- for mennesker på farten

Lyt til Rejseradioen her på siden og på danske radiostationer


Forsiden   Aktiviteter    Biler    Overnatning    Rejsemål    Transport    Rejseprogrammet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Museet er omgivet af en smuk have - uden farvestrålende blomster, for farverne skal opleves i malerierne, mente Marc Chagall.


Chagall museet i Nice: En perle i storbyen


Af Søren Clauding – juni 2015


Interview med museumsdirektør Anne Dopffer


 

En af grundene til den store popularitet, Nice som storby nyder hos besøgende fra hele verden, er, at byen, foruden de mange kilometer strande, det behagelige klima, beliggenheden blandt eksotiske destinationer mod både øst og vest samt det azurblå Middelhav, har så meget mere at byde på. Nice er en by, man ganske enkelt ikke når at blive træt at i løbet af en livstid.

 

 

Og har man brug for en pause, findes der et utal af åndehuller, hvor storbyræset lukkes ude for en stund og man kan fordybe sig i egne tanker, hjulpet på vej af ikke mindst de mange kunstnere, der gennem tiden har fundet inspiration og tilbragt store dele af deres liv i den smukke og spændende by.

 

En af dem er Marc Chagall. Russisk født, mest kendt som maler, men som også evnede at kombinere både kunstarter og praktisk kunnen i kreationen af f.eks. enestående mosaikker, vævede malerier og skøn forening med hans unikke malerkunst. En række af hans værker udstilles permanent på Chagall Museet i Nice.

 

Tankevækkende livshistorie

Marc Chagall skal vi ikke gå i dybden med hér, blot fastslå, at han af jødisk afstamning, født i 1887 i Hviderusland og levede en noget omtumlet og belastende tilværelse i krigsperioderne, inden han i den sidste epoke af sit liv slog sig ned i en lille landsby, ganske tæt ved Nice, hvor han døde i 1985. 98 år blev han trods alle strabadserne og altid formåede han, at fastholde sin kunstneriske tilgang til livet i alle dets facetter. Tankevækkende og forbilledligt for den moderne luksuøse tilværelse.

 

Musée National Marc Chagall åbnede i 1973 og Marc Chagall havde som sådan stor indflydelse på byggeriets udformning. Det var egentlig en konsekvens af, at han havde foræret byen en samling malerier baseret på hans fortolkning af det bibelske budskab. Mange af dem er ganske store og de fortjente den rette præsentation.

 

Forståelsen for farver

I nyere tid er samlingen af disse malerier fortsat museets omdrejningspunkt, men den nuværende ledelse har stor forståelse for at skabe tematiske periodiske udstillinger, som alle understøtter den kunst, som Marc Chagall står for, kunstneren om hvem Pablo Picasso har sagt: Når Matisse dør, er Chagall den eneste tilbageblevne maler, som forstår hvad farver er.

 

Lyt til det eksklusive interview med Museets direktør, Anne Dopffer, og få mere at vide om denne oase i Nice. Og glem ikke at besøg museet, der ligger få kilometer fra bymidten, under opholdet i Nice. Det behøver heller ikke være regnen, der afgør, at man går i gang med indendørs aktiviteter – i øvrigt er museet omgivet af en smuk have…

 

Musée National Marc Chagall

36, Avenue Dr Ménard

F-06000 Nice/Frankrig

+33 4 93 53 87 20

 

Link til museets webside på fransk – findes ikke rigtigt på engelsk

 

Link til den engelsksprogede webside for Nice

 

Link til den engelsksprogede præsentation af Chagall museet i Nice

 

Besøg også dette website og bliv inspireret

 

Og Picasso hører også til på disse kanter


To varianter over et tema: Moses modtager de 10 bud.

 

  

Tv: Udendørs mosaik.                                                    Th: Abraham ofrer Isak.

 

Tv: Paradis.                                                       Th: Adam og Eva udstødes af Paradis.

 

 

Tv: Sangenes sang symboliserer Chagalls eget liv.                                Th: Skabelsen.

 

Mosaik i auditoriet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rejseradioen.dk redigeres og udgives af Søren Clauding

© Rejseradioen: Søren Clauding - Clauding Communication. Kontakt >>>