- for mennesker på farten

Lyt til Rejseradioen her på siden og på danske radiostationer


Forsiden   Aktiviteter    Biler    Overnatning    Rejsemål    Transport    Rejseprogrammet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

USA - Del 2: Washington D.C.

Produceret og redigeret af Søren Clauding - september 2014


Indhold

For et års tid siden fik vi tanken at køre en tur på tværs af USA. Fra New York til Californien. En tur, der blev gennemført i juli måned i år, på i alt 7000 kilometer, med mange stop og mange oplevelser undervejs. Lydoptageren var med og det er der kommet lyd til en stribe rejseradioprogrammer ud af. Det første handlede om New York (læs mere og lyt til programmet hér >>>). Derpå var første stop på køreturen regeringsbyen Washington, D.C., kendt for US Capitol og præsident-domicilet "Det hvide Hus".


Lyt til Rejseprogrammet i dets fulde længde


Introduktion til programmet


Introduktion til Washington D.C., byens historie og særlige kendetegn

Washington, D.C. - District of Columbia - har været den amerikanske regeringsby i princippet siden uafhængighedserklæringen i 1773. Den har en kolossal historisk betydning og det er klart den vigtigste grund til at besøge den verdensberømte by. Men byen i sig selv har også sine egne karakteristika, som er et besøg værd.

 

Læs om Washington, D.C. hér >>>

 


Hvad Washinton DC har at byde på. Interview med Michael Matthiew fra Loews Madison Hotellet - dét prominente overnatningssted i hjertet af regeringsbyen

Det er nærliggende at spørge en indfødt indbygger om hvad Washington, D.C. byder på. Når han så samtidig er national salgschef for det hotel, vi havde valgt at bo på under besøget, kan man slå to fluer med ét smæk. Michael Mathiews fortæller i interviewet både om det prominente Loews Madison Hotel, som i tiden løb har haft så prominente gæster som Præsident John F. Kennedy, Elisabeth Taylor og Michael Jackson, og om den by, han er den bedste ambassadør for.

Læs om Loews Madison Hotel hér >>>


Bike and Roll: Guidet cykeltur til Washington D.C's utallige mindesmærker

Når man er dansker, er det oplagt at opleve Washington, D.C. på cykel. Det har ikke mindst den fordel, at man slipper for at slide fodsåler. De store afstande i Washington, D.C. og den mægtige The Mall, som strækker sig milevidt for foden af US Capitol, er ideelle til en cykeltur. Det er et "must", især hvis man kun har kort tid i den amerikanske regeringsby.

 

Læs om cykelturen i Washington, D.C. hér >>>

 

 


Det kulinariske Washington, D.C.

 

Washington DC byder på alsidige kulinariske oplevelser. En af dem findes netop på det fashionable Loews Madison Hotel. Men i interviewet med Michael Matthiew forholder han sig frit til det, der kan pirre en smagslysten gane - og det rækker langt ud over den traditionelle amerikanske Burger og T-Bonesteak med pommes frittes.

 

 

 

 

 


Smithsonia - verdens største museums kompleks

På begge sider af The National Mall, på strækningen nedenfor Capitol Hill, findes verdens største museums-kompleks. Ikke færre end 19 store mueseer flankerer den boulevard-lignende magnum-size Mall og her kan man møde alt lige fra den amerikanske og indianske kultur til det verdensberømte Air- and Space Museum med fri adgang til f.eks. cockpittet i en ægte Boing 747. Et Mekka for den luftfartsinteresserede og en kæmpe oplevelse for alle andre.

 

Læs om Washington, D.C. og Smithsonian hér >>>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rejseradioen.dk redigeres og udgives af Søren Clauding

© Rejseradioen: Søren Clauding - Clauding Communication. Kontakt >>>