- for mennesker på farten

Lyt til Rejseradioen her på siden og på danske radiostationer


Forsiden   Aktiviteter    Biler    Overnatning    Rejsemål    Transport    Rejseprogrammet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Chicago anno 2014: Åben, international - og en god oplevelse


Af Søren Clauding – november 2014


Introduktion til Chicago

Praktikken og hvor vi boede

Architecture-tur i Chicago

The Art Institute of Chicago - interview med Dr. Paula Wisotzki

Michael Samm, PR-manager, Choose Chicago

La Créperie - interview med German Roignant


Det var første gang, undertegnede besøgte Chicago, da vi i sommer kørte på tværs af USA fra New York til San Francisco. Oplevelsen i sig selv var helt igennem positiv. Fordom tiders ry for at være gangsterbyen over alle gangsterbyer hører virkelig fortiden til. Om end Chicago tid efter anden oplever bandeopgør, en kriminalitetsform som stort set ingen storbyer kan se sig fri for, som bekendt heller ikke København, og som heldigvis er begrænset til nogle få områder og typisk ikke involverer resten af byen.

 

Lader man resten af de tæt ved 3 millioner indbyggere i det centrale Chicago tegne byen ved den kæmpemæssige Michigan-sø, får man et helt igennem positivt indtryk. Der er en mangfoldighed af mennesker, mennesketyper, nationaliteter og etniske tilhørsforhold, som end ikke New York ikke kommer i nærheden af at hamle op med. Det er positivt for oplevelsen, for vi så kun lutter smil og glade miner.

 

Moderne arktektur

Chicago er en meget åben og meget moderne by. Den er bygget ud fra topmoderne arkitektoniske idéer, hvad man får et godt indblik i, hvis man tager en sejltur på Chicago River, der munder ud i Michigansøen. Årsagen er den enkle, at Chicago tilbage i 1871 brændte helt ned til grunden.

 

Det var en god anledning til at begynde forfra og byen blev hurtigt genopbygget til det ”lay-out” vi kender i dag. Chicago strækker sig fra syd mod nord langs Michigansøens vest-bred og bymidten er koncentreret omkring Grant Park, der ligger langs vandet og lovgivningsmæssigt har forhindret, at byens mange erhvervsejendomme og hoteller ligger direkte ud til søen.

Læs mere om Chicagos unikke byplan og enestående arkitektur >>>

Chicagos mange oplevelser >>>Rekreativt område

Det har givet et dejlig rekreativt område, omkring 600 meter bredt og 2,5 kilometer langt, hvor der i den østlige del er en ligeså lang strandpromenade. Mod vest skæres parkområdet igennem af en strandvej, store bevoksede arealer, en jernbanesektion under jordplan og den lange Michigan Avenue, som på sin vestlige side er flankeret af de store huse, der alle andre steder ville have trængt sig frem til vandkanten. Hvis det altså ikke havde været pga. lovgivningen.

 

Et hurtigt besøg i Chicago koncentrerer sig naturligt om Grant Park, for i den nordlige ende finder man Millennium Park, med et stort sceneområde og den karakteristiske ”Cloud Gate” – en bønneformet kæmpeskulptur, der med spejlblank overflade giver en uendelighed af spejlinger af den skyskraber-dominerede sky-line.

 

 

 

 

The Art Institute of Chicago

Få hundrede meter længere mod syd i Grant Park finder man The Art Institute og Chicago, som blev etableret som et af de første byggerier i forbindelse med Chicagos genrejsning efter branden i 1871. Museet huser i dag en af verdens største og mest værdifulde kunstsamlinger, som især hvad angår impressionismen er stærkt repræsenteret. Her finder man f.eks. en lang række af de malerier, som omkring århundredeskiftet blev skabt af den franske maler Claude Monet. The Art Institute of Chicago - læs mere >>>

 

Lige overfor kunstmuseet på hjørnet af Michigan Avenue og Adam Street kan man se den officielle start på den 3.900 kilometer lange Route 66 (Route 66- læs mere >>>).

 

Willis Tower og Museum Campus

I den sydlige del af Grant Park finder man andre museer, der er et besøg værd, i den såkaldte Museum Campus. Her finder man Shedd Akvariet, Adler Planetariet og det naturhistoriske museum Field. En god idé er, at erhverve sig et Chicago Citypass, som giver fri adgang til en række af museerne, herunder også Willis Tower – det nye navn for det tidligere Sears Tower, der med sine 442 meter (uden antenner) og 108 etager er USA’s næsthøjeste bygning. Her kan man i 412 meters højde på det såkaldte SKYDECK gå ud i en lukket glasboks, hvorfra man kan se lige ned på gaden under sig. Næppe nogen vil kunne frasige sig en smule gysen ved den oplevelse. Willis Tower finder man 10 minutters gang fra Grant Park mod vest. Willis Tower i Chicago - læs mere >>>

 

Det eksklusive indkøbsområde ”The Magnificent Mile” er den nordlige del af Michigan Avenue, i princippet fra Chicago River mod nord.

 

Praktikken

Vi kørte som nævnt i bil til Chicago, parkerede centralt og boede på et ældre hotel, Chicago's Essex Inn , som er et moderat prissat hotel, uden den helt store charme, men med et pænt pool-område og en terrasse placeret over trafikbilledet (Chicago's Essex Inn - læs mere >>>). Hotellets absolutte fordel er, at det ligger direkte på Michigan Avenue, midt ud for Grant Park, dvs. i gå-afstand til såvel The Magnificent Mile, The Art Institute of Chicago, Willis Tower og Museum Campus. Der er i øvrigt direkte fly fra Danmark til Chicago – et godt alternativ til traditionelle rejsemål for en forlænget weekend eller mere. Men husk tidsforskellen.

 

Vigtige links:

Choose Chicago: What to do in Chicago

Chicagos First Lady Architecture cruise


 

Der var mad-festival i Chicago først i juli, da vi besøgte byen. Det foregik i Grant Park...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rejseradioen.dk redigeres og udgives af Søren Clauding

© Rejseradioen: Søren Clauding - Clauding Communication. Kontakt >>>