- for mennesker på farten

Lyt til Rejseradioen her på siden og på danske radiostationer


Forsiden   Aktiviteter    Biler    Overnatning    Rejsemål    Transport    Rejseprogrammet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Washington, D.C. og historien


Af Søren Clauding – september 2014


Introduktion til Washington, D.C., byens historie og særlige kendetegn

 

Hvad Washinton, D.C. har at byde på. Interview med Michael Matthiew fra Loews Madison Hotellet - dét prominente overnatningssted i hjertet af regeringsbyen

 

Bike and Roll: Guidet cykeltur til Washington, D.C.'s utallige mindesmærker

 

Det kulinariske Washington, D.C.

 

Smithsonia - verdens største museums kompleks


Det er ikke for ingenting, at Washington, D.C. byder på verdens største museumskompleks, Smithsonian. Den amerikanske hovedstad er blevet til pga. historien, den har været og er fortsat en af verdenshistoriens vigtigste byer. Det er hér, de store politiske beslutninger, hvor USA er i førertrøjen, bliver truffet. Washington lever med og af historien. Derfor er den et besøg værd.

 

Den flade by

Fra Danmark kan man flyve direkte til Washington. Mange turistbesøg går over New York, som kun ligger få timers kørsel derfra. Kommer man fra Manhattan er Washington, D.C. nærmest en oase. Hvor New York er opret, er Washington horisontal, med store åbne flader i den centrale bydel, den kæmpemæssige National Mall, 3,5 kilometer lang og en halv kilometer bred med den pompøse regeringsbygning, The Capitol, i den


The National Mall.


østlige ende og Lincoln Memorial i den anden. Mindre end en kilometer nord for National Mall finder man den amerikanske præsidents berømte bolig, The White House.

 

Allerede dér er dagsordenen sat, for har man et par dage i Washington, D.C., kommer man ikke uden om historien. Det er den, det hele drejer sig om, det er den, man kommer for.

 

Smithsonian - gratis museumsbesøg

Museumskomplekset, The Smithsonian, består af i alt 19 individuelle museer, der samlet udgør USA’s nationalmuseum. Det blev grundlagt helt tilbage i 1846 og inkluderer også en stor zoologisk have såvel som ni forskningscentre.

 

Meget populært er det kæmpemæssige luftfartsmuseum, som binder historien sammen fra de første flyvninger fandt sted til den moderne rumalders udforskning af universet. Hér kan man se berømte krigsfly fra verdenskrigene, Apollo-rumskibe og udforske cockpittet i en Jumbo-jet.

 

Er man nysgerrig efter at vide mere om indianernes kultur, fortid og nutid, besøger man indianermuseet. Washington har også en stor samling af afrikansk kunst, et stort naturhistorisk museum og meget, meget mere. Og så er der gratis adgang til alle museerne. Link til Smithsonian >>>

 

Mindesmærker og monumenter

Washington, D.C. byder på utallige mindesmærker, i særdeleshed finder man dem omkring den park-lignende vestlige ende af National Mall og de er alle et besøg værd, ikke mindst fordi historien og dens konsekvenser synliggøres og giver plads for eftertænksomhed.

 

Washington, D.C. er også en moderne storby, der foruden præsidenten huser omkring 650.000 indbyggere. På grund af dens position som USA’s regeringsby og som sådan også USA’s forbundshovedstad er byen meget international, og også meget moderne. Den ligger i District of Columbia (deraf bogstav-tilføjelsen ”D.C.”) omkring floden Potomac mellem staterne Maryland og Virginia.

 

Lidt om historien

Washington, D.C. er en planlagt by. I 1790 besluttede de amerikanske stater, som fortrinsvis hørte til på østkysten, sig for at etablere en fælles hovedstad. Stedet blev udvalgt af Præsident George Washington, og landet til det fælles forbundsdistrikt, District of Columbia, blev doneret af Maryland og Virginia. Columbia er i øvrigt det navn, man dengang populært benyttede om USA. Kongressen holdt siden sin første samling i Washington d. 17. november 1800.

 

Det var imidlertid først henimod slutninger på det 19. århundrede, at byen for alvor blev til en hovedstad med asfalterede, belyste gader, parker og kloaker. At den så gik fallit pga. udgifterne til at gennemføre arbejdet er en anden sag. Først op igennem 1930’erne og i tiden efter 2. verdenskrig begyndte Washington for alvor at ligne den by, vi kender i dag.

 

Tag cyklen...

Som turist har man flere valgmuligheder, hvis man gerne vil opleve byen hurtigt og effektivt. Men med danske rødder er det mest indlysende at tage cyklen. Firmaet Bike and Roll DC arrangerer guidede cykelture f.eks. til de mange mindesmærker. Kan absolut anbefales.

Læs mere om Bike and Roll i Washington, D.C. hér >>>

 

Hér kan man bo

Washingtons historie genspejles også i flere af hotellerne. Vi valgte Loews Madison Hotel - byens prominente overnatningssted. Præsident John F. Kennedy har overnattet her. Det samme har Elisabeth Taylor og Michael Jacksson samt utallige andre  internationale kendisser i forbindelse med deres besøg i Washington, D.C. Dels fordi Loews Madison er centralt beliggende, men måske især fordi hotellet, der har rødder tilbage til 1963, er pænt og velfungerende, uden at være ekstravagant, og sådan har det overlevet i mere end 50 år.

Læs mere om Loews Madison Hotel hér >>>

 

Gode links til udforskning af Washington, D.C.:

 

District of Columbia >>>

 

Washingtons PR-organisation >>>


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rejseradioen.dk redigeres og udgives af Søren Clauding

© Rejseradioen: Søren Clauding - Clauding Communication. Kontakt >>>