- for mennesker på farten

Lyt til Rejseradioen her på siden og på danske radiostationer


Forsiden   Aktiviteter    Biler    Overnatning    Rejsemål    Transport    Rejseprogrammet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Welcome Hôtel i Villefranche-sur-Mer:

I autentiske omgivelser:

Garanti for havudsigt og egen balkon


Af Søren Clauding – april 2015


Flere fotos fra Welcome Hôtel >>>


Welcome Hotel i Villefranche-sur-Mer - Interview med direktør Cathrine Sigwalt


Da Catherine Galbois-Sigwalt for få år siden igangsatte en målrettet opdatering af det historiske Welcome Hôtel, som ligger direkte på havnepromenaden i den hyggelige Villefranche-sur-Mer få kilometer øst for Nice, ramlede hun ind i en måske lidt konservativ tilgang til moderne tænkning hos visse franske myndigheder. Derfor er der dobbelt grund til at have respekt for hendes resultater: I dag har Welcome Hôtel balkon’er ved samtlige værelser og samtlige værelser har havudsigt.

 

De to fordele er ikke uvæsentlige, for vælger man et hotel, hvor afstanden til de lokale fiskere blot er bredden af den lille blinde vej foran hotellet, er netop livet, den østvendte udsigt og naturoplevelsen det, der bringer opholdet i på niveau med de fire stjerner, renoveringen førte med sig. Morgensolen bringer gæsterne ud af fjerene i en fart, for den drager opmærksomheden til sig, den smukke udsigt over halvøen Cap Ferrat, nysgerrigheden efter hvad der foregår for foden af hotellet, lysten til at tage del i den. Det er der alt sammen.

 

Familieprojekt

Welcome Hôtel ligger som den første bygning på den lille havnepromenade. Der har det ligget siden det forrige århundredeskifte og Catherine er tredje generation af den familie, der med entusiasme og engagement har drevet hotelvirksomheden siden da. Hendes bror, Charles, arbejder i receptionen og i baren, medarbejderne udviser den samme attitude, man føler sig med det samme velkommen og dermed lever hotellet helt op til sit navn.

 

Værelserne er størrelsesmæssigt af den mere kompakte slags på et 4-stjernet hotel. De renoveres til stadighed og hotellet har også påbegyndt en tematisk indretning, så man f.eks. kan bo på et værelse, der uomtvisteligt lever op til det at bo på et skib: Det er indrettet som var det en skibskahyt. Værelset vugger ikke, men det er der også råd for. Foran hotellets hovedindgang ligger en moderne Yacht, som man kan leje – med kaptajn, for den hører ikke til i den billige ende, med mindre man sammenligner med giganterne i Monaco, Nice og Cannes. Sættes sejlene er oplevelsen enestående, gætter vi på – vi har nemlig ikke prøvet det… endnu.

 

Welcome hotellet er en fritstående bygning og oprindelig var der værelser på begge sider af en central gang på hver etage. Efter nogle sejre træk med myndighederne fik Christines far lov til at flytte gangen om i mod bagsiden, så værelserne kunne opnå den nuværende størrelse. Med den seneste renovering fik man så den fjerde stjerne for blot fem år siden.

 

I fortovsrestauranten nyder man en udmærket morgenmadsbuffet og i baren kan man se reminiscenser fra den oprindelige bygning, som vi i en regibemærkning opfangede, var flere hundrede år gammel.Hotellets styrke er naturligvis nærheden til vandet, de nævnte balkoner og udsigten. Faciliteterne er OK, men de er ikke de vigtigste ved besøget. Til gengæld er oplevelsesmulighederne omkring hotellet ikke at kimse af. Det nærliggende Citadel, bør udforskes ligesom mange af de andre historiske seværdigheder i Villefranche-sur-Mer. Og man bør ikke være på de kanter uden at indtage mindst ét måltid på La Mère Germaine, den bedste af de mange restauranter, man passerer, når man går til venstre ud af hotellets hovedindgang.

 

Regulær vurdering

På visse punkter er der stadig noget at hente for hotellet, som (lå det ligesom i luften) har ambitioner om en femte stjerne. Men der er et stykke vej igen, tør vi godt forudsige. De fire stjerner er til gengæld regulære, på grund af beliggenheden, historien, garantien for udsigt og balkon. Og, fik vi aldrig tidligere bemærket, for det har for mange gæster stor betydning: En rimelig pris. Et par hundrede Euro i lavsæsonen og naturligt nok noget mere i højsæsonen. Men det er absolut en attraktiv pris for et hotel af den karakter.

 

Vi giver derfor også Welcome Hôtel fire stjerner ud af seks.

 

Plads til forbedring:

Man forventer flere toiletartikler på et firestjernet hotel. En ekstra elevator ville ikke være af vejen, hvis myndighederne altså tillader det. Parkering kan gå hen at blive en kostbar fornøjelse i højsæsonen. Til gengæld kan man ofte parkere gratis for foden af Citadellet, når der ikke lige præcis ligger et krydstogtskib i bugten, for så er pladserne reserveret turistbusserne, der skal køre krydstogtgæsterne rundt langs den fabelagtige franske Riviera.

 

Welcome Hôtel

3, quai Amiral Coubert

F-06230  Villefranche-sur-Mer

+33 4 93 762 762

contact@welcomehotel.com

 

Link til Welcome Hôtel


Udsigten mod øst imod halvøen Cap Ferrat.

 

Hotellet ligger direkte på havnepromenaden. Alle værelser har balkon med havudsigt.

 

   

Der renoveres løbende og værelset på billederne mangler endnu lidt dekoration.

 

Badeværelserne er beskedne - det er sin sag at bygge om i en over hundrede år gammel bygning - endsige at få lov til det af myndighederne.


Flere fotos fra Welcome Hôtel >>>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rejseradioen.dk redigeres og udgives af Søren Clauding

© Rejseradioen: Søren Clauding - Clauding Communication. Kontakt >>>