- for mennesker på farten

Lyt til Rejseradioen her på siden og på danske radiostationer


Forsiden   Aktiviteter    Biler    Overnatning    Rejsemål    Transport    Rejseprogrammet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sejlturen ud af Kalundborg er smuk - og ankommer man til byen i god tur inden SamsøFærgen afgår, kan man f.eks. benytte tiden til at se den berømte femtårnede kirke.


Ferien begynder på færgen


af Søren Clauding - september 2013


Danmark er en nation af øer. Selvom en del af dem efterhånden er bundet sammen af diverse større eller længere broer, er færgefart en naturlig del af det, at færdes i Danmark. Måske derfor er vi så gode til at gøre færgefarten til en del af oplevelsen.

 

Det gælder ikke mindst SamsøFærgen, hvor rederiet Færgen, der står for færgedriften mellem Hou og Sælvig samt Kalundborg til Kolby Kås, med stolthed hævder, at ferien begynder på færgen. Som sådan er færgeturen en del af ferien - uanset det er et ferieophold af længere varighed eller et hurtigt smut til den smukke ferieø i Kattegat.

 

Færgen disponerer over moderne færger, nem og enkel bestilling via den såkaldt "FærgenShop" (Link til SamsøFærgen hér >>>). Man printer sin færgebillet efter at have betalt på nettet, en stregkodelæser ved kontrolstationen i færgehavnen åbner bommen og så kan man stille og roligt skrue ned for adrenalinproduktionen, for færgeturen er ligeså rolig som stemningen på Samsø.

 

Der er udmærkede restauranter ombord og er vejret til det, kan man nyde et glas vin på agterdækket, mens man oplever turen over Kattegat.

 

Billederne nedenfor giver lidt færgestemning fra turen mellem Kalundborg og Kolby Kås. Ifølge planen vil det næste efterår være muligt at lægge an i en helt ny færgehavn syd for Ballen - på den "rigtige side" af Samsø, når man kommer fra Sjælland. Det skulle forkorte sejltiden med en halv times tid.

 

Lyt også til de to interviews:

 

SamsøFærgen - interview med Lindy Kjøller

og seniorkaptajn Niels Holst

 

SamsøFærgen - uddybende interview med Lindy Kjøller

 

 

 

 

SamsøFærgen - uddybende interview

med seniorkaptajn Niels Holst

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    

Klik på billederne og se dem større

   


Rederiet, Færgen, har rødder i "Dampskibselskabet på Bornholm af 1866". Siden har firmaet bl.a. heddet Nordic Ferry Services, hvor ruter var kendt som Alstrafikken, Bornholmstrafikken, Fanøtrafikken, Langelandstrafikken og Samsøtrafikken. Nordic Ferry Services blev afløst af det nuværende navn ”Færgen” i januar 2011 - hvorefter ruterne blev omdøbt AlsFærgen, BornholmerFærgen, FanøFærgen, LangelandsFærgen og SamsøFærgen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rejseradioen.dk redigeres og udgives af Søren Clauding

© Rejseradioen: Søren Clauding - Clauding Communication. Kontakt >>>