- for mennesker på farten

Lyt til Rejseradioen her på siden og på danske radiostationer


Forsiden   Aktiviteter    Biler    Overnatning    Rejsemål    Transport    Rejseprogrammet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Alsidige Berlin skal opleves - på byens egne præmisser


Af Søren Clauding - juli 2013


Danskere besøger Berlin mere end nogen anden udenlandsk storby. Ikke så mærkeligt, for den ligger populært sagt lige omkring hjørnet. Den tyske hovedstad er et yndet feriemål, dels pga. dens historie, dels fordi den er let at komme til. Og mon ikke også det i sammenligning med Danmark ret attraktive prisniveau spiller ind.

 

Byens seværdigheder og historie er der skrevet side op og side ned om. Nedenfor og på siderne i indholdsfortegnelsen findes en række værdifulde links til yderligere informationer. Det ligger imidlertid os på sinde at opfordre til, at man har et åbent sind, når man besøger Berlin. Uanset det er på en længere ferie eller en forlænget weekend. Berlin er måske den mest alsidige hovedstad i Europa - med al respekt for Paris og London. Og den skal opleves på sine egne præmisser.

 

Byer i byen

De præmisser inkluderer naturligvis historien. Den kommer man ikke uden om. Men de omfatter i særdeleshed det, byen har udviklet sig til siden murens fald i 1989. I dag er Berlin en moderne metropol, en by hvor ikke færre end 180 folkeslag er repræsenteret blandt de 3,4 millioner indbyggere og hvor man finder adskillige "byer i byen", ja selv et lille stykke Danmark kan man begive sig ned i under de kæmpemæssige bygninger omkring Potsdammer Platz. Her har Lego nemlig etableret et lille oplevelsesland for børn, Legoland Discovery Centre. Af samme årsag har voksne ikke adgang uden børn - og børnene må ikke være for store.

 

Byer i Byen finder man mange steder, men især i bydelen Kreuzberg, hvor der er afholdes tyrkisk marked og andre markeder hver uge, hvor man finder de fancy og ikke nødvendigvis dyre spisesteder og kan nattelivet blomstrer.

 

Sightseeing på historiens og miljøets præmisser

Berlin kan opleves traditionelt, med en tur-guide i hånden og nedslidte sko og trætte ben som det synlige resultat af kilometervis af byvandringsture. Man kan også sidde i en dobbeltdækkerbus, som det er blevet almindeligt mange steder i verden og få fortalt, hvad der er værd at se. Men det er helt unikt for Berlin, når man kombinerer historien med en enestående oplevelse og tager på en Trabi Safari "Wild East" eller på ægte miljø-rigtig vis lader en Segways elektromotor uden forurenende udstødningsgasser stå for benarbejdet. Man kan også leje cykler, både med rugbrødsmotor (bretzel-motor må det vel hedde på de kanter) eller elektrisk hjælpemotor.

 

 

Busser og Metro er effektive og med Berlin Welcome Card i hånden har man købt sig til fri transport og utallige rabatmuligheder på restauranter, museer og seværdigheder. Ja selv en Segway tur kan man få rabat på - og det er klækkelige rabatter på ofte 25 procent, der er tale om.

 

Motorvej og fly

Man kan komme til Berlin på alle de traditionelle måder. Med fly lander man fortsat på Tegel-lufthavnen, der er ligeså tæt ved bycentrum som lufthavnen i Kastrup er ved Københavns bymidte. Men fleksibiliteten er størst, hvis man kører i bil. Der er motorvej hele vejen til Berlin fra såvel den dansk/tyske grænse, fra Puttgarden og Rostock og der er ikke tradition for de helt store trafikpropper.

 

Tager man bilen, skal man huske som noget forholdsvis nyt, at anskaffe en miljø-mærkat, hvis ens bil er tilstrækkelig miljø-skånende. Uden den må man ikke køre ind i bymidten. Heldigvis er alle nyere personbiler miljøgodkendt og mærkaten kan købes enten i Danmark hos f.eks. FDM eller ved indkørslen til Berlin. Det sidste er langt det billigste.

 


Læs mere om de enkelte emner:

Hotel Ibis Styles Berlin Mitte >>>

Spisesteder, vi kan anbefale >>>

Transport til/fra og i Berlin >>>

Trabi Safari >>>

Segway tour >>>

Berlin by Night, Spindler & Klatt >>>

Legoland Discovery Centre >>>

Markeder i Berlin >>>

Efterårets begivenheder >>>


Relevante links:

Inspiration og information om Berlin finder man bedst hos Berlins turistorganisation "Visit Berlin" >>>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rejseradioen.dk redigeres og udgives af Søren Clauding

© Rejseradioen: Søren Clauding - Clauding Communication. Kontakt >>>