- for mennesker på farten

Lyt til Rejseradioen her på siden og på danske radiostationer


Forsiden   Aktiviteter    Biler    Overnatning    Rejsemål    Transport    Rejseprogrammet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Food-fodtur i Brooklyn:

Brownstone og kulinariske oplevelser i en anden verden


Af Søren Clauding – august 2014


Food-tour i Brooklyn inkl. interview med Karen Bruckner - Urban Oysters Tours

 

Foruden Manhattan består New York City af bydelene The Bronx, Queens, Staten Island og Brooklyn. Brooklyn er den logiske destination, hvis man vil lidt væk fra Manhattans krævende bytempo.

 

Tager man spadsereturen over Brooklyn Bridge er det som om at skifte verden. Fortsætter man op imod det centrale Brooklyn, oplever man en kæmpemæssig variation i kulturer, etniske baggrunde, levevis og kulinariske udfoldelser. Undervejs kan man ikke andet end bemærke de typiske Brownstone huse, der præger beboelseskvartererne, bygningerne er alle markant lavere end dem, man ser på Manhattan.

 

Food-tur

Er man også til det kulinariske og har man begrænset tid, så er det ingen dum idé at købe sig til en fod-tur, nåh, nej, Food-tur, man kunne også kalde det en food-fod-tur, for man traver rundt i Brooklyn, kyndigt guidet og gør utallige stop på de små restauranter, hos de lokalebagerier, på barer og i butikker der sælger alverdens fødevare ofte af en slags, man ikke anede eksisterede.

 

I vores tilfælde var det Karen Brueckner (billedet), der kyndigt fortalte historierne om dengang Brooklyn bl.a. levede af østers-produktionen. Det var før forureningen og industrialiseringen hånd i hånd satte en stopper for den levevej. Og ikke mindst hvordan Brunstenshusene blev til.

 

Brunstenshusene i Brooklyn

Den korte udgave: I 1830’erne var husene i New York fortrinsvis beklædt med mursten eller træ. Da den stadig voksende mellemklasse i byen ønskede noget mere sofistikeret og på den anden side ikke havde råd til marmor, opstod idéen med brunsten. Brunsten er jernholdige klippestykker. I blandt finder man aftegninger af fossiler. Med til historien hører, at brunstene kun er facade beklædning – indenunder er husene bygget på normal vis.

 

Food-turen tager cirka 3 timer og tilpasses gruppernes størrelse, vejrliget, tid på dagen osv. Men sikkert er det, at man ikke ville komme hjem med en tilsvarende oplevelse, uden de mange gode oplysninger undervejs. Link til arrangørerne, Urban Oyster Tours' foodtour i Brooklyn

 

Vi besøgte bl.a.:

 

Stinky bklyn

215 Smith Street

Link til Stinkt’s website

En glimrende butik, hvor man foruden ost (ikke så slemt som navnet antyder) kan købe delikatesser af enhver slags.

 

 

61 Local

61 Bergen Street

Link til 61 Local’s website

Et glimrende sted at drikke sig igennem den lokale produktion af øl og vin suppleret med lokale retter.

 

Bien Cuit

120 Smith Street

Link til Bien Cuits website

Her bager man bl.a. sit eget brød

 

 

 

Brooklyn Farmacy & Soda Fountain

513 Henry Street

Link til Famacy’s website

Stedet, hvor man skal prøve en ægte Egg Cream.

 

Ted & Honey

264, Clinton Street

Link til Ted & Honey’s website

Et hyggeligt ligge sted, som drives af bror og søster. Navnet er de to søskendes kælenavne som barn.

 

One Girl Cookies

68, Dean Street

Link til One Girl Cookie’s website

Hér er der alene tale om hjemmebag. Kager og konditori.

 

 

 

 

 

D’Amico Coffee

309 Court Street

Link til D’Amico Coffee’s website

Kaffe i alle afskygninger fra hele verden.

 

Damascus Bread & Bakery

195 Atlantic Ave.

Link til Damascus’ website

Mellemøstlig brød fra eget bageri.


Danish pastry har ikke meget med dansk kagekunst at gøre. Kaffe og Krydderier i uendelige mængder fås mange steder.

 

Ted & Honey udendørs servering.      Stinky.                                 Damascus

 

    

Hos Bien Cuit kæler man om brødet og bruger ofte flere dage på bageprocessen.  Typiske Brooklyn familiehus.

 

 

 

D'Amico Coffee. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rejseradioen.dk redigeres og udgives af Søren Clauding

© Rejseradioen: Søren Clauding - Clauding Communication. Kontakt >>>