- for mennesker på farten

Lyt til Rejseradioen her på siden og på danske radiostationer


Forsiden   Aktiviteter    Biler    Overnatning    Rejsemål    Transport    Rejseprogrammet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Impulser fra Europa - inspiration til næste udenlandsrejse

af Søren Clauding - november 2013


Indhold:

I mit arbejde som motorjournalist rejser jeg en del. Ofte kommer jeg til destinationer, der ligger langt fra alfarvej, når nye biler f.eks. skal prøvekøres. Jeg har naturligvis altid min lydoptager med og hen over det forgangne år, har jeg ved nogle lejligheder fundet den frem, fordi jeg syntes, at det jeg lige nu oplevede burde jeg bringe videre til jer ved højtalerne. Det er det, rejseprogrammet denne gang handler om. Jeg lægger ud med en meget speciel oplevelse. En kolossal oplevelse, i ordets egentlige forstand. Hvis jeg siger Thieu, er der måske nogle, men jeg gætter på ikke særlig mange, der aner hvor det bærer hen. Dernæst har jeg optaget et indslag i Kitzbühel i Østrig, et sted, som de fleste vel meget naturligt forbinder med skisport. Men temperaturen på bilens termometer sagde 35 grader, da jeg besøgte den smukke østrigske by. Og vi skal til Alsace i Frankrig, hvor vi har en løsning på det problem, at det kan være svært at finde et ordentligt overnatningssted til fornuftige priser. Sidst men ikke mindst har vi mødt og talt med Bernd Hässler, som er leder af det tyske turistkontor i Danmark. Det handler om Brandenburg og de mange oplevelsesmuligheder området omkring Berlin byder på.


Lyt til Rejseprogrammet i dets fulde længde


Introduktion


 

Skibselevatoren i Thieu i Belgien

Lige syd for den belgiske motorvej, A7, blot 13 kilometer øst for byen Mons, ligger et af verdens imponerende og yderst usædvanlige bygningsværker: Strépy-Thieu Skibselevatoren. Den er har til opgave, at forbinde to dele af en af de belgiske hovedvandveje, Canal du Centre, som er en del af det net af kanaler, der forbinder floderne Meuse og Scheldt. Selve kanalen er blot 20,9 kilometer lang, men niveauforskellene er så store, at de belgiske myndigheder i 1982 igangsatte det imponerende byggeri af en 73 meter høj skibselevator, som kan løfte indtil flere af de store flodpramme, som kendetegner det mellemeuropæiske flod- og kanalnet.

Skibselevatoren i Thieu i Belgien - læs mere >>>

 

 


Kitzbühel i Østrig er mere end et herligt skisportssted

Kitzbühel i Østrig er kendt for sine fabelagtige skisportssteder, men også i sommerperioden er det herligt at køre lidt fra den slagne vej over Brennerpasset til Italien og tage en dag eller tog i ro og mag og måske også en smule luksus. Ret meget luksus, faktisk.

Hotel A-rosa og Kitzbühel - læs mere >>>


Bo ordentligt i Alsace

Alsace er utrolig smuk, og tager man en afstikker fra den tyske autobahn mellem Karlsruhe og Basel på turen mod Syd, og stryger ind over den franske grænse, befinder man sig hurtigt iblandt vinstokke, vingårde. Hvis man gør det har man hurtigt en udfordring: Hotellernes standard. Men det er der råd for

Hotel Resort Barrière Ribeauvillè i Alsace

- læs mere >>>

 


 

Besøg også Brandenburg, når turen f.eks. går til Berlin

Vi danskere valfarter til Berlin som aldrig før. De fleste af os tager bilen og undervejs kører vi gennem Brandenburg. Brandenburg er i sig selv et turistområde, som året rundt byder på masser af oplevelser og aktiviteter, som interview'et med Bernd Hässler fra Det tyske turistkontor i novemberudgaven af Rejseprogrammet kommer ind på.

Brandenburg omkring Berlin - læs mere >>>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rejseradioen.dk redigeres og udgives af Søren Clauding

© Rejseradioen: Søren Clauding - Clauding Communication. Kontakt >>>