- for mennesker på farten

Lyt til Rejseradioen her på siden og på danske radiostationer


Forsiden   Aktiviteter    Biler    Overnatning    Rejsemål    Transport    Rejseprogrammet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Côte d'Azur - Saint Jean Cap Ferrat:

Hotel Royal Riviera - 5 stjernet luksus i diskrete rammer


Af Søren Clauding – april 2015


Flere fotos >>>


Hotel Royal Riviera - Interview med marketingdirektør Sophie Valette

 


 

Hotel Royal Riviera, på grænsen til Middelhavsbyen Beaulieu-sur-mer, ved ”Coeur Riviera”, hjertet af Côte d’Azur mellem Nice og Monaco. Med fundamentet placeret i strandkanten og den femstjernede luksus diskret skjult på hotellets sydvendte facade, er det et ideelt sted for livsnydere, for hvem excellent betjening samt fred og ro i overflod er alt afgørende. Hér tager man de fem stjerner alvorligt, ikke alene gennem nænsom modernisering af den over 100 år gamle hovedbygning (åbnede i 1904), men også den service, der følger med, hvis man vil sikre, at gæsterne kommer igen, år efter år og aldrig tager skuffede derfra.

 

Royal Riviera skal opleves. Billederne på denne og den næste underside fortæller meget, men ikke det hele. De fortæller ikke om den prompte opmærksomhed, som personalet yder døgnet rundt. Et uldtæppe leveres uopfordret, hvis vinden rører på sig og en gæst ser ud som om, hun føler en smule kulde, et glas vand til den gæst, der i egen uopmærksomhed for noget galt i halsen. Udskiftning af brugte håndklæder i samme øjeblik, de smukke værelser for et øjeblik er tomme, eksemplerne kender ingen grænser og det gør servicen heller ikke.

 

Her betyder Vallet Parking ikke, at bilen leveres 10 minutter efter aftalt tid, hér er man klar til tiden. Og kufferterne r hurtigere ved bilen end deres ejere. Det er ganske enkelt gennemført.

 

Ud til ”strandvejen”.

Hotellet er ikke gemt væk. Det ligger direkte ved ”Bas Corniche” som er strandvejen mellem Nice og Monaco. Man bemærker det, men det er først, når man begiver sig gennem den charmerende foyer og ud i den skønne have, at man virkelig forstår etablissementets historie og sjæl.

 

Praktikken er moderne, så moderne som den næsten kan være. Superhurtig wifi overalt, moderne og stor swimmingpool, lyseeffekter på værelserne, der komplementerer den smukke udsigt mod syd øst over bugten øst for Saint Jean Cap Ferrat, store badeværelser, visse med egen udsigt direkte fra badekaret eller brusekabinen, TV gemt væk bag spejle, nænsomt dekorerede klassiske rum i moderne snit.Største minus er nok, at ikke alle værelser har altan eller terrasse, men de allerfleste har udsigten og de store vinduer forvandles til franske altaner, så man også kan nyde den friske luft, fuglenes kvidren og den fabelagtige udsigt uden forstyrrende glas. Og så skal man være indstillet på, at det tager et lille kvarter i bil at transportere sig til Nice – eller Monaco. Når man er midt imellem de to hoveddestinationer kan det være svært at vælge. Men det er vel det, man kalder et luksusproblem i ordets egentlige forstand.

 

Halvøen Cap Ferrat er i øvrigt et af de smukkeste naturområder øst for Nice. Når man forlader Nice går turen øjeblikkeligt op i bjergfronten mod Middelhavet med de uendelig mange vejsving og ustandseligt skiftende scenerier. At bo i midten deraf er ubeskriveligt. Det skal prøves.

 

Vi giver Royal Riviera 6 stjerner

Royal Riviera er et femstjernet hotel på den femstjernede franske skala. På vores seks-stjernede skala får hotellet alle seks: Eminent beliggenhed, enestående service og forbilledlig balance mellem den historiske pragtbygning og moderne forventninger.

 

Plads til forbedringer

Vores forslag til forbedringer er ubetydelige. Betragt dem i et femstjernet miljø: Flere værelser med balkon, en espressomaskine på værelset og en vandvarmer i respekt for behovet for en selvdefineret privatsfære, og toilet adskilt fra badeværelse og gerne med egen håndvask. Men indrømmet: Bortset fra espressomaskinen kræver det store konstruktive ændringer og vi garanterer ikke at det kan ske i respekt for hotellets sjæl.

 

I øvrigt har man for få år siden etableret det såkaldte ”Orangeriet” som er en ekstra bygning, trukket lidt i læ, uden den samme glamourøse udsigt men med mere plads og, gætter vi på, for vi nåede ikke at opleve dem, anderledes faciliteter.

 

Royal Riviera

3, av. Jean Monnet

F-06230 Saint-Jean-Cap-Ferrat

Frankrig

+33 4 93 76 31 00

 

Hotellets e-mail adresse

 

Link til Royal Riviera

 

Flere fotos >>>


  

Udsigt fra en af hotellets største terrasser - den gule bygning er nyopført - kaldet "Orangeriet".

 

Udsigt mod øst til Beaulieu-sur-mer - friske citroner i hotellets have - den klassiske gourmet-restaurant.

 

Den smukke halvø, Cap Ferrat kiler sig ud i Middelhavet imod syd. Royal Riviera kan ses i bunden af bugten til venstre for halvøen, for enden af den grå stribe, som er jernbanen mellem Monaco og Nice. Bebyggelsen til nederst til venstre er Beaulieu-sur-mer.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rejseradioen.dk redigeres og udgives af Søren Clauding

© Rejseradioen: Søren Clauding - Clauding Communication. Kontakt >>>