- for mennesker på farten

Lyt til Rejseradioen her på siden og på danske radiostationer


Forsiden   Aktiviteter    Biler    Overnatning    Rejsemål    Transport    Rejseprogrammet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

På denne side har du indgangen transportrelaterede emner, som bl.a. er omtalt i Rejseprogrammet


Fanø besøget starter på Færgen

I et land med mange øer, hvor man historisk set har sejlet mellem øerne, foregår stadig mere transport over broer. Derfor er der noget vist forløsende ved, at køre ombord på en lille færge, for at sejle ud til en lille ø som Fanø.

Fanø besøget starter på Færgen - læs mere >>>

 


Til Portugal flyver man med TAP Portugal

Til Portugal flyver man med TAP Portugal. Det lyder jo egentlig logisk nok, men udover, at det nationale portugisiske luftfartsselskab, der nu er 70 år gammel, er dominerende med afgange mellem København og Lissabon, er der også en række andre meget gode grunde.

Fly til Lissabon - læs mere >>>


Tankevækkende video: Billigere i bil fra København til Hamburg over Rødby-Puttgarden end over Storebæltsbroen. Se den på YouTube:


USA i bil: Erfaring fra sommerens biltur

I sommeren 2014 kørte vi i bil på tværs af USA. Turen var på ialt 7000 kilometer, fra New York i øst til San Francisco i vest, med adskillige afstikkere undervejs. En sådan rejse kan glimrende gøres i bidder - man behøver ikke tage den på én gang. Vi tog den på én gang, og det er der kommet en række radioprogrammer ud af, naturligvis fulgt op af tekst, billeder og værdifulde links her på Rejseradioen.dk. Det er der bl.a. kommet et par artikler ud af, specifikt om bilkørsel i USA, som kan læses på Motorsiden.dk:

USA i bil: Sådan gør man >>>

USA: Billeje og trafikregler >>>


Biltur til og i Paris

Alle veje fører til Rom. Men det var dengang. Nu til dags er der endnu flere veje, der fører til Paris. Fly er en oplagt mulighed, bus og togture ligeså, men de har alle den begrænsning, at man skal tilpasse sig en fartplan og også bagagemængden er begrænset.

 

På en biltur kører man i sit eget tempo, man kan improvisere undervejs, og efter power-shopping i Byernes By, vil bagagekapaciteten på hjemturen som hovedregel være større end den, flyselskaberne stiller til rådighed. Og ofte vil det også være langt mere økonomisk attraktivt, at tage bilen.

Biltur til og i Paris - læs mere >>>


Julemanden kommer sejlende

Når Julemanden ankommer til Rostock og byens kæmpemæssige julemarked, kommer han naturligvis sejlende. Rostock ligger ud til Østersøen og gennem årtusinder har der været tæt kontakt mellem Nordtyskland og Danmark.

Færgefart  til jul i Tyskland - læs mere >>>


Med SamsøFærgen til Samsø

Danmark er en nation af øer. Selvom en del af dem efterhånden er bundet sammen af diverse større eller længere broer, er færgefart en naturlig del af det, at færdes i Danmark. Måske derfor er vi så gode til at gøre færgefarten til en del af oplevelsen.

Transport til Samsø med SamsøFærgen - læs mere >>>


Transport til og fra Berlin

Berlin ligger populært sagt lige om hjørnet. Det er en af grundene til, at Berlin er den mest besøgte udenlandske storby blandt danskere - foran andre metropoler som Paris og London. Man kan rejse til Berlin på nær sagt enhver tænkelig måde. Rejsetiden er relativt kort og vælger man bilturen, kan man ofte medbringe langt mere end fly-, bus- og togrejser giver mulighed for.

Transport til/fra og i Berlin - læs mere >>>


Med BornholmerFærgen til Bornholm

Nogle få tager flyveren, de allerfleste tager færgen, når der er sat kurs imod Bornholm. Tidligere var det ensbetydende med mange timer på havet, søsyge og en kæmpe udskrivning på feriebudgettet. Sådan er det ikke længere efter at firmaet "Færgen", der forestår Bornholmstrafikken til vands på ruter fra Køge til Rønne, og Ystad (i Sverige) til Rønne, har indsat moderne hurtigfærger.

Transport til Bornholm med BornholmerFærgen - læs mere >>>

 


Dæk til bil og campingvogn


Dæk til bil og campingvogn skal være i orden, ikke mindst på bilferien – for mange bilferier er ufrivilligt blevet afsluttet, fordi den eneste berøring, en bil og en anhænger har med kørebanen, ikke har stået distancen.

Introduktion og links vedrørende bildæk og dæk til campingvognen - læs mere >>>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rejseradioen.dk redigeres og udgives af Søren Clauding

© Rejseradioen: Søren Clauding - Clauding Communication. Kontakt >>>