- for mennesker på farten

Lyt til Rejseradioen her på siden og på danske radiostationer


Forsiden   Aktiviteter    Biler    Overnatning    Rejsemål    Transport    Rejseprogrammet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det store kongres-center ligger direkte på havnefronten som ikon for det, Cannes ikke mindst er kendt for: De store festivaler med Filmfestivalen sidst i maj som den mest kendte.


Côte d'Azur: Cannes er til festivals og meget andet


Af Søren Clauding – maj 2015


Byvandring i Cannes

 

Ile Ste-Marguerite: midt i naturen - få minutter fra Cannes


Ile Ste-Marguerite - naturen >>>

 

Ile Ste-Marguerite - menneskenes indflydelse >>>


Det er ikke muligt at sige Cannes uden at tilføje ”Filmfestival”. Det er i hvert fald svært, hvis man ikke ved bedre. Ikke, at der er noget som helst galt i Filmfestivalen, for det er en storartet mulighed for at kaste glans over det store kulturelle arbejde, som filmindustrien bidrager med i den moderne verden. Men bortset fra de par uger sidst i maj, hvor netop den verdenskendte festival finder sted, er Cannes meget mere og meget andet.

 

Cannes er en moderne og elegant by med fremragende muligheder for at dyrke fritidsliv og strandliv ikke mindst. Her er der tale om sandstrande i modsætning til de stenede strande, som Nice må nøjes med. Det tiltaler mange, ikke mindst os danskere, der ofte har svært ved at forlige os med at en strand ikke består af det fineste gyldne sand.Byen Cannes er præget af de mondæne hoteller, den store lystbådehavn med den ene kæmpeyacht side om side med den anden, de mange festivals, som finder sted omkring det store Festival center, placeret direkte på kysten og op til havnen, de snævre indkøbsgader og også de historiske partier, hvor det store fæstningsanlæg med den smukke kirke og udsigt over byen historisk har været samlingspunktet i Cannes.


 

 

De små lokale motor- og sejlbåde har plads inderst i den store lystbådehavn - lidt længere ude i den nye Marina finder man de regulære oceangående luksusyachts og i baggrunden et egentligt krydstogtsskib.


Iles de Lérins

En anden grund til, at strandlivet især trives på højeste niveau i Cannes, er de to øer, Iles de Lérins, som ligger ud for Cannes og giver læ mod Middelhavet, når det presser sig ind imod fastlandet. Den største af de to, Ile Ste-Marguerite, er et stort naturområde med et sælsomt moseagtigt sø-parti i den vestlige del, masser af pinje- og eukalyptustræer og så det historiske symbol på menneskehedens evindelige konflikter, det store Fort Ste-Marguerite.

 

Netop dette fort er berømt for sit fængsel, hvor ”Manden med jernmasken var spærret inde i årene 1687 til 1698, hvorpå han blev flyttet til Bastillen i Paris, hvor han døde i 1703. Ingen kender den præcise historie om hvem han var, for i al den tid, han var indespærret, bar han den nævnte jernmaske, så man netop ikke kunne genkende ham.

 

Den mest sandsynlige forklaring er, at det var den daværende konges tvillingebror eller halvbror, som efter datidens regler var den eneste, der kunne true kongens magt. Ved at spærre ham inde slap kongen for en trussel fra den side. Og samtidig var det vigtigt, at ingen havde kendskab til fangens identitet. Men det var bemærkelsesværdigt, at fangen, som både kunne læse og skrive, under sit lange fængselsophold blev behandlet langt bedre end de øvrige fanger. Det underbygger antagelserne om at han havde adeligt blod i årene.

 

 

Lidt længere ude i bugten ligger Ile Ste-Honorat, der har været beboet af munke helt tilbage til år 300 e.kr. I dag er der et aktivt kloster på øen, og begge øer kan man fra havnen i Cannes sejle til og fra mange gange i løbet af en dag og de er et yndet udflugtsmål, bl.a. fordi man har den smukke udsigt til Côte d’Azur med de meget af året sne beklædte sydlige Alper i baggrunden. Plus en ro, som man ikke finder på den franske Riviera.

 

Link til Cannes Turist organisation

 

Link til Cannes Festivals


Udsigt over La Pantiero ud for Marinaen set fra Chateau Le Castre.

Byens mondæne indkøbsgader er smalle og hyggelige.

Chateau Le Castre er den oprindelige borg, hvor omkring byen opstod. Gaderne derop er utrolig stejle.

 

Udsigt fra Chateau Le Castre.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rejseradioen.dk redigeres og udgives af Søren Clauding

© Rejseradioen: Søren Clauding - Clauding Communication. Kontakt >>>