- for mennesker på farten

Lyt til Rejseradioen her på siden og på danske radiostationer


Forsiden   Aktiviteter    Biler    Overnatning    Rejsemål    Transport    Rejseprogrammet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klik på billederne og se dem større.


Hôtel Aviatic:  Nænsomt renoveret i hjertet af Paris


Af Søren Clauding – maj 2014


Introduktion til Hotel Aviatic i Paris

 

Det er ikke altid den enkleste opgave at finde et pænt hotel i hjertet af Paris. Bymidten er præget af gamle bygninger - det samme er de hoteller, der findes her. Men er man indstillet på at leve sig ind i den charme, der er forbundet med at bo i en historisk bygning, nænsomt renoveret, er Hôtel Aviatic mellem Montparnasse og Seinen en glimrende mulighed.

 

Stedet, Rue Vaugirard, har sin helt egen historie. I det 17. århundrede flyttede Marquise de Maintenon ind i et hus på præcis det sted, hvor Hôtel Aviatic nu er beliggende. Her havde hun til opgave at pleje og opdrage Louis d. XIV og Madame de Montespan's illegale børn, væk fra offentlighedens søgelys. To århundrede senere blev hotellet bygget præcis som vi ser det i dag.

 

Hotellet blev hurtigt et populært tilholdssted for kunstnere, forfattere og musikere i Mont Parnasse og Saint Germain-des-Pres og senere, under 1. verdenskrig, blev hotellet anvendt af piloter fra Issy-les Moulineaux lufthavnen. I løbet af de sidste 10 år er hotellet blevet gennemgribende renoveret og re-designet af Frédéric Foucaut med dekoration af Josy Durand Pinquier.

 

Stilen er fra det 19. århundrede, og midt i det hele finder man en miniature-gårdhave. I alt disponerer hotellet over 42 værelser, med moderne badefaciliteter. Værelserne er ikke store, men pæne og rene. Under vores besøg var alt velholdt og velfungerende.

 

Traditionel petit déjeuner

Også morgenmadsrummet er helt nyt og er en elegant blanding af traditionel Pariser-stil og moderne funktion. Morgenmadsbuffeten er ikke overdådig, men der er, hvad der skal være til en traditionel petit déjeuner.


Traditionel fransk petit déjeuner indtages i det elegante morgenmadsrum.


Der tales et udmærket engelsk på hotellet, faciliteterne inkluderer gratis WiFi, aircondition, pengeskab, TV mm. Men på en biltur skal man ikke satse på den private parkering. Til gengæld er der flere overvågede parkeringskældre i området. Ved check-in er det som regel muligt at standse lige foran hotel-indgangen.

 

Der er flere Metro-stationer i umiddelbar nærhed og få hundrede meter til Gare Montparnasse.

 

Prisniveauet er som det nu er i det centrale Paris, omkring 300 Euro/nat for et standardværelse. Hotellet har fået tre stjerner - dem kan vi helt tilslutte os. Faktisk er det et af de pæneste 3-stjernede hoteller vi har oplevet i Paris - hvilket er genspejlet i prisen. Hotellet disponerer over en velfungerende website, hvor man kan tjekke de præcise priser.

 

Link til Hôtel Aviatic >>>


Lobby'en er dekoreret og indrettet i traditionel renoveret stil. Om aftenen er der ofte sat vin frem til gæsterne...

 

Værelserne er ikke store, men velindrettet i datidens stil. De er frem for alt rene, velfungerende - og billederne snyder ikke.

 

Morgenmadsbuffeten.

 

Morgenmadsrum, opholdsrum og et udsnit af et 3-personers værelse.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rejseradioen.dk redigeres og udgives af Søren Clauding

© Rejseradioen: Søren Clauding - Clauding Communication. Kontakt >>>