- for mennesker på farten

Lyt til Rejseradioen her på siden og på danske radiostationer


Forsiden   Aktiviteter    Biler    Overnatning    Rejsemål    Transport    Rejseprogrammet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

USA - Del 3: På tværs af USA

Monument Valley - Grand Canyon - Disneyland - Hollywood

Produceret og redigeret af Søren Clauding - december 2014


I denne udgave af Rejseprogrammet fortsætter vi reportagen bilturen på tværs af USA. Denne gang handler det til dels om nogle af de store naturoplevelser, man kan få undervejs. Petrified Forest, hvor forstenede og farvestrålende træstammer i tusindvis ligger spredt over den kæmpemæssige Painted Dessert, Monument Valley, kendt fra utallige amerikanske Westerns samt naturvidunderet Grand Canyon. Indianere er ikke umiddelbart de nemmeste mennesker at komme tæt på, men vi har mødt en ægte indianer i Navajo reservatet, der fortæller om, hvordan hendes liv er sat sammen og om åbenhed overfor fremskridt eller mangel på samme. Sidst i programmet er turen gået videre til Californien, til Disneyland og ikke mindst Hollywood.


Lyt til Rejseprogrammet om de amerikanske naturonråder og L.A. i dets fulde længde


Introduktion til programmet


Petrified Forest og Monument Valley

 

Følger man Route 66 kommer man automatiske gennem Petrified Forest, hvor forstenede og farvestrålende træstammer i tusindvis ligger spredt over dele af den kæmpemæssige Painted Dessert. Mod nord finder man den enestående Monument Valley.

Se flere billeder og læs om Monument Valley hér >>>

 

Se billeder og læs om Petrified Forest og Painted Desert hér >>>


Mød en ægte indianer: Rechelle Chee

 

Indianere er ikke umiddelbart de nemmeste mennesker at komme tæt på, men vi har mødt en ægte Navajo indianer, hvis navn er Rechelle Chee, der åbent fortæller om, hvordan hendes liv er sat sammen og om imødekommenhed overfor fremskridt eller mangel på samme.

 

Læs mere om Navajo indianerne og Rechelle Chee hér >>>

 

 


Grand Canyon

 

Grand Canyon er et af verdens allerstørste naturvidundere. Den "Store Kløft" tiltrækker omkring 5 millioner turister hvert år og for at beskytte den enestående natur, har amerikanerne iscenesat oplevelsen, så meget som det nu kan lade sig gøre.

 

Læs mere og se billederne fra Grand Canyon >>>

 

 


Disneyland og California Adventure Park

Vi har besøgt verdens mest eventyrlige forlystelsespark, og fra en bænk i Disneyland fortæller vi om oplevelsen, og giver ikke mindst nogle praktiske tips til dem, der måtte kunne finde på at tage derover selv.

 

Læs mere og se billederne fra Disneyland og California Adventure Park >>>

 

 

 


 

Hollywood og Hilton Garden Inn

Hollywood er formentlig verdens berømte forstad og behøver næppe nogen introduktion. Men hvad byder filmstjernes hjemby på udover busture forbi deres prægtige privathjem? Det fortæller Hilton Garden Inn's PR-chef, Samantha Rodriguez om i interviewet. Hun er hjemmevant i enhver afkrog af den berømte bydel.

 

Læs mere og se billederne fra Hollywood og Hilton Garden Inn >>>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rejseradioen.dk redigeres og udgives af Søren Clauding

© Rejseradioen: Søren Clauding - Clauding Communication. Kontakt >>>