- for mennesker på farten

Lyt til Rejseradioen her på siden og på danske radiostationer


Forsiden   Aktiviteter    Biler    Overnatning    Rejsemål    Transport    Rejseprogrammet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Cascais, Portugal

The Oitavos Hotel - Plads og åbenhed i rå mængder


Af Søren Clauding – august 2015


Flere fotos >>>


Hotel Oitavos - Interview med marketing- og kommunikationschef Pureza Champalimaud

 

Hotel Oitavos - Radioindslag om golf for absolut nybegyndere


Hvis det er plads, plads og atter plads, man går efter, er Oitavos hotellet tæt ved Atlanterhavskysten lige vest for Cascais i Portugal måske sagen. Især hvis man er indstillet på en unik åbenhed. For selvom pladsen er det primære element i konceptet bag det kun fire år gamle familiedrevene golf-hotel, er åbenheden i bogstavelig forstand det, der er det mest exceptionelle ved den 5-stjernede luksus.

 

Beliggenheden er dejlig, især hvis man er til golf, direkte op til den højt rangerede golfbane, vurderet som den ene af de 3 eneste golfbaner på det europæiske fastland, der er i verdens Top-100. Man er midt i naturen, ofte med udsigt mod Atlanterhavet, som regel med store altaner eller terrasser, og havner man på et af de 60 kvadratmeter store værelser, som der er rigtig mange af, kan man nyde naturen direkte fra badekaret.

 

Åbent værelseslandskab i bogstavelig forstand

Og de øvrige personer på værelset kan nyde den, der tager bad – eller sidder på toilettet for den sags skyld… for privatliv er der ikke meget af på et sådan værelse. En skillevæg, udstyret med kontor-faciliteter, adskiller badeværelse/toilet afsnittet fra resten af værelset, en transparent glasdør adskiller brusekabinen og toilettet fra badeafsnittet og det er ikke nødvendigvis noget, alle er begejstrede for, men en oplevelse er det.

 

Hotel Oitavos har dog også mere konventionelle værelser, men ikke mange, så vil man bo der, og det er faktisk økonomisk overkommeligt til værelsepriser på et par hundrede Euro pr. nat, skal man huske at sikre sig, hvilken type værelse man får.

 

 

Masser at beskæftige sig med

Når man så er flyttet ind, kan man ved siden af hotellets format glæde sig over mange underholdningstilbud. Foruden det helt oplagte: At spille golf, afholdes der i blandt koncerter, mere permanent er wellness tilbuddene, fitnes-arealerne, indendørs og udendørs swimmingpool, en golf-butik, hvor man kan shoppe golf-udstyr, store lounge arealer både indenfor og udenfor, og en glimrende restaurant, hvor man kan spise al det nyeste indenfor moderne gastronomi, baseret på de altid friske råvarer og gode vine, som Portugal er så kendt for.

 

Morgenmadsbuffeten er ligeså fremragende og et godt grundlag for dagens aktiviteter. Der er nu engang forskel på super friske og rigtigt modnede frugter, grønsager og oste og det, man desværre alt for ofte oplever, også på gode hoteller, basseret på de lokale leverandøres manglende kompetence. I Cascais og på Oitavos er det super.

 

5 stjerner

Vi giver The Oitavos Hotel fem ud af vores seks stjerner. Forbedringer er mulige hvad angår det lidt umodne personale, og mange vil måske finde hotellet lidt for sterilt. Dertil kommer, at det er forbavsende som vejrliget har sat sit præg på hotellet gennem dets kun fireårige eksistens, rust drypper ned fra tagkanten osv. Men indrømmet: Opgaven er ikke let at løse, når man etablerer sig på hjørnet mellem floden Tajo og Atlanterhavskysten, hvor vindene er stærke og saltindholdet i luften ekstra højt.

 

Link til hotellet

 

Hotel The Oitavos

Tua de Oitavos,

Quinta da Marinha

P-2750-374 Cascais

Portugal

 

Tel: +351 214 860 020

 

Reservation >>>


Udsigten mod sydvest over Atlanterhavet er storslået.

 

Store terrasser og åbne rum kendetegner Hotel Oitavos. På billederne til højre ser man det vægelement med indbygget "kontor" som er den eneste adskillelse mellem værelse og badeværelse. Gennem de gennemsigtige glasdøre er der direkte ud- og indkik til den der måtte tage et brusebad eller besøge toilettet. Sidstnævnte er ikke meget forskelligt fra at forrette sit ærinde i naturen - men dér kan man som regel finde et træ at klare det bag, hvis man ønsker blot et minimum af privatliv.

 

Store linjer kendetegner hotellet både udvendig og indvendig. Den rå natur støder direkte op til hotellet.

 

Moderne lounge-områder med åben swimmingpool i direkte nærkontakt til den rå natur.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rejseradioen.dk redigeres og udgives af Søren Clauding

© Rejseradioen: Søren Clauding - Clauding Communication. Kontakt >>>