- for mennesker på farten

Lyt til Rejseradioen her på siden og på danske radiostationer


Forsiden   Aktiviteter    Biler    Overnatning    Rejsemål    Transport    Rejseprogrammet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

USA - Del 1: New York

Produceret og redigeret af Søren Clauding - august 2014


Indhold

For et års tid siden fik vi tanken at køre en tur på tværs af USA. Fra New York til Californien. En tur, der blev gennemført i juli måned i år, på i alt 7000 kilometer, med mange stop og mange oplevelser undervejs. Lydoptageren var med og det er der kommet lyd til en stribe rejseradioprogrammer ud af. Det første er nu færdigredigeret og derfor er der i det kommende rejseprogram her i radioen sat fokus på turen, men især det første stop, som fandt sted i storbyen New York. I New York ser vi på byen i sin helhed og fortæller kort om dens historie. I skal høre om et rigtig godt sted at bo til rimelige priser, hvor og hvordan man kan få forskellige kulinariske oplevelser og meget andet.


Lyt til Rejseprogrammet i dets fulde længde


Introduktion


Interview med USA eksperten Henrik Lange (www.highways-usa.com)

 

Henrik Lange er journalist og har på websiden www.highways-usa.com beskrevet næsten hvert et hjørne og hver en problemstilling, man kan blive stillet overfor på et besøg i USA. Hans side er systematisk bygget op og opdateres regelmæssigt. I interview'et giver han gode råd, både til de, der skal på langfart i USA for første gang.

 


Introduktion, optakt og lidt historie "næsten LIVE" fra dækket på Staten Island Færgen

New York er populær som aldrig før blandt danske turister. Priserne på flybilletter er så lave, at er man ude i god tid, behøver en tur til Verdens oplevelsescentrum nr. 1 ikke at være mere kostbar end en tur til Sydeuropa.

New York: Oplevelsernes by >>>


Introduktion til The Wall Street Inn - interview med Bozhidar Bachvarov

Man hører det overalt: Hotelværelser i New York er dyre, små og snavsede. Men sådan behøver det ikke at være. The Wall Street Inn, på hjørnet af St. Williams Street og Mill Lane, dokumenter det modsatte. Pakket ind mellem skyskrabere, med Wall Street Station blot 200 meter væk, indkapslet i en historisk bygning fra 1920’erne, i den lille del af det autentiske New York, er der tale om en regulær perle af den slags, man skal vide eksisterer.

The Wall Street Inn - en ren oase i New York >>>


Interview med Chris Heywood, Vice-president Communication NYC&Company

Der er oplevelser nok i New York til et helt liv. Men har man kun nogle få dage i USA’s storby no. 1, er der oplevelser, man ikke kan være bekendt, at forlade byen foruden. Ofte er køerne lange. Men er man tidligt på færde, har lyst til også at opleve byen, når vejret ikke er på éns side, eller tager chancen lige inden lukketid, er køerne kortere. Lidt kortere kan de også blive, hvis man benytter turistkontoret New York City & Company’s mulighed for at købe det officielle CityPASS.

 

Det SKAL man opleve i New York>>>

 

 

 


Interview med restaurationschef Jim Caiola, Tavern on the Green

 

Hvis en kulinarisk rundtur er på programmet, bør man starte hér, på den genåbnede og totalt renoverede Tavern on the Green, et fancy og ”cool” spisested på vestkanten af Central Park. Og dog, hvis man begynder her, vil alt andet have svært ved at overgå oplevelsen. Men alligevel...

 

New York: Gourmet oplevelserpå Tavern on the Green >>>


Food-tur på Brooklyn inkl. interview med tur-guide Karen Bruckner, Urban Oyster Tours

 

Foruden Manhattan består New York City af bydelene The Bronx, Queens, Staten Island og Brooklyn. Brooklyn er den logiske destination, hvis man vil lidt væk fra Manhattans krævende bytempo. Og hvorfor ikke få lidt at spise ved samme lejlighed.

 

New York: Food-fodtur i Brooklyn - læs mere >>>


Det SKAL man opleve, inden man siger tak for denne gang

 

Det SKAL man opleve i New York - plus lidt praktik >>>

 

Det SKAL man opleve i New York - Museer og Broadway shows >>>

 

Det SKAL man opleve i New York - skyskrabere og New Yorks skyline >>>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rejseradioen.dk redigeres og udgives af Søren Clauding

© Rejseradioen: Søren Clauding - Clauding Communication. Kontakt >>>