- for mennesker på farten

Lyt til Rejseradioen her på siden og på danske radiostationer


Forsiden   Aktiviteter    Biler    Overnatning    Rejsemål    Transport    Rejseprogrammet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klik på billederne og se dem større


Nordby Kro på Samsø:

Øens nordligste overnatningssted


af Søren Clauding - september 2013


Nordby Kro på Samsø er øens nordligste overnatningssted. Stedet har i en årrække været drevet som kro og fik dette forår nye forpagtere. Det er unge mennesker, der nu står for driften, og det er vores indtryk, at arbejdet med at bringe kroen op på det niveau, som de ønsker, har været større end de måske lige havde regnet med. Måske skal man give dem en chance - vurdér selv...

 

Kroen ligger direkte til hovedgaden i landsbyen Nordby, stille og roligt uden megen trafik. Kroen har en restaurant/krostue, der er pænt, men lidt karakterløst indrettet. Spiseafdelingen tilføres atmosfære gennem swing- og jazzmusik fra 1930'erne - og et foto af Tjener Boldt fra TV-serien Matador pryder den kombinerede bar- og receptionsdisk. Entréen er gjort hyggelig med lidt dekoration. Foran restauranten ud imod hovedgaden er det muligt at spise. Adskillelsen til trafikken stiller imidlertid krav om, at de forbi kørende bliver på kørebanen, ellers kan det let ende med et alvorligt uheld.


 

Facaden mod hovedvejen med spiseparti foran restaurant-afsnittet.                            Entréen.

 

Receptionen.                                                            Restauranten/Krostuen.                               Tjener Boldt på billedet.

 

Vi har alene spist morgenmad på kroen. Den var enkel og vores ønsker om frugt og røræg blev imødekommet. Middagsspisekortet topper med 198 kroner for en rødspætte med tilbehør. Betjeningen var i øvrigt venlig og imødekommende.

 

Kritisabel hotelstandard

Hoteldelen er imidlertid kritisabel, især taget i betragtning, at man på kroen opretholder samme prisniveau som andre steder på Samsø - 900 kroner for et standard dobbeltværelse (det er næsten det samme som på Vadstrup 1771, som byder på langt mere atmosfære, funktion og dekorativ indretning).

 

Vi havde tilgang til to værelser i sidebygningen, der er opført i gasbeton. De var rimeligt store, men ucharmerende og spartanske, det samme gælder badeværelserne. Der var utrolig lydt, værelserne slidt og de savnede ordentlig rengøring. Mod syd var der direkte udsigt til kroens baggård, skraldespande og affald samt en overskåren træstamme. Mod nord så man direkte ind i en hæk. Der udleveres to håndklæder og et lille stykke håndsæbe/person. Der blev ikke gjort rent og lagt nyt sengelinned på eller udskiftet håndklæder under vores ophold.


Gavlværelserne til kr. 1200 har hver en stor åben og meget slidt terrasse. Standard dobbeltværelserne er spartanske.

 

 Udsigt mod syd.                                             Udsigt mod nord.                              Indgang fra gaden til sidebygningen.

 

        

Badeværelset.


Adresse: Nordby Kro, Hovedgaden 8, Nordby, 8305 Samsø. Telefon: 86 59 60 86. e-mail: info@samsoekro.dk - Link til kroens webside >>>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rejseradioen.dk redigeres og udgives af Søren Clauding

© Rejseradioen: Søren Clauding - Clauding Communication. Kontakt >>>