- for mennesker på farten

Lyt til Rejseradioen her på siden og på danske radiostationer


Forsiden   Aktiviteter    Biler    Overnatning    Rejsemål    Transport    Rejseprogrammet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Côte d'Azur - Del 1: Haut de Cagnes - Cannes - Nice


Produceret og redigeret af Søren Clauding - maj 2015


Denne gang – og den næste, kan vi godt afsløre – handler det om den franske Riviera, Côte d’Azur, eller noget af den i hvert fald, for det er et område som byder på uendelig mange oplevelsesmuligheder. Vi lægger ud med et besøg i Haut de Cagne, mellem Nice og Cannes, derpå skal vi høre om de mange naturmuligheder, området byder på, både i det Azur-blå Middelhav og oppe i Alperne, vi skal ud på Ile Ste-Marguerite, en af de smukke øer uden for Cannes, på rundtur i byen, som er mere end den årlige filmfestival, vi skal videre til Nice, hvor vi bl.a. skal besøge Hotel La Perouse – vores absolutte favorithotel – og vi skal høre om fransk madkultur, som den fortolkes i Nice omegn.


Lyt til Rejseprogrammet om Côte d'Azur, Haut de Cagne, Cannes og Nice i dets fulde længde


Introduktion til programmet


Haut de Cagne og Château Le Cagnard

 

Chateau Le Cagnard - Interview med direktør Frida Ivarsson

På toppen af Cagnes-sur-mer ligger Château Le Cagnard. Bygget ind som en beboelig del af den fæstningsmur, som i århundrede har beskyttet Grimaldi familiens borg, opført på det lille bjerg, Haut de Cagnes, som netop betyder ”Toppen af Cagnes”.

 

Château Le Cagnard - læs mere >>>

 

Stemningsbilleder fra Haut-de-Cagne - se hér >>>

 


Côte d'Azur - Interview med dir. Eric Doré, Côte d'Azur Tourist

Op imod 12 millioner passagerer betjener sig hvert år af Aeroport Nice Côte d’Azur. Et enkelt tal, der ikke blot placerer lufthavnen ved den franske riviera som den næststørste i Frankrig – efter Paris, naturligvis – men også understreger betydningen af den hvide by i hjertet af Côte d’Azur – Azur-kysten. Nice er det naturlige omdrejningspunkt og altid et besøg værd.

Nice er rivieraens omdrejningspunkt - læs mere >>>

 

 

 

 

 

 

 


Ile Ste-Marguerite: midt i naturen - få minutter fra Cannes

Ud for Cannes, ligger øen "Ile Ste-Marguerite". Den er ét stort naturområde med et sælsomt moseagtigt sø-parti i den vestlige del, masser af pinje- og eukalyptustræer og så det historiske symbol på menneskehedens evindelige konflikter, det store Fort Ste-Marguerite.

 

Ile Ste-Marguerite - naturen - læs mere >>>

 

Ile Ste-Marguerite - menneskenes indflydelse - læs mere >>>

 

 


Byvandring i Cannes

Det er ikke muligt at sige Cannes uden at tilføje ”Filmfestival”. Men Cannes meget mere og meget andet. Cannes er en moderne og elegant by med fremragende muligheder for at dyrke fritidsliv og strandliv ikke mindst. Og så har byen også en spændende historie

 

Cannes er til festivals - og meget andet - læs mere >>>

 

 


Hotel La Perouse - Interview med adm. dir. Laure Giometti

På toppen af Nice, på kanten til den gamle by, 30 meter til Middelhavet, få skridt fra det levende blomster- og fødevaremarked, med udsigt over Middelhavet mod syd, Promenade des Anglais og resten af den hvide by ved den franske Riviera, i total ro – og stort set usynlig for omverdenen ligger et enestående hotel. Det lyder som et eventyr. Det ER er eventyr, men et virkeligt et af slagsen: Eventyret hedder Hotel La Perouse.

Læs om Hotel La Perouse hér >>>

 

Se flere billeder af Hotel La Perouse hér >>>

 

 


Nice og madkulturen - bl.a. interview med Anne Gilet, Presse ansvarlig, Nice Tourist

I det centrale Nice hører shopping til på dagsordenen i eksklusive butikker f.eks. i randen af Massena pladsen. Tag også på opdagelse i den gamle by, der ligger på linje med Quai des Etats Unis, udforsk de spændende fødevareprodukter og mange restauranter på udendørsmarkedet på Place Charles Félix.

 

Nice er rivieraens omdrejningspunkt - læs mere >>>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rejseradioen.dk redigeres og udgives af Søren Clauding

© Rejseradioen: Søren Clauding - Clauding Communication. Kontakt >>>