- for mennesker på farten

Lyt til Rejseradioen her på siden og på danske radiostationer


Forsiden   Aktiviteter    Biler    Overnatning    Rejsemål    Transport    Rejseprogrammet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lissabon: Cascais og Estoril - Del 1


Produceret og redigeret af Søren Clauding - juli 2015


Rejseprogrammet handler denne gang om Cascais og Estoril, de eksotiske riviera-lignende byer vest for Lissabon i Portugal. Hér finder man en enestående kombination af historie og natur, tæt ved Cabo da Roca, det vestligste punkt på det europæiske fastland, på hjørnet af Atlanterhavet. Hvor den hyggelige fiskerhavn ligger side om side med moderne 5-stjernede luksushoteller, oven i købet til priser, der er til at betale. I programmet hører vi om et af de mest unikke af slagsen, regulært med fundamentet direkte i Atlanterhavet, vi kører på mountainbike omkring den eventyrlige Pena-park i de smukke Sintra bjerge, vi skal på besøg i den kendte sejlklub i Cascais, der har masser af tilbud til turisterne, på speedbådstur ud for Estoril kysten og sidst, men ikke mindst kikker vi indenfor på den mondæne Hotel Palacio, hvor kimen under 2. verdenskrig blev lagt til Ian Flemmings succeshistorier om Agent 007, James Bond.

Lissabon: Cascais og Estoril - læs mere >>>


Lyt til Rejseprogrammet om Cascais og Estoril i dets fulde længde


Introduktion til programmet


Hotel Fortaleza do Guincho - Interview med adm. dir. Petra Sauer

 

Yderst på en klippepynt ligger en gammel fæstning. Eller rettere lå, for den er siden erstattet af et af verdens mest ekstraordinære luksushoteller, Fortaleza do Guincho.

 

Læs om Hotel Fortaleza do Guincho hér >>>

 


Mountainbiking i Sintra bjergene

 

Som dansker er det oplagt, at cykle på sightseeing i Cascais og omegn. Det er let, det er billigt og vil man lidt mere end blot køre på de i øvrigt fine cykelstier med indlagte forklarende infotavler undervejs mellem feriebyerne, kan man også stryge op og ned ad Sintra bjergene på mountainbike.

 

Læs om cykelture i Lissabon, Cascais, Sintrabjergene m.v. hér >>>

 

 

 

 

 


Restaurant Fortaleza do Guincho - Interview med Petra Sauer

 

Såvel hotelgæsterne som enhver forbipasserende, der er parat til at betale 90 Euro for en fornem menu (uden drikkevarer), kan nyde godt af, at hotellet har en Michelin-stjerne restaurant med den bedste udsigt, man kan tænke sig. En middag på Fortaleza do Guncho bør man ikke snyde sig selv for.

 

Læs om restauranten på Hotel Fortaleza do Guincho hér >>>

 


Cascais Naval Club - Interview: Direktør Bruno Santos

 

På rekordtid er Clube Naval de Cascais vokset til det maritime samlingspunkt på Estoril/Cascais kysten. Etableringen af en stor lystbådehavn direkte ud for stranden midt i byen boostede aktivitetsniveauet og i dag løfter klubben en lang række opgaver indenfor fritidssejllads. Det har ikke mindst tilrejsende og turister stor gavn af.

 

Læs om Clube Naval de Cascais hér >>>

 


5-stjernede fortællinger: Hotel Palácio, Jams Bond og meget andet. Interview med Salgs- og Marketingdirektør Manuel Guedes de Sousa

Skru tiden tilbage til 2. verdenskrig. Dengang var Portugal neutral og spioner fra nazi-regimet såvel som de allierede havde brug for et udskibningssted. Den slags spioner havde også brug for underholdning og underholdningen opsøgte de ikke mindst på det mondæne fem-stjernede Hotel Palácio i Estoril, lige overfor Europas største kasino.

Læs om Hotel Palácio og Four Seasons i Estoril hér >>>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rejseradioen.dk redigeres og udgives af Søren Clauding

© Rejseradioen: Søren Clauding - Clauding Communication. Kontakt >>>