- for mennesker på farten

Lyt til Rejseradioen her på siden og på danske radiostationer


Forsiden   Aktiviteter    Biler    Overnatning    Rejsemål    Transport    Rejseprogrammet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aktiviteter


Præsentation af aktiviteter, du kan høre mere om i Rejseradioen


Prøv det på Fanø: Strandsejlads for alle

At begive sig ud på oceanet for at få vind i sejlene og mærke blæstens kræfter kan for mange være et større projekt. Og man bør ikke give sig i kast med det, uden at have en rutineret skibsfører ved sin side. Anderledes er det, hvis man giver sig i kast med strand sejlads. Her skal man i hvert fald bære sig utilgiveligt tankeløst ad, hvis man enden med en tur i vandet.

Strandsejlads for alle - læs mere >>>

     


Fanø: Vadetur i Vadehavet, østers og Fanø øl

Hvis nogen skulle være i tvivl: Vadehavet hedder vadehavet, fordi man kan vade rundt i det. Hvor svært kan det være. Ved Fanø trives tidevandet og med 6 timer og 12 minutters mellemrum strømmer vandet ude fra Atlanterhavet gennem Vesterhavet henholdsvis ind over de store strande, der omgiver den 15 kilometer lange ø.

Vadetur i Vadehavet, østers og Fanø øl - læs mere >>>


Fanø Skibsfart & Dragtsamling:

Tovværk og museumsbesøg på én gang

Et museum skal man have, når turisterne strømmer forbi, og sådan et har man også på Fanø. Fanø Skibsfart & Dragtsamling er et museum, der ligger på Hovedgaden i Norby. Her kan man få autentisk indsigt i de mange klædedragter, som har præget Fanø i århundrede og ikke mindst studere de meget fine skibsmodeller, der vidner om øens store betydning for skibsfarten, dengang man sejlede med sejl.

Fanø Skibsfart & Dragtmuseum - læs mere >>>

       


Cascais, Sintra:Pena Paladset og den mauriske fæstning,

hvor eventyr og historie går hånd i hånd

Er man i området, er der ingen vej udenom et besøg på eventyrslottet, Pena Paladset, i udkanten af Sintra, 30-40 kilometer vest for Lissabon og en halv times kørsel fra Cascais. Men i historisk perspektiv bør man ved samme lejlighed, ja, måske endda indlede dermed, besøge den mauriske fæstning. De ligger få hundrede meter fra hinanden og byder hver for sig på helt unikke oplevelser.

Læs om Pena paladset og den mauriske fæstning ved Sintra, nord for Cascais hér >>>


Lissabon: Cascais: Museumskvarteret er et besøg værd – også i tørvejr

Der en tendens til, at museumsbesøg i overvejende grad finder sted i regnvejr. Besøger man Cascais i Portugal, er denne tendens måske endnu mere udpræget, fordi i hvert fald for gæster fra de nordeuropæiske lande er solen og varmen en væsentlig drivkraft bag besøget. Ikke desto mindre bør et besøg i Cascais også inkludere en rundtur i museumskvarteret i byens vestlige del.

Læs om Museumskvarteret i Cascais og Paula Rego museet hér >>>


Lissabon - Estoril: Hotel Palácio - Historisk hotel fyldt med historier

Skru tiden tilbage til 2. verdenskrig. Dengang var Portugal neutral og spioner fra nazi-regimet såvel som de allierede havde brug for et udskibningssted. Den slags spioner havde også brug for underholdning og underholdningen opsøgte de ikke mindst på det mondæne fem-stjernede Hotel Palácio i Estoril, lige overfor Europas største kasino.

Læs om Hotel Palácio i Estoril hér >>>


Lissabon: Cascais og Estoril kysten – set fra Tejos udmunding

Clube Naval de Cascais løfter en stor opgave

På rekordtid er Clube Naval de Cascais vokset til det maritime samlingspunkt på Estoril/Cascais kysten. Etableringen af en stor lystbådehavn direkte ud for stranden midt i byen boostede aktivitetsniveauet og i dag løfter klubben en lang række opgaver indenfor fritidssejllads. Det har ikke mindst tilrejsende og turister stor gavn af.

Læs om Clube Naval de Cascais hér >>>


Lissabon: Cascais og Estoril:

Sightseeing i Sintra bjergene - man tager da cyklen…

Som dansker er det oplagt, at cykle på sightseeing i Cascais og omegn. Det er let, det er billigt og vil man lidt mere end blot køre på de i øvrigt fine cykelstier med indlagte forklarende infotavler undervejs mellem feriebyerne, kan man også stryge op og ned ad Sintra bjergene på mountainbike.

Læs om cykelture omkring Lissabon, Cascais og Estoril hér >>>

   


Chagall museet i Nice: En perle i storbyen

En af grundene til den store popularitet, Nice som storby nyder hos besøgende fra hele verden, er, at byen, foruden de mange kilometer strande, det behagelige klima, beliggenheden blandt eksotiske destinationer mod både øst og vest samt det azurblå Middelhav, har så meget mere at byde på. Nice er en by, man ganske enkelt ikke når at blive træt at i løbet af en livstid. Et af byens åndehuller er Chagall Museet, tæt ved bymidten og alligevel et enestående Paradis.

