- for mennesker på farten

Lyt til Rejseradioen her på siden og på danske radiostationer


Forsiden   Aktiviteter    Biler    Overnatning    Rejsemål    Transport    Rejseprogrammet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Côte d'Azur - Del 2: Nice - Villefranche-sur-Mer


Produceret og redigeret af Søren Clauding - juni 2015


Det er det andet og i denne omgang sidste program om den franske Riviera, Cote d’Azur. Denne gang begynder vi med et meget interessant museumsbesøg i Nice og derpå foregår resten af programmet en halv snes kilometer øst for den populære storby. Vi fortæller om et usædvanligt hotel med navnet Welcome i Villefranche-sur-mer, hvor der er garanti for see-view og altan på alle værelserne, til rimelige priser ydermere, vi skal ud at spise på La Mere Germaine – en superoplevelse med en enestående historie bag. Vi skal på sejltur i Middelhavet med en skonnert og se på delfiner og havskildpadder, mens vi får mere at vide om den hyggelige kystby og så slutter vi af med en 5-stjernet oplevelse på ét af de meget mondæne hoteller på hjørnet, populært sagt, af halvøen, af Saint Jean Cap Ferrat.


Lyt til Rejseprogrammet om Côte d'Azur, Nice og Villefranche-sur-Mer i dets fulde længde


Introduktion til programmet


Chagall Museet i Nice. Interview med museumsdirektør Anne Dopffer

En af grundene til den store popularitet, Nice som storby nyder hos besøgende fra hele verden, er, at byen, foruden de mange kilometer strande, det behagelige klima, beliggenheden blandt eksotiske destinationer mod både øst og vest samt det azurblå Middelhav, har så meget mere at byde på. Nice er en by, man ganske enkelt ikke når at blive træt at i løbet af en livstid. Et af byens åndehuller er Chagall Museet, tæt ved bymidten og alligevel et enestående Paradis.

Musée National Marc Chagall i Nice - læs mere >>>

 


Welcome Hotel i Villefranche-sur-Mer - Interview med direktør Cathrine Sigwalt

Da Catherine Galbois-Sigwalt for få år siden igangsatte en målrettet opdatering af det historiske Welcome Hôtel, som ligger direkte på havnepromenaden i den hyggelige Villefranche-sur-Mer få kilometer øst for Nice, ramlede hun ind i en måske lidt konservativ tilgang til moderne tænkning hos visse franske myndigheder. Men i dag har Welcome Hôtel balkon’er ved samtlige værelser og samtlige værelser har havudsigt.

Welcome Hotel i Villefranche sur Mer - læs mere >>>

 

Stemningsbilleder fra Welcome Hotel og Villefranche sur Mer >>>

 


 

La Mere Germaine - Interview med indehaver Thierry Blouin

 

Gæstelisten vil ingen ende tage: Elisabeth Taylor, Jacques Brel, Harry Bellafonte, George Harrison, Josephine Baker, Sean Connery, Caroll Baker, Rita Hayworth, Liza Minelli, Charles Chaplin, Brigitte Bardot, Somerset Maugham – og nu har også vi spist på La Mère Germaine, på kanten af Middelhavet, i den lille hyggelige fiskerihavn, Villefranche sur Mer. Og det kan alle andre med stor fordel også gøre.

 

La Mere Germaine - det eksklusive spisested på kanten af Middelhavet - læs mere >>>

 


 

Villefranche sur Mer - Interview: Rita Exposito, Villefranche Tourist Information

 

Få kilometer øst for Nice, på kystvejen mod Monaco, passerer man den lille hyggelige kystby, Villefranche sur Mer og halvøen Saint Jean Cap Ferrat. Stedet står i fuldstændig kontrast til den ofte lidt hektiske ferie-storby, Nice, og det ofte lidt for eksklusive og mondæne Monaco.

 

Villefranche sur Mer, Saint Jean Cap Ferrat og skoleskibet Santo Sospir - læs mere >>>

 

 


Santo Sospir - Interview med Murielle Oriol, projektleder SOS Grand Bleu

Santo Sospir skoleskibet er en del af et projekt med det idealistiske mål, at booste naturbeskyttelsen i området. Man underviser elever i alle aldre og alene en sejltur, med det underholdende formål at opleve det synlige dyreliv tæt ved kysten, kan være lærerigt. Hvis ikke vi passer på dyrene, forsvinder de. Hvor svært kan det lige være at forstå…

 

Villefranche sur Mer, Saint Jean Cap Ferrat og skoleskibet Santo Sospir - læs mere >>>


 

Hotel Royal Riviera - Interview med marketingdirektør Sophie Valette

Hotel Royal Riviera, på grænsen til Middelhavsbyen Beaulieu-sur-mer, ved ”Coeur Riviera”, hjertet af Côte d’Azur mellem Nice og Monaco. Med fundamentet placeret i strandkanten og den femstjernede luksus diskret skjult på hotellets sydvendte facade, er det et ideelt sted for livsnydere, for hvem excellent betjening samt fred og ro i overflod er alt afgørende. Hér tager man de fem stjerner alvorligt, ikke alene gennem nænsom modernisering af den over 100 år gamle hovedbygning (åbnede i 1904), men også den service, der følger med, hvis man vil sikre, at gæsterne kommer igen, år efter år og aldrig tager skuffede derfra.

Læs om Royal Riviera hér >>>

 

Se flere billeder af Royal Riviera hér >>>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rejseradioen.dk redigeres og udgives af Søren Clauding

© Rejseradioen: Søren Clauding - Clauding Communication. Kontakt >>>