- for mennesker på farten

Lyt til Rejseradioen her på siden og på danske radiostationer


Forsiden   Aktiviteter    Biler    Overnatning    Rejsemål    Transport    Rejseprogrammet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

USA - Del 3: Chicago

Produceret og redigeret af Søren Clauding - november 2014


I rækken af rejseradioprogrammer fra USA er turen denne gang kommet til Chicago, den store alsidige by ved Michigan søen, tredjestørst i USA med en imponerende historie, til trods for, at byen sidst i det 19. århundrede var brændt helt ned til grunden. Vi giver en idé om, hvad man kan opleve i en by, der overraskede positivt i næsten enhver henseende. Vi fortæller løst og fast om byen, det at færdes i USA, vi kikker indenfor på det enestående kunstmuseum, er ude at se på arkitektur og så spiser vi franske pandekager – og får naturligvis en snak med Germain Roignant, den karismatiske grundlægger af La Créperie, som naturligvis stammer fra Frankrig.


Lyt til Rejseprogrammet om Chicago i dets fulde længde


Introduktion til programmet


Introduktion til Chicago

Lader man de tæt ved 3 millioner indbyggere i det centrale Chicago tegne byen ved den kæmpemæssige Michigan-sø, får man et helt igennem positivt indtryk. Der er en mangfoldighed af mennesker, mennesketyper, nationaliteter og etniske tilhørsforhold, som end ikke New York ikke kommer i nærheden af at hamle op med. Det er positivt for oplevelsen, for vi så kun lutter smil og glade miner under vores besøg i sommer.

 

Læs om Chicago hér >>>


Praktikken og hvor vi boede

Vi kørte i bil til Chicago, parkerede centralt og boede på et ældre moderat prissat hotel, Chicago's Essex Inn, direkte på Michigan Avenue, midt ud for Grant Park, dvs. i gå-afstand til såvel The Magnificent Mile, The Art Institute of Chicago, Willis Tower og Museum Campus.

Læs om Chicago's Essex Inn hér >>>

 

Læs om bilkørsel i USA hér >>>

 

 


Architecture-tur i Chicago

Chicago er en meget åben og meget moderne by. Den er bygget ud fra topmoderne arkitektoniske idéer, hvad man får et godt indblik i, hvis man tager en sejltur med "Chicagos First Lady" på Chicago River, der munder ud i Michigan-søen. Årsagen er den enkle, at Chicago tilbage i 1871 brændte helt ned til grunden.

Chicagos unikke byplan og enestående arkitektur >>>

 

Willis Tower i Chicago >>>


The Art Institute of Chicago - interview med Dr. Paula Wisotzki

The Art Institute og Chicago blev etableret som et af de første byggerier i forbindelse med Chicagos genrejsning efter branden i 1871. Museet huser i dag en af verdens største og mest værdifulde kunstsamlinger, som især hvad angår impressionismen er stærkt repræsenteret. Her finder man f.eks. en lang række af de malerier, som omkring århundredeskiftet blev skabt af den franske maler Claude Monet

The Art Institute of Chicago >>>

 

Læs også og hør radio fra besøget i Claude Monets hus i Giverny i Frankrig hér >>>


Michael Samm, PR-manager, Choose Chicago

I interviewet fortæller Michael Samm fra Choose Chigago om de mange seværdigheder, byen har at byde på. fra den såkaldte Museum Campus med Shedd Akvariet, Adler Planetariet, det naturhistoriske museum Field til det eksklusive indkøbsområde ”The Magnificent Mile” er den nordlige del af Michigan Avenue, i princippet fra Chicago River mod nord. Og ikke mindst Millennium Park og den unikke Cloud Gate.

Chicagos mange oplevelser >>>

 

Willis Tower i Chicago >>>

 


La Créperie - interview med German Roignant

Forretningsfilosofien er enkel: Find ud af hvad de andre gør – og gør så noget andet. Det var på det grundlag, at Germain Roignant skabte sin lille franske oase syv kilometer fra bymidten i storbyen Chicago. Germain Roignant etablerede ”La Créperie” for 42 år siden og i dag har det lille pandekagehus status af, at være USA’s ældste Créperie.

 

Læs om La Créperie i Chicago hér >>>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rejseradioen.dk redigeres og udgives af Søren Clauding

© Rejseradioen: Søren Clauding - Clauding Communication. Kontakt >>>