- for mennesker på farten

Lyt til Rejseradioen her på siden og på danske radiostationer


Forsiden   Aktiviteter    Biler    Overnatning    Rejsemål    Transport    Rejseprogrammet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rejseradioen er radio for mennesker på farten. Rejseprogrammet sendes på en række danske radiostationer og kan også høres her på siden. Find indslagene nedenfor.

Første Rejseprogram blev produceret i maj 2013.


Fanø og Vadehavet

Det burde næsten være overflødigt, at opfordre til at besøge Fanø, for enhver dansker med respekt for sig selv kender til den smukke ø i den nordlige del af Vadehavet. Eller? Et faktum er det, at en hurtig og på ingen måde statistisk underbygget rundspørge blandt tilfældige danskere gav billedet af, at: ja, vi kender til Fanø, ja, vi burde besøge øen, og nej, vi har ikke gjort det endnu. Undertegnede hører til den kategori – eller rette hørte, for nu har besøget fundet sted og det kom der er rejseradioprogram ud af. I programmet kan man høre om turen dertil, om strand sejlads på de kæmpemæssige strande, der bliver set på sæler og flettet tovværk - plus en overordnet gennemgang af hvad den smukke ferieø i Vadehavet ud for Esbjerg har at byde gæsterne på.

Lyt til Rejseprogrammet, se billeder, videoer og læs mere om Fanø >>>


Lissabon - Cascais og Estoril - Del 2

I sidste udgave af rejseprogrammet fortalte vi om Cascais-området vest for Lissabon, tæt ved det vestligste punkt på det europæiske fastland, Cabo da Roca. Hér ligger den hyggelige fiskerhavn side om side med moderne 5-stjernede luksushoteller. I denne, den foreløbig sidste udgave af Rejseradioen fra Cascais, forbliver vi i området og lægger ud med et besøg på såvel det mauriske fort som det eventyrlige Pena Palads. Siden fortæller vi om et usædvanligt hotel, som ligger midt i naturen, med udsigt over Atlanterhavet, baseret på et åbent koncept, hvor bad og toilet er en del af værelserne. Vi skal desuden lære at spille golf på en af Europas bedste golfbaner og vi skal på besøg i museums-kvarteret i Cascais og høre om banebrydende kunst i et samfund, som var diktatur helt frem til 1974.

Lyt til Rejseprogrammet, se billeder og læs mere om Cascais og Estoril >>>

     


Lissabon - Cascais og Estoril - Del 1

Rejseprogrammet handler denne gang om Cascais og Estoril, de eksotiske riviera-lignende byer vest for Lissabon i Portugal. Hér finder man en enestående kombination af historie og natur, tæt ved Cabo da Roca, det vestligste punkt på det europæiske fastland, på hjørnet af Atlanterhavet. Hvor den hyggelige fiskerhavn ligger side om side med moderne 5-stjernede luksushoteller, oven i købet til priser, der er til at betale. I programmet hører vi om et af de mest unikke af slagsen, regulært med fundamentet direkte i Atlanterhavet, vi kører på mountainbike omkring den eventyrlige Pena-park i de smukke Sintra bjerge, vi skal på besøg i den kendte sejlklub i Cascais, der har masser af tilbud til turisterne, på speedbådstur ud for Estoril kysten og sidst, men ikke mindst kikker vi indenfor på den mondæne Hotel Palacio, hvor kimen under 2. verdenskrig blev lagt til Ian Flemmings succeshistorier om Agent 007, James Bond.

Lyt til Rejseprogrammet, se billeder og læs mere om Cascais og Estoril >>>


Côte d'Azur - Del 2: Nice - Villefranche-sur-Mer

Det er det andet og i denne omgang sidste program om den franske Riviera, Cote d’Azur. Denne gang begynder vi med et meget interessant museumsbesøg i Nice og derpå foregår resten af programmet en halv snes kilometer øst for den populære storby. Vi fortæller om et usædvanligt hotel med navnet Welcome i Villefranche-sur-mer, hvor der er garanti for see-view og altan på alle værelserne, til rimelige priser ydermere, vi skal ud at spise på La Mere Germaine – en superoplevelse med en enestående historie bag. Vi skal på sejltur i Middelhavet med en skonnert og se på delfiner og havskildpadder, mens vi får mere at vide om den hyggelige kystby og så slutter vi af med en 5-stjernet oplevelse på ét af de meget mondæne hoteller på hjørnet, populært sagt, af halvøen, af Saint Jean Cap Ferrat.

