- for mennesker på farten

Lyt til Rejseradioen her på siden og på danske radiostationer


Forsiden   Aktiviteter    Biler    Overnatning    Rejsemål    Transport    Rejseprogrammet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Også Julemanden kommer sejlende til Rostock.


Alle veje fører til tysk julestemning


af Søren Clauding - december 2013


Når Julemanden ankommer til Rostock og byens kæmpemæssige julemarked, kommer han naturligvis sejlende. Rostock ligger ud til Østersøen og gennem årtusinder har der været tæt kontakt mellem Nordtyskland og Danmark.

 

Vil man sejle til Rostock, eksisterer muligheden fortsat. Scandlines har bibeholdt ruten mellem Gedser og Rostock, der er mange daglige afgange, for kommer man fra den østlige del af Danmark, er det den mest direkte vej. Det tager et par timer og Scandlines har sammensat forskellige attraktive pristilbud, der eksempelvis gør det muligt at tage på éndags-tur med bil og fem personer for blot 700 kroner.

 

Endnu billigere er det og endnu flere afgange finder man på Rødby-Puttgarden. Her koster en tilsvarende t/r éndags billet blot 500 kroner og sejlturen tager kun 45 minutter. Derefter skal man selvfølgelig køre lidt i bil. Men Schleswig Holstein er smuk ved vintertide, der er mange hyggelige og vinterdekorerede byer og den ultimative julemarkedsoplevelse finder man både i Hamburg og Lübech.

 

Berlin ligger naturligvis også indenfor rækkevidde, men hér er éndags-turen for kort. Bestiller man i god tid koster en tur/retur billet på Gedser Rostock 800 kroner, mens turen til Puttgarden og tilbage kan gøres for 600 kroner.

 

Kommer man fra Vest-Danmark er der ikke megen idé i at tage færgen, med mindre man benytter sig af Als-Færgen fra Bøjden til Fynshav. Til gengæld vil det være oplagt, at tage en weekendtur, hvor man måske besøger Nordtyskland om lørdagen og slutter af med et besøg i København, og f.eks. tager en tur i Tivoli om søndagen. Eller omvendt!

 

Gode færgelinks:

http://www.scandlines.dk

http://www.faergen.dk/ruter.aspx

 

 

De tyske Julemarkeder er lige om hjørnet

 

Brian Lindorf Hansen er produktchef hos Scandlines og har stor erfaring med de tyske julemarkeder - og ved naturligvis, hvilke tilbud, der er de mest attraktive, hvis man vælger at tage færgeturen og gør den til en del af oplevelsen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rejseradioen.dk redigeres og udgives af Søren Clauding

© Rejseradioen: Søren Clauding - Clauding Communication. Kontakt >>>