- for mennesker på farten

Lyt til Rejseradioen her på siden og på danske radiostationer


Forsiden   Aktiviteter    Biler    Overnatning    Rejsemål    Transport    Rejseprogrammet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Schleswig-Holstein - Eckernförde - Kiel - Hamburg


Produceret og redigeret af Søren Clauding - april 2015


I programmet stiller vi skarpt på det tætteste, man kan komme Danmark uden at det er det. Jo, tilbage i tiden var det faktisk en del af Danmark, grænserne er rykket mange gange i historien, stedet er naturligvis Schleswig-Holstein plus Hansestaden Hamburg. Vi har udvalgt et par steder og temaer, som er værd at besøge og opleve. Vi skal til hovedbyen i Schleswig-Holstein, Kiel, vi skal til den lille kystby Eckernförde, og i Hamburg handler det både om et fremragende sted at bo, når man har et begrænset budget, og en tur rundt i verden i Miniatur-wonderland i Speicherstadt, i hjertet af Hamburgs kolossale havneområde.


Lyt til Rejseprogrammet om Schleswig-Holstein og Hamburg i dets fulde længde


Introduktion til programmet


Eckernförde - Nordtyskernes lille paradis

I et land med 80 millioner indbyggere og en ganske beskeden kyststrækning kan man godt forstå, at Eckernförde er noget særligt for tyskerne. I Danmark er vi vant til masser af kyststrækning, suveræne badestrande og rolige farvande. Derfor er det ikke den del af Eckernförde, der skal få os til at besøge byen.

Eckernförde - Nordtyskernes perle ved Østersøen - læs mere >>>

 


Kiel og Holtenauer Strasse

Som hovedstad i Schleswig-Holstein – det nordligste af de tyske Länder i forbundsrepublikken – har Kiel lidt storby over sig. Som storhavn ud imod Østersøen, for enden af det, vi kalder Kieler-kanalen, også en høj grad af effektivitet. Med et stort og anerkendt universitet sætter ungdommen desuden sit præg på byen og man har effektivt formået at kombinere det hele i et moderne setup med sin helt egen charme.

 

Kiel: Charmerende, moderne, ung og effektiv - læs mere >>>

 


Hotel Birke introduktion - Interview med Johanna Franck, PR og Marketing

Det er næppe den nemmeste sag i verden at drive en moderne hotelvirksomhed i Kiel. For selvom Kiel er ”hovedstaden” i Schleswig-Holstein og huser 240.000 indbyggere, kommer gæsterne ikke automatisk forbi. Især ikke, når hotellet ligger i et beboelseskvarter lidt væk fra bymidten. Vi gætter på, at det er baggrunden for, at Hotel Birke i Kiel har kombineret tanken om, både at være et hotel for forretningsfolk og for wellness gæster.

Hotel Birke i Kiel - læs mere >>>

 


Hotel Birke wellness - bl.a. interview med Friederike og massøsen Vibeke

Hotel Birke er et sted, hvor man mødes med professionel høflighed og imødekommenhed. Vi prøvede flere typer af massage og kropspleje og det blev udført med al ønskelig præcision og omhyggelighed. En af hotellets massøser (Vibeke på billedet) er oven i købet dansk - og taler naturligvis dansk.

 

Hotel Birke i Kiel - læs mere >>>

 

 


Junges Hotel i Hamburg - Interview med Salgs og Marketingchef Jan Lucassen

Et komfortabelt moderne hotel, tæt ved det hele og oven i købet til rimelige priser. Hvad mere kan man ønske sig, når det gælder om at overnatte i Nordtysklands største by, Hamburg? Det skulle da lige være endnu mere komfort og endnu mere nærhed. Men også dét, kan Junges Hotel klare.

 

Læs om Junges Hotel hér >>>

 


 

Dansk turist i Hamburg - Interview med Mediechef Guido Neumann, Hamburg Turismus

Med sine 1,7 millioner indbyggere er Hamburg en af Nordeuropas absolut største byer. En ægte metropol, et knudepunkt med forbindelsesveje ikke bare til Tyskland med også til alle de nordeuropæiske lande og altid et besøg værd.

 

Læs mere om Hamburg hér >>>

 

 


Miniatur Wunderland - Interview med Guide Marius Roth

Da tvillingebrødrene Gerrit og Frederik Braun for 15 år siden fik idéen til at føre deres drengedrøm ud i livet: At bygge en stor modeljernbane, var ambitionen at gøre anlægget til verdens største af sin slags. Det er lykkedes, og til dato har over 11 millioner barnlige sjæle besøgt Miniatur Wunderland i Speicherstadt i Hamburg.

Læs mere om Miniatur Wunderland i Hamburg hér >>>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rejseradioen.dk redigeres og udgives af Søren Clauding

© Rejseradioen: Søren Clauding - Clauding Communication. Kontakt >>>