Lyt til Rejseprogrammet, se billeder og læs mere om Côte d'Azur >>>


Côte d'Azur - Del 1: Haut de Cagnes - Cannes - Nice

Denne gang – og den næste, kan vi godt afsløre – handler det om den franske Riviera, Côte d’Azur, eller noget af den i hvert fald, for det er et område som byder på uendelig mange oplevelsesmuligheder. Vi lægger ud med et besøg i Haut de Cagne, mellem Nice og Cannes, derpå skal vi høre om de mange naturmuligheder, området byder på, både i det Azur-blå Middelhav og oppe i Alperne, vi skal ud på Ile Ste-Marguerite, en af de smukke øer uden for Cannes, på rundtur i byen, som er mere end den årlige filmfestival, vi skal videre til Nice, hvor vi bl.a. skal besøge Hotel La Perouse – vores absolutte favorithotel – og vi skal høre om fransk madkultur, som den fortolkes i Nice omegn.

Lyt til Rejseprogrammet, se billeder og læs mere om Côte d'Azur >>>


Schleswig-Holstein - Eckernförde - Kiel - Hamburg

I programmet stiller vi skarpt på det tætteste, man kan komme Danmark uden at det er det. Jo, tilbage i tiden var det faktisk en del af Danmark, grænserne er rykket mange gange i historien, stedet er naturligvis Schleswig-Holstein plus Hansestaden Hamburg. Vi har udvalgt et par steder og temaer, som er værd at besøge og opleve. Vi skal til hovedbyen i Schleswig-Holstein, Kiel, vi skal til den lille kystby Eckernförde, og i Hamburg handler det både om et fremragende sted at bo, når man har et begrænset budget, og en tur rundt i verden i Miniatur-wonderland i Speicherstadt, i hjertet af Hamburgs kolossale havneområde.

Lyt til Rejseprogrammet, se billeder og læs mere om Schleswig-Holstein og Hamburg >>>


USA - Del 5: Californien

Los Angeles - Universal Studio - Hollywood - San Francisco

I serien af rejseprogrammer fra USA er vi nået til slut destinationen på den temmelig lange biltur, vi i sommeren 2015 tilbagelagde på tværs af USA. Denne gang handler det om de oplevelser fra Los Angeles, Santa Monica, Hollywood og ikke mindst det berømte Universal Studio, vi ikke nåede at fortælle om i den sidste rejseudsendelse, og siden sættes der fokus på San Francisco, som for os var en lidt blandet oplevelse. Sidst, men ikke mindst, summeres der op på turen, for det kunne da være, at nogle kunne føle jer inspireret til, om muligt at gøre hele eller dele af rejsen selv.

Lyt til Rejseprogrammet, se billeder og læs mere  om Universal Studio, L.A. og San Francisco >>>


USA - Del 4: På tværs af USA

Monument Valley - Grand Canyon - Disneyland - Hollywood

Denne udgave af Rejseprogrammet handler til dels om nogle af de store amerikanske naturoplevelser: Petrified Forest, hvor forstenede og farvestrålende træstammer i tusindvis ligger spredt over den kæmpemæssige Painted Dessert, Monument Valley, kendt fra utallige amerikanske Westerns samt naturvidunderet Grand Canyon. Indianere er ikke umiddelbart de nemmeste mennesker at komme tæt på, men vi har mødt en ægte indianer i Navajo reservatet, der fortæller om, hvordan hendes liv er sat sammen og om åbenhed overfor fremskridt eller mangel på samme. Sidst i programmet er turen gået videre til Californien, til Disneyland og ikke mindst Hollywood.

