- for mennesker på farten

Lyt til Rejseradioen her på siden og på danske radiostationer


Forsiden   Aktiviteter    Biler    Overnatning    Rejsemål    Transport    Rejseprogrammet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De fleste danskere i Rostock kommer med Scandlines færgen fra Gedser.

Braugasthaus Zum Alten Fritz er et traditionsrigt spisested direkte på havnen i Rostock centrum.


Rostock er et besøg værd


af Søren Clauding - februar 2014


Rostock som rejsemål - interview med Kirstin Güttschown, Visit Rostock


De fleste danskere den nordtyske by, Rostock, men nok mest som transitby, fordi man benytter Scandlines færgen fra Gedset til Rostock og retur, f.eks. på vejen til Berlin. Som sådan er det nok også mest sjællændere, der tager den vej. Kommer man fra Jylland er turen til Tyskland som bekendt helt færgefri.

 

Det ændrer ikke på, at netop byen Rostock i sig selv er et besøg værd, som rejsemål eller et sted, som man bruger en eller flere dage på at udforske undervejs sydpå.

 

Efter Berlin-murens fald og foreningen af de to Tysklande led Rostock under en række ekstreme reaktioner fra borgere, der ikke oplevede at de fik det ud af jerntæppets kollaps som det havde forventet. Det kastede i en årrække et negativt skær over den historiske by. Men bystyret har fået rettet op på tingene og i dag fremstår byen pæn og ordentlig, oven i købet med et stort universitet, som blev grundlagt helt tilbage i 1419 e.kr. og dengang var det første nordeuropæiske universitet, i dag med 15.000 studerende samt flere andre uddannelsesinstitutioner, som indebærer, at det er et meget ungt miljø, man oplever i den nordtyske by.

 

Som turist i Rostock nyder man fordel af et rimeligt prisniveau. Tyske dagligvarer er generelt markant billigere end i Danmark, og hotelovernatninger er er til at betale. Besøger man Rostock i sommerperioden er Warnemünde i sig selv en udflugt værd. Ved udmundingen af floden Warnow i Østersøen finder man 15-20 kilometer fin badestrand.

 

Rostocks historie kan føres flere årtusinde tilbage. Byen fik sin købstadsrettigheder i 1218, men blev oprindelig grundlag af Venderne. I middelalderen var Rostock en vigtig Hansastadt. I dag har byen 200.000 indbyggere og bymidten domineres, bag den renoverede bymur, af et utal af smukke gamle bindingsværkshuse, et kloster og tre kirker.

 

Hvert år fra slutningen af november til efter jul sætter Nordeuropas største julemarked, præcis i bycentrum, byen på den anden ende.

 

Vigtigste links:

http://www.rostock.de

http://www.rostocker-weihnachtsmarkt.de


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rejseradioen.dk redigeres og udgives af Søren Clauding

© Rejseradioen: Søren Clauding - Clauding Communication. Kontakt >>>