- for mennesker på farten

Lyt til Rejseradioen her på siden og på danske radiostationer


Forsiden   Aktiviteter    Biler    Overnatning    Rejsemål    Transport    Rejseprogrammet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lissabon: Cascais og Estoril - Del 2


Produceret og redigeret af Søren Clauding - september 2015


I sidste udgave af rejseprogrammet fortalte vi om Cascais-området vest for Lissabon, tæt ved det vestligste punkt på det europæiske fastland, Cabo da Roca. Hér ligger den hyggelige fiskerhavn side om side med moderne 5-stjernede luksushoteller. I denne, den foreløbig sidste udgave af Rejseradioen fra Cascais, forbliver vi i området og lægger ud med et besøg på såvel det mauriske fort som det eventyrlige Pena Palads. Siden fortæller vi om et usædvanligt hotel, som ligger midt i naturen, med udsigt over Atlanterhavet, baseret på et åbent koncept, hvor bad og toilet er en del af værelserne. Vi skal desuden lære at spille golf på en af Europas bedste golfbaner og vi skal på besøg i museums-kvarteret i Cascais og høre om banebrydende kunst i et samfund, som var diktatur helt frem til 1974.

Lissabon: Cascais og Estoril - læs mere >>>


Lyt til Rejseprogrammet om Cascais og Estoril, del 2, i dets fulde længde


Introduktion til programmet


Den mauriske fæstning i Sintra højderne

 

Den mauriske fæstning blev bygget i de 10. århundrede af den muslimske befolkning, der dengang var trængt ind i Portugal fra syd. De havde brug for en fæstning, der kunne tjene som bevogtning af indsejlingen til Lissabon ved floden Tejos udmunding.

 

Læs om den mauriske fæstning hér >>>

 

 

 


Introduktion til Pena paladset i Sintra højderne

 

Er man i området, er der ingen vej udenom et besøg på eventyrslottet, Pena Paladset, i udkanten af Sintra. I historisk perspektiv bør også besøge den mauriske fæstning. Men det er Pena paladset, i de eventyrlige tornerosefarver, der naturligt tiltrækker sig den største opmærksomhed.

 

Læs om Pena paladset i Sintra hér >>>


Hotel Oitavos - Interview med marketing- og kommunikationschef Pureza Champalimaud

 

Hvis det er plads, plads og atter plads, man går efter, er Oitavos hotellet tæt ved Atlanterhavskysten lige vest for Cascais i Portugal måske sagen. Især hvis man er indstillet på en unik åbenhed. For selvom pladsen er det primære element i konceptet bag det kun fire år gamle familiedrevene golf-hotel, er åbenheden i bogstavelig forstand det, der er det mest exceptionelle ved den 5-stjernede luksus.

 

Læs om Hotel Oitavos  hér >>>

 


Hotel Oitavos - Radioindslag om golf for absolut nybegyndere

 

Når man bor på Hotel Oitavos, kan man ved siden af hotellets format glæde sig over mange underholdningstilbud. Ikke mindst det helt oplagte: At spille golf. Vi prøvede som reelle debutanter at kaste os ud i golf-spillets vidunderlige verden og beretter om oplevelsen i radioindslaget

 

Læs om Hotel Oitavos, derunder også mulighederne for at spille golf,  hér >>>

 

 

 

 

 


Introduktion til museumskvarteret og interview med Chefkonservator Catarina Alfaro

 

Der en tendens til, at museumsbesøg i overvejende grad finder sted i regnvejr. Besøger man Cascais i Portugal, er denne tendens måske endnu mere udpræget, fordi i hvert fald for gæster fra de nordeuropæiske lande er solen og varmen en væsentlig drivkraft bag besøget. Ikke desto mindre bør et besøg i Cascais også inkludere en rundtur i museumskvarteret i byens vestlige del, hvor hjertet i museumskvarteret er Paula Rego museet.

 

Læs om museumskvarteret og Paula Rego museet hér >>>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rejseradioen.dk redigeres og udgives af Søren Clauding

© Rejseradioen: Søren Clauding - Clauding Communication. Kontakt >>>