- for mennesker på farten

Lyt til Rejseradioen her på siden og på danske radiostationer


Forsiden   Aktiviteter    Biler    Overnatning    Rejsemål    Transport    Rejseprogrammet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Binnenalster ligger i den centrale bydel. Det pompøse og smukke rådhus ses til venstre i billedet. Foto Christian-Spahrbier, Hamburg Turismus.


Hamburg er altid et besøg værd


Af Søren Clauding – april 2015 (vi har besøgt Hamburg gentagne gange i de seneste år – sidst i februar 2015)


Dansk turist i Hamburg - Interview med Mediechef Guido Neumann, Hamburg Turismus


Med sine 1,7 millioner indbyggere er Hamburg (eller Hamborg, som vi ynder at kalde byen på dansk) en af Nordeuropas absolut største byer. En ægte metropol, et knudepunkt med forbindelsesveje ikke bare til Tyskland med også til alle de nordeuropæiske lande. I bil tager det omkring fire timer at køre fra til Hamburg fra København, uanset man tager Storebæltsbroen eller nyder sejlturen fra Rødby til Putgarden. Og kører man ind i Tyskland via grænseovergangen ved Padborg, er der blot 150 kilometers autobahn-kørsel til byen, der altid er et besøg værd.

 

 

Meget har ændret sig over de sidste årtier. Tidligere var Hamburg ofte et sted, mange danskere blot kørte udenom i bil eller igennem, hvis de kom med tog, på vej mod det sydligere udland. I dag er Hamburg et yndet rejsemål for rigtig mange mennesker, fordi den har været og fortsat er en by i rivende udvikling, moderne, velordnet, velfungerende og fyldt med aktiviteter og oplevelsesmuligheder.

 

Herlig stemning

Dertil kommer en herlig stemning, uanset man krydser gennem byens moderne og centrale shopping kvarterer, det genopståede og omdannede Speicherstadt midt i Elben eller det velkendte forlystelsesområde, Reeperbahn for måske søndag morgen at bumle ned på det berømte Fischmarkt for at afslutte en festlig nat.

 

Hamburg har opera, snart også et enestående nyt koncerthus, smukke forstæder, en ungdommelig atmosfære omkring indsøen, Binnenalster, moderne arkitektur, spændende mennesker og en fascinerende historie, som man bl.a. kan få indsigt i, hvis man tager en Stadtrundfahrt med en af de røde busser, der bl.a. kører fra østsiden af hovedbanegården ”Hauptbahnhof”.

 

Der er festivals på stribe, fænomenale musicals, skuespilhuse og stribevis af museer. Og så har man i Hamburg etableret verdens største modeljernbane, Miniatur Wunderland, i et af de gamle men restaurerede pakhuse i Speicherstadt – det gamle havne område omkring en af Nordeuropas største havne, midt i floden Elben. Et besøg værd for alle – i alle aldre.

 

Hvert år i juleperioden afholdes et af Tysklands smukkeste og mest stemningsfyldte julemarkeder, hvor man oplever den moderne metropol i skøn forening med julestemning og traditioner. Hamburg har ganske enkelt det hele – selv en webside på dansk, kan man byde på…

 

Overnatning

Vi kan foreslå at overnatte på Junges Hotel, 7-8 minutters gang fra Hovedbanegården og det centrale shoppingområde.

Læs mere om Junges Hotel hér >>>

 

Læs mere om Miniatur Wunderland i Hamburg hér >>>

 

Link til Hamburg Turismus på dansk

 

Link til Hamburg Turismus guide til Miniatur Wunderland


Reeperbahn og eksklusiv shopping i f.eks. Europa-passage: Hamburg har det hele.  Foto Christian-Spahrbier, Hamburg Turismus.

Speicherstadt er en oase i den store havn: Masser af oplevelser, f.eks. dette autentiske kafferisteri, der er nabo til verdens største modeljernbane, Miniatur Wunderland.

 

 

Det er nemt at lade sig transportere i Hamburg, med "hop-på-hop-af" busserne, hvor der guides undervejs eller den velfungerende "S-Bahn".

 

Kommer man med tog, havner man automatisk på kanten af Hamburgs centrale shopping-område. Samme sted afholdes der hvert år et af de smukkes Julemarkeder i Tyskland.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rejseradioen.dk redigeres og udgives af Søren Clauding

© Rejseradioen: Søren Clauding - Clauding Communication. Kontakt >>>