- for mennesker på farten

Lyt til Rejseradioen her på siden og på danske radiostationer


Forsiden   Aktiviteter    Biler    Overnatning    Rejsemål    Transport    Rejseprogrammet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Carl Marckmann er arbejdende sømand - i fritiden underviser han i tovværkskunst på museet i Nordby og er i øvrigt også formand for museets bestyrelse.


Fanø Skibsfart & Dragtsamling:

Tovværk og museumsbesøg på én gang


Af Søren Clauding - august 2017


Interview med sømand Carl Marckmann - formand for museets bestyrelse


Et museum skal man have, når turisterne strømmer forbi, og sådan et har man også på Fanø. Fanø Skibsfart & Dragtsamling er et museum, der ligger på Hovedgaden i Norby. Her kan man få autentisk indsigt i de mange klædedragter, som har præget Fanø i århundrede og ikke mindst studere de meget fine skibsmodeller, der vidner om øens store betydning for skibsfarten, dengang man sejlede med sejl.

 

Men på museet kan man også selv være aktiv. De fleste af årets torsdage kan man nemlig møde en vaskeægte sømand, stadig aktiv på verdenshavene, og på det såkaldte Riggerloft få undervisning i, hvordan man kan skabe brugsrigtige tovværkskunst.

 

En fornøjelse for alle aldre

Der undervises på ethvert niveau, men ikke mindst børn og unge har stor fornøjelse af, at skabe noget med deres hænder, noget som også kræver en god portion omtanke – og som mange erfaringsmæssigt oplever som et herligt alternativ til den allesteds nærværende og påtrængende smart-telefon.

 

Vi mødte formanden for museets bestyrelse, Carl Marckmann, som selv er aktiv sømand. I radioindslaget fortæller han mere om museets aktiviteter, som, hvad Riggerloftets angår, dog er lidt afhængige af, hvorvidt sømændene er i land. Det er den virkelige verden, det her.

 

Link til Fanø Skibsfart & Dragtsamling

 

 

 

 

 


 

 

 

 

    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rejseradioen.dk redigeres og udgives af Søren Clauding

© Rejseradioen: Søren Clauding - Clauding Communication. Kontakt >>>