- for mennesker på farten

Lyt til Rejseradioen her på siden og på danske radiostationer


Forsiden   Aktiviteter    Biler    Overnatning    Rejsemål    Transport    Rejseprogrammet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Normandiet og Paris: Bil- og vandreture

af Søren Clauding - maj 2014


Indhold

Nordfrankrig er den ideelle rejsedestination for danskere på biltur. Med Paris som rejsemål er afstanden fra Danmark 1050 kilometer, uanset man kører ud af landet ved den dansk/tyske grænse ved Padborg eller giver sig ud på autobahn-turen mod syd efter den traditionelle færgetur fra Rødby til Puttgarden. Foruden Paris, som i sig selv byder på uendelig mange oplevelser, er ikke mindst Normandiet spækket med natur, kunst og historie, og i 70-året for D-Dag, der d. 6. juni markerer de allierede troppers landsætning på det europæiske fastland, er der ekstra meget at se på i det nordfranske. I Rejseprogrammet denne gang og også i det næste, der sendes i æteren engang i juni måned, stiller vi skarpt på Normandiet og Paris. Vi besøger Caen i Normandiet og går siden på opdagelse i dele af Paris, som man ikke falder over som det allerførste, når man besøger Byernes By.


Lyt til Rejseprogrammet i dets fulde længde


Introduktion


 

Interview med Aase Nørrung

 

Paris til fods: Kroge og afkroge i Paris

En af de danskere, der aldrig bliver mæt af Paris, er journalist og forfatter Aase Nørrung. Aase Nørrung har dyrket Paris siden 1965 og hun deler gladelig ud af siden viden og sin entusiasme, hun gør det i denne udgave af Rejseprogrammet og har også gjort det i flere bøger, hvor det hér er håndbogen ”Paris til Fods”, vi tager afsæt i.

Kroge og afkroge i Paris - læs mere >>>

 

 


Caen og Le Clos Saint Martin

 

Caen og Normandiet

Byen Caen regionen Normandiet, er meget andet end den historiske betydning.

Caen og Normandiet - læs mere >>>

 

Le Clos Saint Martin: det "hemmelige" hotel i Caen

Hvis man ikke lige ved det, er det ganske vist: Man finder aldrig Le Clos Saint Martin, når man er der.

Le Clos Saint Martin - læs mere >>>


Caen Memorial og D-Dag museum

 

70-året for D-Dag:

Et monument over fortiden tilgængeligt i nutiden

D. 6. juni 1944 påbegyndte de allierede nationer landsætningen af 3 millioner soldater på kysten ud for byen Caen i Normandiet. Dermed havde de allierede igangsat den måske mest afgørende operation under 2. verdenskrig, som lykkeligvis endte med nazi-styrets undergang og Europas befrielse.

70-året for D-Dag - læs mere >>>


Paris til fods

 

Fest, farver og nostalgi

Vi gik en af Aase Nørrungs vandreture. I omvendt retning – men det kan man godt og fordelen er, at man har lyset i ryggen…

Kroge og afkroge i Paris - læs mere >>>

 

 

 

 


 

Tema ture i Paris, Interview med Christine Aby, Atout France

 

Byernes By i enhver forstand

Ligeså alsidig og mangesidig Paris er, ligeså mange måder findes der, hvorpå man kan give sig i kast med Byernes By. En af måderne er at opleve byen med Aase Nørrungs bog ”Paris til fods” i hånden (læs om Paris til fods hér >>>), en anden er at benytte sig af det franske turistkontors omfattende webside. Eksempelvis har man for nylig søsat et forslag til 12 gåture i Paris baseret på 12 forskellige temaer.

Tema ture i Paris - læs mere >>>

 

 

 


 

Parfume museum og Biler på Champs-Élysées

 

Noget for ethvert køn: Parfume og biler i rå mængder

Parisisk parfume og franske biler er uomtvistelige ingredienser i et Pariser besøg. I en sådan grad, at en af de ældste Parfume-producenter, Fragonard, har etableret sig med eget parfume museum. Og midt på Avenue des Champs-Élysée, har Citroën netop genåbnet sit pompøse og unikke bilhus, C_42.

Parfume og biler - læs mere >>>

 

 

 

 


Biltur til og i Paris

Alle veje fører til Rom. Men det var dengang. Nu til dags er der endnu flere veje, der fører til Paris. Fly er en oplagt mulighed, bus og togture ligeså, men de har alle den begrænsning, at man skal tilpasse sig en fartplan og også bagagemængden er begrænset.

 

På en biltur kører man i sit eget tempo, man kan improvisere undervejs, og efter power-shopping i Byernes By, vil bagagekapaciteten på hjemturen som hovedregel være større end den, flyselskaberne stiller til rådighed. Og ofte vil det også være langt mere økonomisk attraktivt, at tage bilen.

Biltur til og i Paris - læs mere >>>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rejseradioen.dk redigeres og udgives af Søren Clauding

© Rejseradioen: Søren Clauding - Clauding Communication. Kontakt >>>