- for mennesker på farten

Lyt til Rejseradioen her på siden og på danske radiostationer


Forsiden   Aktiviteter    Biler    Overnatning    Rejsemål    Transport    Rejseprogrammet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Downtown L.A. set mod syd fra vejen op imod Hollywood-tegnet.


Los Angeles: Den uendelige storby


Af Søren Clauding – februar 2015


Los Angeles og Santa Monica review


Los Angeles er en af verdens absolut største byer, hvis man alene ser på det areal, den dækker. "L.A." er da også den mest folkerige by i Californien og nr. 2 i USA med et indbyggertal på små 4 millioner. Den dækker over et samlet areal på 1.215 kvadratkilometer.

 

Vores besøg tillod ikke, at komme tilnærmelsesvis ud i alle afkroge af den kæmpemæssige by. Men kunne dog ved selvsyn konstatere, at downtown Los Angeles måske ikke er den allermest fascinerende oplevelse som turist. Til gengæld er den verdensberømte bydel Hollywood værd at besøge, det samme er attraktioner som Disneyland og Universal Studios. Og man bør unde sig selv at følge den legendariske Route 66 til dens afslutning på den lange mole ud i Stillehavet i badebyen Santa Monica.

 

En god idé er at tage en Starline bus. Selvom byen råder over et Metro netværk, der dog ikke endnu er udbygget i en grad, der svarer til dens udstrækning, giver sikrer StarLine busserne ikke blot transport til de seværdige bydele men også mulighed for at blive guidet gennem de oplevelser, man måske ellers blot ville ile forbi.

 

Vi tog turen fra Hollywood til Santa Monica. Skiftede i Beverly Hills og fornemmede den eksotiske stemning i den luksuøse bydel med den ene modebutik efter den anden hvor priserne er baseret på de velhavende filmstjerner, der bor i Beverly Hills og let skejer ud for et par hundrede tusinde, når de tager på shoppingtur i deres hjemby.

 

Santa Monica er foruden endestation for Route 66 en levende og mondæn badeby med masser af liv og masser af biler.

 

Sidstnævnte kendetegner Los Angeles måske mere end nogen anden by i USA. Dels fordi strækningerne er så lange, dels fordi den offentlige transport ikke er fuldt udbygget, og dels fordi de ofte ret velhavende indbyggere i kæmpebyen værdsætter den frihed, som individuel transport trods alt byder på.

 

Som tilfældet er i mange amerikanske storbyer er det i øvrigt i høj grad asiatiske og europæiske bilmærker, der præger trafikbilledet med masser af hybridbiler fra f.eks. Toyota og Honda og energieffektive biler fra Mazda og den koreanske Hyundai koncern med KIA og Hyundai biler. Fra Europa er det især BMW og Mercedes, amerikanerne er faldet for, og i L.A. ikke mindst de store Range Rover.

 

Læs også: Santa Monica - Levende og mondæn badeby på kanten af Stillehavet >>>

 

Universal Studios - Forlystelsespark og filmstudie >>>

Se flere billeder fra Universal Studios >>>

 

Disneyland og California Adventure Park >>>

 

Hollywood og Hilton Garden Inn >>>

 

Værdifulde links:

 

http://www.discoverlosangeles.com/

 

http://www.fdm-travel.dk/usa/los-angeles/

 

http://www.starlinetours.com/


 

Downtown L.A. minder om mange andre amerikanske storbyer med markante bygninger, et Chinatown område og også et lille hyggeligt marked. Desuden går den legendariske Route 66 gennem L.A. på vej mod endestationen i Santa Monica.

   

   

StarLine turbusserne fungerer udmærket som en kombination mellem offentlig transport og sightseeing.

 

Beverly Hills med shoppingcentrum omkring den berømte Rodeo Drive, hvor de stenrige indbyggere kan omsætte deres formuer til misundelsesværdige luksusgoder.

 

   

 

The Century Plaza er et stort luksushotel øst for Beverly Hills. Når man så går i byen, kan man opsøge det mindre mondæne men meget karakteristiske og fancy House of Blues.

 

På Hollywood Boulevard kan man både opleve dette imponerende køretøj, en Cadillac El Doraro Biarritz Convertible, designet af John D'Agostino til aære for Elvis Presley. Bilen hedder "Elvis II!. Og på Vegas Seafood Buffet tilbyder man en kolossalt varieret buffet til rimelige priser...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rejseradioen.dk redigeres og udgives af Søren Clauding

© Rejseradioen: Søren Clauding - Clauding Communication. Kontakt >>>