- for mennesker på farten

Lyt til Rejseradioen her på siden og på danske radiostationer


Forsiden   Aktiviteter    Biler    Overnatning    Rejsemål    Transport    Rejseprogrammet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cars Land finder man i California Adventure Park lige overfor Disneyland Park. Landskabet er inspireret af popkunstværket, Cadillac Ranch, ved Amarillo i Texas.


Eventyrlige Disneyland - og California Adventure Park

af Søren Clauding - december 2014


Disneyland og California Adventure Park


I mere end et halv århundrede har Disney underholdt unge som gamle med eventyrlige historier. Og meget tidligt, allerede i 1955, blev det første Disneyland grundlagt i Anaheim, som er en forstad til kæmpebyen Los Angeles i Californien. Mange vil kalde Disneyland Park, som eventyrparken hedder i dag, for det oprindelige Disneyland. Virkeligheden er, at de Disney-parker, som er etableret andre steder i verden, er ligeså originale, for originaliteten er ikke parken, men det grundlag, de er etableret på. Disney's eventyr-filosofi, kan man kalde det.


Så sandt som det er sagt...


Men Disneyland i Anaheim var først. Og da behovet opstod for at bryde grænserne og skabe fornyelse, tro imod den originale idé, skabte man lige ved siden af, helt bogstaveligt på den anden side af vejen, Disney California Adventure. På et areal, ligeså stort som Disneyland Park, men hvor man i højere grad har koncentreret sig om temaer, f.eks. i nyere tid baseret på de meget populære "Biler"-film. Kølerkildekøbing, eller på amerikansk "Radiator Spring", er bygget op som en del af Disney California Adventure.

 

Her kan man møde racerbilen "Lynet McQueen" og kranbilen "Bumle" i fuld størrelse og i "Racers" området, der inkluderer det karakteristiske landskab, hvor inspirationen er hentet fra Cadillac Ranch i Texas. Man kan oven i købet få en køretur i 6-sædede "Full-size" miniracere. Men: Besøger man eventyrparkerne i højsæson'en skal man tidligt op, hvis man ikke vil stå i kø i timevis for at få mulighed for at føle sig som "Lightening McQueen" eller Sally.

 

Disneyland Park er den mere traditionelle eventyrpark, med knap så meget action og de romantiske eventyr som eksempelvis Tornerose. Men hér bydes der også på hæsblæsende køreture i Wild West eller en blid sejltur i en ægte hjuldamper med navnet Mark Twain. Det fortæller det hele.Den barnlige sjæl

Disneyland og California Adventure park er ikke til at komme udenom, hvis man er på de kanter - hvis man blot har en smule barnlig sjæl tilbage i sit dybe indre. De allermindste kan glæde sig over prinsesser og prinser, feer og troldmænd, mens de allerældste kan tænke tilbage til dengang Disney bragte dem ind i eventyrets verden og lige siden har fastholdt dem ud fra devisen: Én gang Disney-fan, altid Disney-fan.

 

Praktik: Disneyland Park og Disney California Adventure kan for de færreste overstås på en enkelt dag, 2-3 dage er nødvendige for mange. Der er udmærkede og rimelig prissat moteller i området, man skal påregne at få slidt lidt på skosålerne, men der er gode transportmuligheder til og i parkerne. De ligger mellem Disneyland Drive og Harbour Boulevard og i midten af området er en stor plads, hvor man på hver side finder hovedindgangene til de to parker.

 

En god idé er, at købe et såkaldt "Park-hopper pass", som giver adgang til begge parker. Hvis man kommer i højsæson'en, bør man også stå tidligt op og sikre sig "Fastpass" til de mest populære forlystelser. Man henter dem gratis i automater tæt ved indgangen til de på gældende steder men der er begrænsninger på, hvor mange man kan hente ad gangen. Med et Fastpass i hånden springer man i en given tidsperiode, typisk en time, uden om køerne og kommer hurtigt gennem oplevelsen. Man skal påregne, at der er "udsolgt" af Fastpass visse steder allerede ved 10-tiden om formiddagen på en hverdag i ferieperioderne. Tålmodighed er en dyd...

 

Billetterne til de to eventyrparker kan synes dyre, men parkerne har åbent fra tidligt om morgenen til sent på aftenen, og med i prisen indgår adgang til alle forlystelserne, herunder også afslapning i store teatersale eller andre steder, hvor man ikke selv behøver være aktiv for at blive underholdt. I sagens natur er der masser af restauranter indenfor i parkerne, men økonomisk kan man med fordel spise på en af de talrige restauranter, der ligger på f.eks. boulevarden, der fører ind til den centrale plads mellem de to parker.

 

Disneylands officielle website

 

Udmærket Wikipedialink

 

Læs især om Cars Land >>>


Disneyland Park:

 

 

Siden åbningen af Disneyland i 1955 har 650 millioner mennesker besøgt eventyrparken.

 

 


California Adventure Park:

 

BILER-filmene får nyt liv i Radiator Spring, hvor Route 66 fører gæsterne gennem alle oplevelserne i de populære animationsfilm.

 

Disney's Aladdin i det store Hyperion Theater er en eventyrlig musical og et godt sted at koble af og lade sig underholde i de 45 minutter, show'et varer. Siden kan man kaste sig ud i en fugtig rafting, "Grizzly River Run".

 

 

Den hæsblæsende rutchebane, "California Screemin", og det kæmpemæssige Pariserhjul "Mickeys Fun wheel" flankerer sø-området Paradise Pier.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rejseradioen.dk redigeres og udgives af Søren Clauding

© Rejseradioen: Søren Clauding - Clauding Communication. Kontakt >>>