- for mennesker på farten

Lyt til Rejseradioen her på siden og på danske radiostationer


Forsiden   Aktiviteter    Biler    Overnatning    Rejsemål    Transport    Rejseprogrammet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Universal Studios i Hollywood:

Forlystelsespark og filmstudio

 


af Søren Clauding - februar 2015

 


Universal Studios i Hollywood


Universal Studios er kendt for deres utallige filmsucceser. Mange af dem er optaget i det kæmpemæssige område, det verdenskendte filmstudie disponerer over i udkanten af Hollywood. Men Universal Studios er mere end blot et filmstudie, hvor man i øvrigt løbende optager film som f.eks. den meget sete TV-serie, "Desperate Housewives". Der er også tale om en regulær forlystelsespark, hvor gæsterne kan opleve store iscensatte shows og selv opleve, hvordan det er at være i midten af begivenhederne.

 

En "Studio Tour" er ikke til at komme uden om. Hér køres man gennem talrige scenarier, ser de kæmpemæssige kulisser og oplever bagsiden deraf, Fred Flintstones usædvanlige køretøj, får et spyt i øjnene af en dinosaurus fra Jurassic Park, oplever en nedstyrtet Jumbo Jet, indkøbt og splittet ad som i et tragisk flystyrt og anvendt i Steven Spielberg filmen "Klodernes kamp", intenst beskrevet af bl.a. guiden Peggy, som vi har talt med i radioindslaget ovenfor.

 

Universal Studio gjorde et langt større indtryk end forventet. Det er mindst en heldagsoplevelse og kommer man i amerikanernes feriesæson kan det anbefales at investere i en "Front of Line" billet, så man springer de ofte ret lange køer over. Den fordyrer umiddelbart besøget, men derpå har man langt mindre spildtid.

 

Universal Studios ligger få minutters metrokørsel fra Hollywood Boulevard. Fra Metrostationen kører der med minutters mellemrum shuttle-busser op til hovedindgangen. Busserne er gratis og holder skråt overfor Metrostationen.

 

Se billederne nedenfor og på næste side >>>. Og få mere at vide på Universal Studios' webside:

 

Link til Universal Studios' hjemmeside

 

Flere fotos fra Universal Studios >>>


En Studio Tour bag kulisserne er et "must" og som de fleste oplevelser inkluderet i entré billetten.

 

 

Fra venstre: Den sorte Ford Cobra KITT car fra Knight Rider flankeret af den røde Ferrari 308 fra Magnum, p.i. Til højre: En bil fra det virkelige liv: De mest brugte produktions-biler er bygget af KIA.

 

Den energiske guide, Peggy, beretter undervejs om alle de kulisser, man kører igennem på en Studio Tour. Ti højre den nedstyrtede Jumbo Jet, Boing 747, som blev anvendt i Steven Spielberg filmen "Klodernes kamp".

 

Inden bussen ankommer er floden tørlagt - men med et bruser vandet som efter et voldsomt skybrud.

 

 

Der finder dagligt filmoptagelser sted et eller andet sted i Universal Studios. Til højre en Beijing Jeep fra 1988 og en M2 Bradley IFV tank.

 

Desperate Housewives optages stadig i Universal Studios og alle de pompøse villaer i TV-serien er bygget op i deres egen lille landsby - som kulisser, naturligvis.

 

Mads Mikkelsen & Co. fra filmatiseringen af Hannibal har deres eget tilholdssted i Universal Studios.

 

Der er en baside ved alt. Et kik bag kulisserne - i bogstaveligste forstand.


Flere fotos fra Universal Studios >>>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rejseradioen.dk redigeres og udgives af Søren Clauding

© Rejseradioen: Søren Clauding - Clauding Communication. Kontakt >>>