- for mennesker på farten

Lyt til Rejseradioen her på siden og på danske radiostationer


Forsiden   Aktiviteter    Biler    Overnatning    Rejsemål    Transport    Rejseprogrammet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fra mange værelser er der udsigt over Rosenthaler Platz til Berlins varetegn: Fernsehturm.


Hotel Ibis Styles i Berlin:

Nyt og ungt hotel i bymidten til fornuftige priser


af Søren Clauding - juli 2013


Hotellet blev besøgt midt i juli. Hotel Ibis Styles Berlin Mitte ligger på Rosenthaler Platz - med indgang fra Brunnenstrasse 1-2 - blot en kilometer fra Alexanderplatz og med sporvogn og U-Bahn station lige udenfor døren. Beliggenheden er en afgørende faktor, fordi man derved bor i bymidten. Prisniveauet er også rimeligt.

 

Hotellet er helt nyt, blot 2 år gammelt, omend der tidligere har ligget et hotel i samme bygning. Det er indrettet efter Ibis Styles konceptet og adskiller sig ved en sjov ungdommelig indretning og mange praktisk orienterede løsninger. Der spises morgenmad i foyeren, som er dekoreret på grafiti-vis med historiske motiver.

 

Værelserne er rimelige i størrelse, prisniveauet taget i betragtning, men utraditionelt indrettet. Badeværelset er en del af resten af værelset. Bruse-kabine har direkte udgang til værelset med gennemsigtig dør. Toilettet ligeså - dog uden gennemsigtig dør. Håndvask indgår som en del af værelser - på mange arrangeret som en room-devider. Sengene er store, afhængig af valg af værelsestype, naturligvis. Madrasserne faste. Sengetøj er dyner - som er lange nok for nordeuropæere. Der er rent omend de første spor overraskende tidligt efter renovationen er begyndt at melde sig. Der savnes fralægningshylde i brusekabinen, håndklædestang (så håndklæderne har svært ved at tørre), køleskab. Trods beliggenheden midt i trafikstøjen, er støjisoleringen fremragende. Vil man høre bylivet, åbner man blot vinduet. Aircondition- og ventilationsanlægget fungerer upåklageligt og er næsten lydløst.

 

En ikke overdådig men alligevel mangfoldig morgenbuffet indgår i prisen og der er gratis kaffe, te og vand til klokken 22 hver aften. Wifi er gratis og der er computere gratis til rådighed i foyeen. Man bruger elektroniske nøglekort, også for at benytte elevatorerne (2 stk.), der dog skulle opdateres ustandseligt for at fungere. Der er p-kælder under hotellet - men kun med 10 pladser. Først-til-mølle princippet er her gældende.


Største plusser: Beliggenhed, nyt, prisniveauet.

Største minusser: Badeværelse er integreret del af værelset.

Samlet vurdering: 3

Kan anbefales


Berlin - den moderne storby


Link til Hotel Ibis Styles Berlin Mitte >>>


   

Værelset var et "hjørneværelse", men indrettet efter samme principper med badeværelse som en integreret del af rummet.

 

Foyeren er også morgenmadsrestaurant - dekoreret med tanke på Berlins historie...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rejseradioen.dk redigeres og udgives af Søren Clauding

© Rejseradioen: Søren Clauding - Clauding Communication. Kontakt >>>