- for mennesker på farten

Lyt til Rejseradioen her på siden og på danske radiostationer


Forsiden   Aktiviteter    Biler    Overnatning    Rejsemål    Transport    Rejseprogrammet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     


New York: Oplevelser af enhver slags


Af Søren Clauding – august 2014


Interview med USA eksperten Henrik Lange (www.highways-usa.com)

 

Introduktion, optakt og lidt historie "næsten LIVE" fra dækket på Staten Island Færgen 

 

Interview med Chris Heywood, Vice-president Communication NYC&Company

 

Det SKAL man opleve inden man siger tak for denne gang


New York er populær som aldrig før blandt danske turister. Priserne på flybilletter er så lave, at er man ude i god tid, behøver en tur til Verdens oplevelsescentrum nr. 1 ikke at være mere kostbar end en tur til Sydeuropa. Desuden er prisniveauet grundet den lave dollar-kurs så attraktivt, at frekventerer man en af de mange outlet-stores, som f.eks. Century 21 (link til Century 21), er der lynhurtigt kompenseret for de lidt højere hotelpriser.

 

Hvad det sidste angår, har vi ved flere lejligheder boet på The Wall Street Inn – et ægte familiehotel, nede mellem skyskraberne i Wall Street kvarteret på det sydlige Manhattan, drevet af en familie med europæiske rødder, pænt, rent, velfungerende – og sikkert. Oven i købet med fornuftige priser. Måske ikke det mest eksotiske sted i New York, men trods alt kun et kvarters Metro-kørsel fra det populære Theatre District nord for Times Square, og få minutters gang fra World Trade Centre, færgeafgangene til Liberty Island med Frihedsgudinden og gratis-fornøjelsen, en tur med færgen til Staten Island, hvor man passerer lige forbi Frihedsgudinden (læs mere om The Wall Street Inn hér >>>)

 

Oplevelser for og til hele livet

New York byder på oplevelser i en uendelighed. Vi har hørt om europæiske turister, der efter få dage havde set der, der skulle ses, og siden taget hjem igen, for nu havde de fået nok. Men er man til storby-oplevelser, vil end ikke et liv kunne række til at udforske New York i alle byens kroge og afkroge, bl.a. fordi byen er i stadig fornyelse.

 

Et besøg på den netop genåbnede Tavern on the Green er et must for den, der tager imod udfordringen om at spise sig gennem New York. Tavern on the Green var tidligere et eksklusivt spisested, hvor stjernerne yndede at komme og blive set. Men ineffektiv ledelse, for afgrænsende fagforeningskontrakter, forældede bygninger og en finanskrise oveni, trak effektivt tæppet væk under ejerne af den tidligere fårefarm (det var godt nok tilbage i slutningen af 1800-tallet) og firmaet kollapsede. Nu er Tavern on the Green totalt renoveret og genopstået under Jim Caiolas effektive og service-mindede ledelse. Nu er det et sted for alle New Yorkere – også dem, der blot føler sig sådan under et kortere eller længere visit (læs mere om Tavern on the Green hér >>>).

 

En tur i nabolaget

Hvis man vil udvide sin oplevelse af ”The big Apple”, kan man spadsere over Brooklyn Bridge til en af de forstæder til Manhattan, som har rigtig meget at byde på. Man kan krydre oplevelsen af en fuldstændig anderledes bydel med en kulinarisk gåtur. Der arrangeres ganske enkelt ture rundt i kvarteret, hvor man besøger de meget forskelligartede butikker, restauranter, pubber, barer og coffee-shops, som er med til at sætte deres præg på området.

 

Vi gik en tur, arrangeret af Urban Oyster, under kyndig guidiance af Karen Brueckner, som kender næsten hver eneste ”Brownstone” mursten i det centrale Brooklyn og dens historie (læs mere om Urban Oyster’s Neighborhoods Eats Tour hér >>>).

 

Springbræt

Bruges New York, ligesom vi gjorde det i sommeren 2014, som springbræt til et bilcruise på tværs af det kolossale land, er der lige nogle ting, man skal se inden afgang, og der er også gode tips at hente hos Rejsejournalist Henrik Lange (se Henrik Langes website hér >>> og hør interviewet med ham hér >>>).

 

Klik også videre til artiklerne:

 

Det SKAL man opleve i New York>>>

 

Det SKAL man opleve i New York: Museer og Broadway shows >>>

 

Det SKAL man opleve i New York: Skyskrabere og New Yorks skyline >>>

 

The Wall Street Inn - en ren oase i New York >>>

 

Gourmet oplevelse på Tavern on the Green >>>


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rejseradioen.dk redigeres og udgives af Søren Clauding

© Rejseradioen: Søren Clauding - Clauding Communication. Kontakt >>>