- for mennesker på farten

Lyt til Rejseradioen her på siden og på danske radiostationer


Forsiden   Aktiviteter    Biler    Overnatning    Rejsemål    Transport    Rejseprogrammet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Claude Monet og Paris: Bil- og vandreture - fortsat

af Søren Clauding - juni 2014


Indhold

I sidste udgave af Rejseprogrammet var der fokus på Paris og Normandiet. Det er der også denne gang, hvor vi begynder med en ubeskrivelig oplevelse af den have og det hus, som maleren, impressionismens grundlægger Claude Monet beboede i 40 år. Den er et enestående udflugtsmål og et herligt afbræk fra det pulserende Pariser-byliv og ejendommen med museum og meget andet ligger blot en times kørsel fra Paris. Tilbage i Paris var vi på udkik efter et fornuftigt hotel med parisisk charme, historie, central beliggenhed - og samtidig moderne og ikke mindst velholdt og rent. Vi fandt sådan et - Hotel Aviatic - og det fortæller vi også om i programmet. Paris kan opleves til fods, det gør vi også denne gang med forfatter og journalist Aase Nørrungs bog om emnet i hånden, men inden da fortæller vi om hvordan man kan opleve Paris uden at få slidt skosålerne op - i passagersædet på en Citroën 2CV. Sidst, men ikke mindst, ser vi nærmere på bilturen til Normandiet og Paris og hvilke særlige forhold, man skal være opmærksom på, hvis turen skal blive en succes.


Lyt til Rejseprogrammet i dets fulde længde


Introduktion


Besøg i Claude Monets have i Giverny

Hvis støjen, benzinosen og det pulserende liv i Paris bliver for meget, og man længes efter natur, blomster og masser af ro, er løsningen et besøg i Giverny. Giverny er under alle omstændigheder et besøg værd, også selvom kunst ikke er ens store lidenskab. I den lille bitte landsby, cirka en times kørsel fra Paris (med tog eller bil) tilbragte den berømte maler, Claude Monet det meste af sit liv, og det har i den grad sat sit præg på stedet.

Claude Monet og Giverny - læs mere >>>


Hotel Aviatic i Paris

Det er ikke altid den enkleste opgave at finde et pænt hotel i hjertet af Paris. Bymidten er præget af gamle bygninger - det samme er de hoteller, der findes her. Men er man indstillet på at leve sig ind i den charme, der er forbundet med at bo i en historisk bygning, nænsomt renoveret, er Hôtel Aviatic mellem Montparnasse og Seinen en glimrende mulighed.

Hotel Aviatic i Paris - læs mere >>>


Citroën 2 CV Tour i Paris med Francis Griveau

Paris er ikke mindst et tilløbsstykke på grund af byens charme, måske mere end nogen anden storby i verden. Og mon ikke temmelig mange sætter lighedstegn mellem Paris og den legendariske Citroën 2CV. Et unikt køretøj, der som mange af Citroëns biler også dengang var langt forud for sin tid.

 

Sådan en kan man komme ud at køre i. Man slipper for selv at sidde bag rattet – og det er der nok en vis fornuft i, en 2CV har stiller sine helt egne fordringer hvad angår betjening – men man kan få oplevelsen som passager og det er formentlig også mere trygt, for begreber som forstærket karrosseri, airbags, ESP og ABS var ikke en del af den lille franske gyngehests byggeklodser.

Citroën 2CV tur i Paris - læs mere >>>

 

 


Parc des Buttes Chaumont

Aase Nørrung har i bogen "Paris til fods" beskrevet 25 gåture, hvor man kommer ud i kroge og afkroge af Byernes By. En af gåturene har vi beskrevet tidligere (se billeder og lyt til rejseprogrammet, maj 2014 hér >>>). En anden finder sted i den smukke Parc des Buttes Chaumont.

Paris til fods: Buttes des Chaumont - byens smukkeste park >>>

 

 

 


I bil til Paris

 

På en biltur kører man i sit eget tempo, man kan improvisere undervejs, og efter power-shopping i Byernes By, vil bagagekapaciteten på hjemturen som hovedregel være større end den, flyselskaberne stiller til rådighed. Og ofte vil det også være langt mere økonomisk attraktivt, at tage bilen.

Biltur til Paris - læs mere >>>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rejseradioen.dk redigeres og udgives af Søren Clauding

© Rejseradioen: Søren Clauding - Clauding Communication. Kontakt >>>