Lyt til Rejseprogrammet, se billeder og læs mere om de store naturområder og L.A. hér >>>


USA - Del 3: Det moderne Chicago

Programmet sætter fokus på Chicago, den store alsidige by ved Michigan søen, tredjestørst i USA med en imponerende historie, til trods for, at byen sidst i det 19. århundrede var brændt helt ned til grunden. Vi giver en idé om, hvad man kan opleve i en by, der overraskede positivt i næsten enhver henseende. Vi fortæller løst og fast om byen, det at færdes i USA, vi kikker indenfor på det enestående kunstmuseum, er ude at se på arkitektur og så spiser vi franske pandekager – og får naturligvis en snak med den karismatiske grundlægger af La Créperie, som naturligvis er franskmand.

Lyt til Rejseprogrammet, se billeder og læs mere om Chicago hér >>>


USA - Del 2: Washington D.C. og historien

Det er ikke for ingenting, at Washington, D.C. byder på verdens største museumskompleks, Smithsonian. Den amerikanske hovedstad er blevet til pga. historien, den har været og er fortsat en af verdenshistoriens vigtigste byer. Det er hér, de store politiske beslutninger, hvor USA er i førertrøjen, bliver truffet. Washington lever med og af historien. Derfor er den et besøg værd.

Lyt til Rejseprogrammet, se billeder og læs mere om Washington hér >>>


USA - Del 1: New York er oplevelsernes by

New York har man enten overstået på 4-5 dage eller også bliver man aldrig færdig med byen. På 4-5 dage har man skøjtet over overfladen. Men den største amerikanske by har så omfattende et indhold, at hvis man går blot en smule under overfladen, er der oplevelser nok til mere end et liv. Udfordringen er at prioritere og vælge ud. I det første Rejseradioprogram fra USA sætter vi fokus på New York, skøjter lidt på overfladen og udvælger nogle emner, der er værd at bruge mere tid på.

Lyt til Rejseprogrammet, se billeder og læs mere om New York hér >>>


Claude Monet og Paris: Bil- og vandreture - fortsat

I sidste udgave af Rejseprogrammet var der fokus på Paris og Normandiet. Det er der også denne gang, hvor vi begynder med en ubeskrivelig oplevelse af den have og det hus, som maleren, impressionismens grundlægger Claude Monet beboede i 40 år. Den er et enestående udflugtsmål og et herligt afbræk fra det pulserende Pariser-byliv og ejendommen med museum og meget andet ligger blot en times kørsel fra Paris. Tilbage i Paris var vi på udkik efter et fornuftigt hotel med parisisk charme, historie, central beliggenhed - og samtidig moderne og ikke mindst velholdt og rent. Vi fandt sådan et - Hotel Aviatic - og det fortæller vi også om i programmet. Paris kan opleves til fods, det gør vi også denne gang med forfatter og journalist Aase Nørrungs bog om emnet i hånden, men inden da fortæller vi om hvordan man kan opleve Paris uden at få slidt skosålerne op - i passagersædet på en Citroën 2CV. Sidst, men ikke mindst, ser vi nærmere på bilturen til Normandiet og Paris og hvilke særlige forhold, man skal være opmærksom på, hvis turen skal blive en succes.

Lyt til Rejseprogrammet, oplev Claude Monets domicil og tag med på gåture i Paris >>>

 


Paris og Normandiet

Nordfrankrig er den ideelle rejsedestination for danskere på biltur. Med Paris som rejsemål er afstanden fra Danmark 1050 kilometer, uanset man kører ud af landet ved den dansk/tyske grænse ved Padborg eller giver sig ud på autobahn-turen mod syd efter den traditionelle færgetur fra Rødby til Puttgarden. Foruden Paris, som i sig selv byder på uendelig mange oplevelser, er ikke mindst Normandiet spækket med natur, kunst og historie, og i 70-året for D-Dag, der d. 6. juni markerer de allierede troppers landsætning på det europæiske fastland, er der ekstra meget at se på i det nordfranske. I Rejseprogrammet denne gang og også i det næste, der sendes i æteren engang i juni måned, stiller vi skarpt på Normandiet og Paris. Vi besøger Caen i Normandiet og går siden på opdagelse i dele af Paris, som man ikke falder over som det allerførste, når man besøger Byernes By.

