hvilken slags fisk, man ønsker at spise (der er også a-la-carte retter for dem, som foretrækker det). Skaldyrene til forrets-platten har vi smagt bedre, men fisken var vel tilberedt. Pga. en misforståelse med reservationen var vi først klar til dessert ved 22:30 tiden – og vi fik den alene smagt, fordi vi selv var opmærksomme på, at personalet var i færd med at rydde dessert-buffeten. Det gjorde nu ikke så meget, for crème brûlée’en var blød i overfladen og chokolademoussen for sød til os.

 

Misforståelsen ved bordreservationen var imidlertid ikke den eneste misforståelse, vi oplevede under vores besøg. Ved ankomsten ved frokosttid bestilte vi et par sandwich i den tilhørende bar/café. Den blev serveret over en halv time efter bestillingen. I den vegetariske sandwich bed vi i en regulær gren på omkring 7 cm længde, vores datters milkshake dukkede først op 65 minutter efter bestillingen og først efter at vi flere gange at have gjort opmærksom derpå. Siden oplyste tjenere, at pga. fejlene var serveringen på husets regning. Men det var kun indtil afrejsen, hvor vi blev præsenteret for en regning på hele serveringen. Da vi nævnte,  at vi forventede noget andet, blev det sagt, at vi var blevet fejlinformeret – den professionelle høflighed var gået fløjten ved samme anledning.

 

Misforståelser

Yderligere såkaldte misforståelser bragte os frem til det helt centrale ved vores ophold på Hotel Birke: Hotellet er udmærket, en pudsig indretning med mange gange, trapper osv. fra den ene bygning til den anden, det giver en vis charme. Værelsesindretningen er OK, renligheden er i top.  Men trods den professionelle høflighed var der for meget, der ikke fungerede mens vi var der. Da ledelsen blev informeret ved afrejsen, var reaktionen: Det beklagede man meget, det var misforståelser, sådan er det normalt aldrig, vi har været meget uheldige. Vi sætter vores lid til, at den udmelding var rigtig, og vi kan da heller ikke anbefale, ikke at besøge Hotel Birke, hvis man er på de kanter. Måske var vi blot uheldige...

 

Vi oplevede under besøget et par af hotellets yngre medarbejdere, der gjorde deres yderste for at levere den forventede oplevelse. Hatten af for dem – de gjorde det godt. Men helhedsindtrykket fra vores besøg er, at de fire stjerner, som pryder hotellets facade, ikke var dem, der var i brug, mens vi besøgte Hotel Birke. 3, måske – men det var også på kanten, og kun pga. det funktionelle. Der er i vores optik lang vej til 4-stjernede hoteller f.eks. i Hamburg, for ikke at tale om 4-stjernede hoteller i det sydlige Europa, der typisk er på et noget andet niveau.

 

Vurdering: 3 stjerner.

 

Positive indtryk: Pænt, velholdt, rent, forholdsvis tæt ved bymidten, rekreative omgivelser, pænt wellness område.

 

Plads til forbedring: Personlige hygiejne-genstande på badeværelset, f.eks. bodylotion (vandet og sæben i beholdere på væggen var ekstremt udtørrende). Evt. tilbud herom i receptionen. Flere parkeringspladser. Rensede gangstier fra p-plads til hotel. Hurtigere og mere præcis betjening. Bedre intern kommunikation. Og så prøv at undgå "misforståelser"... blot et tip.

 

Hotel Birke GmbH & Co KG

Martenshofweg 2-8

D-24109 Kiel

+49 431 5331 300

 

Hotellets webside på tysk

 

Hotellets webside på dansk


Billederne viser en ny-restaureret junior-suite.

 

Hotel Birke ligger midt i et boligområde.

 

Kaminbaren (tv) - og bistroen i spa-området (mf og th).

 

Restaurant Fischers Fritz er specialiseret i fisk, der serveres fra det åbne køkken.

 

 

 

Morgenmadsbuffetten består i vidt omfang af lokale biologiske produkter.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rejseradioen.dk redigeres og udgives af Søren Clauding

© Rejseradioen: Søren Clauding - Clauding Communication. Kontakt >>>