- for mennesker på farten

Lyt til Rejseradioen her på siden og på danske radiostationer


Forsiden   Aktiviteter    Biler    Overnatning    Rejsemål    Transport    Rejseprogrammet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


La Créperie i Chicago: Fransk oase midt i USA


Af Søren Clauding – november 2014


La Créperie - interview med indehaver og grundlægger German Roignant

 

Forretningsfilosofien er enkel: Find ud af hvad de andre gør – og gør så noget andet. Det var på det grundlag, at Germain Roignant skabte sin lille franske oase syv kilometer fra bymidten i storbyen Chicago. Germain Roignant etablerede ”La Créperie” for 42 år siden og i dag har det lille pandekagehus status af, at være USA’s ældste Créperie.

 

Det er let at overse. Man skal vide, at det ligger der og på ingen måde være overrasket over den beskedne facade. Indenfor og bag restauranten i den hyggelige gårdhave har Germain Roignant skabt et fremragende køkken, hvor franske pandekager, som inkluderer det, man kan kalde middagspandekager, er hovedmenuen.

 

Chicagos indbyggere og nogle få turister med lokalkendskab valfarter til det lille stykke Frankrig, og ingen går skuffede eller sultne derfra. Kogekunsten er i højsæde, det samme er det glimrende vinkort. Men lad være med, at forvente burgere og amerikanske nationalretter her.

 

Kuriosum: Vi blev bekendte med La Créperie, da Jim Caiola fortalte om sin onkels lille restaurant. Jim Caiola genåbnede i foråret under noget mere pompøse rammer Tavern on the Green i Central Park i New York.

 

"Jim er også min ynglings-nevø", smilede Germain Roignant, da vi fortalte ham om tipset og hvorfra det kom. Forståeligt nok, for de to familiemedlemmer har hver især udviklet deres koncept til perfektion. Derfor skal den beskedne, men i øvrigt ganske fremragende petit-restaurant i Chicago have ligeså mange stjerner som Tavern on the Green i New York. Måske er de en anelse mindre, men ikke mindre fortjent. (Læs om Tavern on the Green hér >>>)

 

Behøver vi at tilføje, at prisniveauet er ligeså rimeligt, som maden er god…

 

Og husk, at reservere bord – der er kun 10 af dem indenfor i restauranten. Det er lidt lettere om sommeren, når gårdhaven er i brug.

 

La Créperie

2845 N Clark St

Chicago, IL 60657

Telefon: +1 773-528-9050

 

Link til La Créperie


   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rejseradioen.dk redigeres og udgives af Søren Clauding

© Rejseradioen: Søren Clauding - Clauding Communication. Kontakt >>>