- for mennesker på farten

Lyt til Rejseradioen her på siden og på danske radiostationer


Forsiden   Aktiviteter    Biler    Overnatning    Rejsemål    Transport    Rejseprogrammet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Hamburg: Junges Hotel

Komfort og nærhed i mere end én forstand


Af Søren Clauding - april 2015 (hotellet besøgt i februar 2015)


Junges Hotel i Hamburg - Interview med Salgs- og Marketingchef Jan Lucassen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Et komfortabelt moderne hotel, tæt ved det hele og oven i købet til rimelige priser. Hvad mere kan man ønske sig, når det gælder om at overnatte i Nordtysklands største by, Hamburg? Det skulle da lige være endnu mere komfort og endnu mere nærhed. Men også dét, kan Junges Hotel klare, om end på en noget anden måde end man er vant til. Det er da også helt og aldeles gratis, man får det med i købet undervejs – hvis man vel at mærke er opmærksom på det.

 

Junges Hotel er nemlig på én gang et helt almindeligt, moderne hotel, i vidt omfang dog en slags designerhotel. Det ligger centralt i Hamburg, blot 700 meter fra hovedbanegården og med lufthavnsbusserne i behagelig nærhed. Kommer man i egen bil, parkeres den på gaden (gratis i weekenden) eller i det nærliggende parkeringshus til en overkommelig sum. Værelserne er pæne, badeværelserne små men velindrettede, alt er rent og sobert og man føler sig med det samme til rette.

 

Enestående koncept

Komfort og nærhed på en anden måde oplever man, når man betjenes af personalet i receptionen og tjenerne i restauranten. De er høflige og imødekommende på en usædvanlig måde. Forklaringen er enkel: En del af dem er ikke uddannet hotelpersonale, ikke i traditionel forstand i hvert fald. De er søde yngre mennesker, glade for deres arbejde, glade for deres gæster, men måske især glade for at have fået en chance her i livet – et liv, som de måske ellers havde tabt forbindelsen og nærheden til.

 

Junges Hotel er på én gang et tre-stjernet ”superior”-hotel, dvs. lidt mere end 3 stjerner, og samtidig hviler driften på et idealistisk grundlag. Overskuddet går til forskellige velgørende formål, og dele af den daglige drift varetages af unge mennesker, der ellers ville være blevet tabt i den moderne pulserende verden. De ledes kyndigt med den samme attitude, som de siden udviser overfor gæsterne. Junges Hotel er på én gang et socialt projekt og ét moderne hotel.

 

Hvis ikke man kan få en komfortabel følelse af at bidrage til et godt formål, ja da må man nøjes med den traditionelle komfort – og den er da også ganske udmærket, for tingene fungerer godt. Og kendte man ikke baggrunden, ville man måske heller ikke opdage den. Men kender man den, får man det helt godt. Det gjorde vi i hvert fald.

 

Det idealistiske grundlag

Junges Hotel kan føres tilbage til 2002, hvor den tyske afdeling af WMCA (svarer til KFUM/KFUK i Danmark) etablerede huset som et sted, hvor unge mennesker kunne komme og bo, når de havde brug for det. Det var måske en tand for idealistisk og lidt for vanskeligt at håndtere i praksis. I alle tilfælde blev det ikke den succes, foreningen, der jo hviler på et idealistisk grundlag med kristne værdinormer, havde håbet på.

 

Derfor gentænkte man projektet og omdannede det til et ”Ungdommens Hotel”. Nu var det ikke længere et hotel, hvor ungdommen nødvendigvis selv skulle bo på, men et hotel, ungdommen stod bag, når byens gæster havde brug for et sted at bo. Sådan er det blevet, sådan er det blevet en succes, og vi er sikre på, at når man først én gang har besøgt Junges Hotel, glædet sig over dekorative værelser, den gode stemning og nærheden til byens pulserende liv, så kommer man igen.

 

Megen af dekorationen er i øvrigt egen produktion som f.eks. maleriet i det værelse, vi beboede. Det var skabt af Jan Lucassen, som dengang var forretningsfører og i dag ansvarlig for hotellets salg og markedsføring. Det er, meget apropos ham, vi interviewede til Rejseradioen (find linket ovenfor).

 

Vores vurdering: Junges Hotel er en unik oplevelse, hvis man er opmærksom. Det ligger tæt ved alting, det er velfungerende, og dets eksistensgrundlag er al ære og respekt værd. Hotellet er officielt kategoriseret som et 3-stjernet ”Superior” hotel. Vi giver det gerne 3-4 stjerner. 4 kan ikke helt opnås, fordi badeværelserne er beskedne og servicen ikke helt på 4-stjernet niveau. Men grundlaget for hotellet – det er 5-stjernet og det trækker gennemsnittet op.

 

Plads til forbedring:

Madrasserne er lidt vel rigelig faste. Varmeapparatet var på vores værelse placeret bag gardinerne – det gjorde det vanskeligt for varmen at sprede sig til rummet. Der manglede et sted ved håndvasken at hænge et håndklæde.

 

Junges Hotel Hamburg

Kurt Schumacher Allee 144

D-20097 Hamburg

Tyskland

+49 40 41 92 30

 

Link til hotellets webside

 

Læs også: Hamburg er altid et besøg værd >>>


Der er lidt designerhotel over Junges Hotel. Overalt en høflig, ungdommelig og imødekommende betjening.

 

Egen produktion: Maleriet til højre, af forretningsfører, den nuværende marketingchef, Jan Lucassen.

 

 

Badeværelserne er beskedne, men der er, hvad man har brug for: En bruser, en lille skål til egne toiletartikler og sæbe på væggen.

 

Udsigt fra Junges Hotel mod nordvest, nordøst og nedenfor lige midt imellem...

 

Junges Hotel - Eine gute Idee - das denken wir auch...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rejseradioen.dk redigeres og udgives af Søren Clauding

© Rejseradioen: Søren Clauding - Clauding Communication. Kontakt >>>