Spis ude i New York:
Tavern on the Green er et ”must”
Af Søren Clauding – august 2014
Interview med restaurationschef Jim Caiola
Det
hedder sig, at en del af det, at opleve New York, er at spise
sig gennem byen. Få steder i verden, om overhovedet andre
steder, er så bredt et udvalg af kulinariske oplevelser samlet
på så begrænset et geografisk område. Internationale køkkener
fra hele verden er repræsenteret i den største amerikanske by og
ligeså let det er at blive mæt, ligeså svært er det for New
Yorks restauratører at tiltrække sig den fornødne opmærksomhed.
Det nyder man godt af som turist.
Hvis en kulinarisk rundtur er på programmet, bør man starte hér,
på den genåbnede og totalt renoverede Tavern on the Green, et
fancy og ”cool” spisested på vestkanten af Central Park. Og dog,
hvis man begynder her, vil alt andet have svært ved at overgå
oplevelsen. Men alligevel...
Stærk
ledelse
Bag
Tavern on the Green står den succesrige filmmand, Jim Caiola
(billedet), som også er restauratør. Jim er vokset op i New York
og for ham var og er Tavern on the Green noget ganske særligt.
”Jeg husker, at vi kom her, da jeg var barn,” fortæller Jim
Caiola ”og for mig var Tavern on the Green det mest magiske sted
på jorden. Senere, efter sammen med min partner David Salema at
have åbnet restauranter i Philadelphia, øjnede jeg muligheden
for at genetablere stedet. Men det var så forfaldent, at det
skulle genopbygges helt fra grunden og det havde jeg ikke
mulighed for,” fortsætter Caiola.
Jim
Caiola havde været så langt inde i processen, at han og Salema
overvejede at byde ind på det ved en auktion da den tidligere
ejer var gået konkurs i 2009, men først da New Yorks bystyre et
par år senere ønskede at bidrage med at istandsætte det
udvendige af bygningerne, hvis andre ville tage sig af
interiøret og omgivelserne, kunne projektet realiseres.
Stor
investering – fantastisk resultat
New
York har investeret 10 millioner dollars i Tavern on the Green
mens Jim Caiola og David Salema står for 18 millioner. En net
sum, men resultatet er også blevet fantastisk.
Tavern on the Green genåbnede i maj og indeholder bar, flere
spiselokaler, festlokaler, en kæmpe terrasse, både overdækket og
åben og ikke mindst maden er en kolossal oplevelse. Det hele
skabt i moderne snit med respekt for stedets historie. Første
gang Tavern on the Green åbnede portene var i 1934 – indtil da,
siden 1870’erne, havde bygningerne huset en fårefarm (læs
mere om historien bag Tavern on the Green hér >>>)
Spiselige
priser
”Vi
satser på et menukort, som kombinerer det bedste fra det
internationale køkken med det bedste fra det amerikanske,”
forklarer Jim Caiola. ”Alt er baseret på økologisk tankegang og
derfor har vi engageret en af forkæmperne for økologi som vores
chefkok, Katy Sparks, hedder hun. Hun har scoret adskillige
anerkendelser og er et anerkendt navn i New York.”
Enestående er det, at de kulinariske oplevelser er til at betale
(menukortet
>>>). Vi har smagt en række forskellige retter – fremragende
kompositioner, og tilstrækkelige til at man ikke går sulten
videre ud i parken.
Og,
by the way: Hvis man vil nyde maden ude i Central Park vil det
snart være muligt at købe en fuldt udrustet madkurv på Tavern on
the Green. Allerede nu kan man købe lettere retter og snacks ved
et vindue ud imod parken.
Tavern on the Green skal have 5 ud af 6 mulige stjerner.
Tavern on the Green
67th Street & Central Park West
New
York, NY 10023
+1
212.877.8684
Link til Tavern on the
Green
Fra
menukortet:
Ristet japansk
aubergine. The Tavern Salat.
Baked Farro Pasta.
Green Cobb Salat.
Central Park er New
Yorkernes og turisternes fristed. |