Lyt til Rejseprogrammet og bliv inspireret til din egen biltur til Nordmandiet og Paris >>>

 

  


Sydamerikas enestående oplevelser

I november 2013 besøgte Henrik Hagen og hans hustru store dele af Sydamerika. Turen havde fokus på de enestående naturoplevelser, som ikke mindst Argentina byder på, men man havde også afstikkere til Brasilien, Uruguay og Chile. Henrik Hagen, som har besiddet flere ledende stillinger i dansk erhvervsliv har rejst verden tyndt og det er da heller ikke første gang at han besøger Sydamerika. Det fortæller han om i Rejseprogrammet, hvor man også kan få værdifulde tips til selv at besøge det fjerne kontinent, også selvom man vælger at fordele oplevelsen over flere omgange. Snakken i Rejseprogrammet suppleres af Henrik Hagens skildringer på disse sider.

Hør Rejseprogrammet og bliv inspireret - måske til at gøre turen efter >>>


Rostock er mere end en transitby - Berlin i 25 året for murens fald - Vestsjælland som feriemål

I februar udgaven af Rejseprogrammet lægger vi ud med et par indslag om Rostock i Mecklenburg-Vorpommern, en by som af de fleste danskere benyttes som transitby, når de har taget færgen fra Gedser på vej til f.eks. Berlin. Men Rostock er i sig selv er besøg værd, vi har besøgt byen og det fortæller vi om i programmet. Berlin er naturligvis også værd at besøge, især i 2014, som markerer 25-året for Berlin-murens fald. Vi taler med et par mennesker, der boede i Berlin dengang det skete, og som kommer med gode råd til, hvad man kan opleve under et besøg i år. Sidst slutter vi af med at høre, hvad man kan opleve under mere hjemlige himmelstrøg, på Vestsjælland, helt eksakt. Vi har på feriemessen Ferie og Fritid i Bella Centeret mødt en repræsentant for det ofte oversete ferieområde i Danmark.

Lyt til Rejseprogrammet og få inspiration til,  hvor en ferietur eller weekendtur kan gå hen i det kommende år >>>


Julemarkeder og julestemning i ind- og udland

I årets sidste udgave af Rejseprogrammet sætter vi fokus på Jul, Julestemning og ikke mindst Julemarkeder i ind- og udland.

Rejseprogrammet Julemarked og julestemning >>>


Impulser fra Europa - inspiration til næste udenlandsrejse

I efterårets udgave af Rejseprogrammet har vi foretaget en lille opsamling af oplevelser fra de sidste måneder. De kan måske ikke mindst tjene som inspiration til næste udenlandsrejse, men er i sig selv også informativt, tja, nogen vil måske endda finde det underholdende.

Impulser fra Europa >>>

 


Samsø: fred og ro - og masser af oplevelsesmuligheder

I sensommerens udgave af Rejseprogrammet handler det om Samsø. Vi har besøgt den smukke ø midt i de danske farvande, en ø med ø-kultur, ø-atmosfære, en unik kultur, masser af ro og masser af oplevelsesmuligheder.

Samsø >>>


Besøg Berlin på byens præmisser

I sommerens udgave af Rejseprogrammet sætter vi fokus på Berlin. Vi tager på en utraditionel rundtur, en appetitvækker for de mange muligheder og oplevelser, den af danskerne mest besøgte udenlandske storby byder på. Sightseeing kan foregå traditionelt - eller man kan tage på Trabi Safari, på Segway-tur. Berlin har mange byer i byen, Legoland Discovery Centre, Det Tyrkiske Marked og masser af natteliv, ikke mindst i den trendy club, Spindler & Klatt på kanten af Spree.

         

Berlin >>>


Det første Rejseprogram

I den første udgave af Rejseprogrammet stiller vi skarpt på Bornholm som ny destination for mennesker med lyst til at prøve outdoor aktiviteter. Vi fortæller også om et på vore breddegrader ukendt hotel nær den franske riviera, hvor privat swimmingpool og små haver er standard ved mange af værelserne. Du kan desuden høre om hvordan den reelle langtursbil ser ud og hvad, der gør den til noget særligt. Vi ser også på dæk til bil og campingvogn – for mange bilferier er ufrivilligt blevet afsluttet, fordi den eneste berøring en bil og en anhænger har med kørebanen ikke har stået distancen.

     

Det første rejseprogram >>>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rejseradioen.dk redigeres og udgives af Søren Clauding

© Rejseradioen: Søren Clauding - Clauding Communication. Kontakt >>>