- for mennesker på farten

Lyt til Rejseradioen her på siden og på danske radiostationer


Forsiden   Aktiviteter    Biler    Overnatning    Rejsemål    Transport    Rejseprogrammet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Udsigten fra Paninhar over de store Guincho strande direkte til Atlanterhavet og med Cascais i billedets venstre side.


Lissabon: Cascais og Estoril:

Sightseeing i Sintra bjergene - man tager da cyklen…


Af Søren Clauding – juli 2015


Læs mere om Cascais og Estoril hér >>>


Mountainbiking i Sintra bjergene - guided af Filipe Palma

 


Som dansker er det oplagt, at cykle på sightseeing i Cascais og omegn. Det er let, det er billigt og vil man lidt mere end blot køre på de i øvrigt fine cykelstier med indlagte forklarende infotavler undervejs mellem feriebyerne, kan man også stryge op og ned ad Sintra bjergene på mountainbike.

 

Det sidste lyder skræmmende og uoverkommeligt. Men for det første skal man vide, at det højeste punkt på de iøvrigt smukke højder syd for eventyrbyen Sintra med de endnu mere eventyrlige Pena-palads som det uundgåeelige ”must see” kun ligger 529 meter over havets overflade.

 

Fra det enestående udsigtspunkt ved det lille kapel, Santuário do Pininha, kan man så i øvrigt se ned til havoverfladen, for selv i de noget disede og regnfulde vejr, der beklædte bjergområdet under vores besøg, har man en storslået udsigt mod syd over de store Guincho strande, Cascais og mod øst kan man se helt til Lissabon og den smukke ”Golden Gate Bridge” – look-alike i den portugisiske hovedstad.

 

Hos Lisbon Bike Tours er man i trygge hænder

Lisbon Bike Tours er gode at tage med i planlægningen. De byder på cykelture af enhver art, med eller uden guide, helt som man selv vil det. De bringer gerne cyklerne derhen, hvor man vil køre fra og henter dem igen.

 

Vi og ”vores” cykler blev transporteret op midt i Sintra-bjergene og derfra kørte vi guidet ad stier og asfaltveje fortrinsvis nedad (heldigt for den utilstrækkelige kondition), men var lige et smut forbi Pininha. Siden gik det kun ned ad bakke og turen blev i vores tilfælde efter nogle kilometer også på asfaltvej afsluttet ved Fortaleza de Guincho.

 

I radioindslaget med den usædvanlig rutinerede guide (og grundlægger af Lisbon Bike Tours) Filipe Palma, fortæller Filipe om Sintra bjergene, hvordan de kolossale granitsten er havnet, hvor de er, om vegetationen og ikke mindst, hvor lidt det i virkeligheden koster at tage på cykeltur i Cascais og Sintra bjergene.


 Link til Lisbon Bike Tours

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rejseradioen.dk redigeres og udgives af Søren Clauding

© Rejseradioen: Søren Clauding - Clauding Communication. Kontakt >>>