- for mennesker på farten

Lyt til Rejseradioen her på siden og på danske radiostationer


Forsiden   Aktiviteter    Biler    Overnatning    Rejsemål    Transport    Rejseprogrammet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ferieøen Kreta på pengepungens præmisser
Af Søren Clauding - juli 2023

Læs også:

Ferieøen Kreta på gæsternes præmisser >>>

Ferieøen Kreta på øens præmisser >>>


Man kan naturligvis besøge Kreta ved at købe en færdigpakket rejse. Vi valgte at booke fly og overnatning selv, bl.a. fordi vi ønskede at opholde os på den del af den græske ferieø, hvor turismen selvsagt var uundgåelig, men mere dæmpet end det man oplever andre steder. Valget faldt på Agia Galini.

Der findes et utal af overnatningssteder, hvoraf mange også samarbejder med de gængske booking-sites. Vi fandt Hotel Pallada i den lille havneby, Agia Galini, der ligger ud til Middelhavet cirka midt på sydkysten af Kreta.

Hotellet er pænt, billigt og centralt. Udlejningsbilen kan parkeres på sidevejen lige op til hotelmuren - men man skal huske at trække håndbremsen og sætte i gear, for vejen en steeeeejl.

Værelserne havde en god størrelse og var frem for alt rene, hvilket ikke er en selvfølge på 2-stjernede hoteller. Vandtrykket på badeværelset var tilstrækkeligt, der fandtes et lille køkken med køleskab, og værelserne var airkonditionerede med varmepumpe. Vil man have udsigt, skal man være opmærksom på, at på hotellets første værelsesetage er der kraftige el-kabler midt i udsigten fra de værelser med altan, der vender direkte ud mod byen. Og der kan ibandt være lidt trafikstøj fra hovedgaden, der gør gennem Agia Galini, men den en ikke i nærheden af, at være stærkt trafikeret.

Vi betalte 250 Euro for 5 overnatninger i slutningen af maj, og havde vi booket på hotellet direkte, ville vi mindst have sparet 50 Euro. Hotellet er familiedrevet og der tales et rimeligt engelsk.
Kontaktdata findes via dette link


Vi scannede omegnen for alternative muligheder og kan især pege på følgende hoteller, der ligger meget tæt på Pallada med noget nær den samme storslåede udsigt:

Ariadne Apartments & Studio Agia Galini (3 stjerner): Kontaktdata via dette link

Stella Luxury Apartment, som er fuldstændig ny-renoveret og har ikke fået stjerne vurdering endnu. Vi vil vurdere til 4 stjerner. Bemærk at priserne for 2023 er meget attraktive, men hotellet forventer at kunne forøge dem allerede i 2024. Kontaktdata via dette link
Pallada Hotel Agia Galini:   

    
Ariadne Apartments & Studio Agia Galini
Vejen på skråningen bag hotellet fører helt op til hovedindgangen. Poolen hører til hotellet men ligger på den modsatte side af den offentlige og ganske beskedent trafikerede vej.

Stella Luxury Apartment Agia Galini

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rejseradioen.dk redigeres og udgives af Søren Clauding

© Rejseradioen: Søren Clauding - Clauding Communication. Kontakt >>>