Læs om Musée National Marc Chagall i Nice >>>


Villefranche sur Mer: La Mère Germaine:

Det eksklusive spisested på kanten af Middelhavet

Gæstelisten vil ingen ende tage: Elisabeth Taylor, Jacques Brel, Harry Bellafonte, George Harrison, Josephine Baker, Sean Connery, Caroll Baker, Rita Hayworth, Liza Minelli, Charles Chaplin, Brigitte Bardot, Somerset Maugham – og nu har også vi spist på La Mère Germaine, på kanten af Middelhavet, i den lille hyggelige fiskerihavn, Villefranche sur Mer. Og det kan alle andre med stor fordel også gøre.

Læs mere om den enestående fiskerestaurant, La Mère Germaine i Villefranche sur Mer >>>


Hamburg: Miniatur Wunderland:

Verdens største lille men store fornøjelse

Da tvillingebrødrene Gerrit og Frederik Braun for 15 år siden fik idéen til at føre deres drengedrøm ud i livet: At bygge en stor modeljernbane, var ambitionen at gøre anlægget til verdens største af sin slags. Det er lykkedes, og til dato har over 11 millioner barnlige sjæle besøgt Miniatur Wunderland i Speicherstadt i Hamburg.

Læs mere om Miniatur Wunderland i Hamburg hér >>>


Universal Studios i Hollywood: Forlystelsespark og filmstudio

Universal Studios er kendt for deres utallige filmsucceser. Mange af dem er optaget i det kæmpemæssige område, det verdenskendte filmstudie disponerer over i udkanten af Hollywood. Men Universal Studios er mere end blot et filmstudie, hvor man i øvrigt løbende optager film som f.eks. den meget sete TV-serie, "Desperate Housewives". Der er også tale om en regulær forlystelsespark, hvor gæsterne kan opleve store iscensatte shows og selv opleve, hvordan det er at være i midten af begivenhederne.

Læs mere og ikke mindst: Se billederne fra Universal Studios i Hollywood >>>

Se flere billeder fra Universal Studios >>>


Eventyrlige Disneyland - og California Adventure Park

I mere end et halv århundrede har Disney underholdt unge som gamle med eventyrlige historier. Og meget tidligt, allerede i 1955, blev det første Disneyland grundlagt i Anaheim, som er en forstad til kæmpebyen Los Angeles i Californien. Mange vil kalde Disneyland Park, som eventyrparken hedder i dag, for det oprindelige Disneyland. Virkeligheden er, at de Disney-parker, som er etableret andre steder i verden, er ligeså originale, for originaliteten er ikke parken, men det grundlag, de er etableret på. Disney's eventyr-filosofi, kan man kalde det.

Læs mere og se billederne fra Disneyland og California Adventure Park >>>

     


Grand Canyon: Et af verdens allerstørste naturvindundere

Grand Canyon er et af verdens allerstørste naturvidundere. Den "Store Kløft" tiltrækker omkring 5 millioner turister hvert år og for at beskytte den enestående natur, har amerikanerne iscenesat oplevelsen, så meget som det nu kan lade sig gøre.

Grand Canyon - se billeder og læs mere hér >>>


Monument Valley: En ubeskrivelig naturoplevelse

For millioner af år siden var Colorado-plateauet, som i det store hele er helt fladt dækket af vand og på niveau med Den mexikanske Golf. Siden sank vandet og vind og vejr har fjernet det blødere materiale som jord og ler, der omgav de klipper, der nu ses, som skyder de op af den omkringliggende jord. I dag er Monument Valley et af verdens mest kendte og karakteristiske naturområder.

Monument Valley - se billeder og læs mere hér >>>


Navajo indianerne: Den åbne og fremskridtsvenlige indianerstamme

På den amerikanske hovedvej 160 i Arizona, mp. 326, mellem Kayenta og Tuba City kan man ikke undgå at se Rechelle Chee's fine lille hus. Nyopført og taget i brug umiddelbart inden vi kørte forbi i sommeren 2014. Hér supplerer den åbne og optimistiske Navajo indianer sin indkomst, for der er ikke det letteste at tjene til dagen og vejen i det moderne amerikanske samfund, når man samtidig forsøger at holde traditionerne og moralen i hævd.

Læs mere om Navajo indianerne og Rechelle Chee hér >>>


Petrified Forest og Painted Desert:

Farver og stentræer midt i ørkenen

Følger man Route 66 kommer man i Arizona automatiske gennem Petrified Forest, hvor forstenede og farvestrålende træstammer i tusindvis ligger spredt over dele af den kæmpemæssige Painted Dessert.

Se billeder og læs om Petrified Forest og Painted Desert hér >>>


Chicago: Oplevelsernes by

Hvis man ser bort fra de mange skyskrabere og arkitektoniske perler, som udgør den centrale del af Chicago (det er lidt svært, for de er temmelig store og dominerende), har byen af gode grunde ikke mange seværdigheder i traditionel forstand. Chicago har ingen Frihedsgudinde eller et Capitol og utallige mindesmærker at gøre godt med. Alligevel har man som turist, både over et par dage og også gerne i længere tid, temmelig mange muligheder for at opleve.

Chicagos mange oplevelser >>>


Architecture-tur: Chicagos enestående arkitektur

Storbyen Chicagos skyline er imponerende. Men ligeså imponerende som mængden af skyskrabere, bygget sammen på et ganske koncentreret areal, er det grundlag, hvorpå de er opstået og den filosofi, der ligger til grund for byplanlægningen. Man kan opleve arkitekturen på mange forskellige måder.

Chicagos unikke byplan og enestående arkitektur >>>


Flere aktiviteter >>>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rejseradioen.dk redigeres og udgives af Søren Clauding

© Rejseradioen: Søren Clauding - Clauding Communication. Kontakt >>>