- for mennesker på farten

Lyt til Rejseradioen her på siden og på danske radiostationer


Forsiden   Aktiviteter    Biler    Overnatning    Rejsemål    Transport    Rejseprogrammet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Spis ude i New York:

Tavern on the Green er et ”must”

 


Af Søren Clauding – august 2014


Interview med restaurationschef Jim Caiola

 

Det hedder sig, at en del af det, at opleve New York, er at spise sig gennem byen. Få steder i verden, om overhovedet andre steder, er så bredt et udvalg af kulinariske oplevelser samlet på så begrænset et geografisk område. Internationale køkkener fra hele verden er repræsenteret i den største amerikanske by og ligeså let det er at blive mæt, ligeså svært er det for New Yorks restauratører at tiltrække sig den fornødne opmærksomhed. Det nyder man godt af som turist.

 

Hvis en kulinarisk rundtur er på programmet, bør man starte hér, på den genåbnede og totalt renoverede Tavern on the Green, et fancy og ”cool” spisested på vestkanten af Central Park. Og dog, hvis man begynder her, vil alt andet have svært ved at overgå oplevelsen. Men alligevel...

 

Stærk ledelse

Bag Tavern on the Green står den succesrige filmmand, Jim Caiola (billedet), som også er restauratør. Jim er vokset op i New York og for ham var og er Tavern on the Green noget ganske særligt.

”Jeg husker, at vi kom her, da jeg var barn,” fortæller Jim Caiola ”og for mig var Tavern on the Green det mest magiske sted på jorden. Senere, efter sammen med min partner David Salema at have åbnet restauranter i Philadelphia, øjnede jeg muligheden for at genetablere stedet. Men det var så forfaldent, at det skulle genopbygges helt fra grunden og det havde jeg ikke mulighed for,” fortsætter Caiola.

 

Jim Caiola havde været så langt inde i processen, at han og Salema overvejede at byde ind på det ved en auktion da den tidligere ejer var gået konkurs i 2009, men først da New Yorks bystyre et par år senere ønskede at bidrage med at istandsætte det udvendige af bygningerne, hvis andre ville tage sig af interiøret og omgivelserne, kunne projektet realiseres.

 

Stor investering – fantastisk resultat

New York har investeret 10 millioner dollars i Tavern on the Green mens Jim Caiola og David Salema står for 18 millioner. En net sum, men resultatet er også blevet fantastisk.

 

Tavern on the Green genåbnede i maj og indeholder bar, flere spiselokaler, festlokaler, en kæmpe terrasse, både overdækket og åben og ikke mindst maden er en kolossal oplevelse. Det hele skabt i moderne snit med respekt for stedets historie. Første gang Tavern on the Green åbnede portene var i 1934 – indtil da, siden 1870’erne, havde bygningerne huset en fårefarm (læs mere om historien bag Tavern on the Green hér >>>)

 

 

 

 

Spiselige priser

”Vi satser på et menukort, som kombinerer det bedste fra det internationale køkken med det bedste fra det amerikanske,” forklarer Jim Caiola. ”Alt er baseret på økologisk tankegang og derfor har vi engageret en af forkæmperne for økologi som vores chefkok, Katy Sparks, hedder hun. Hun har scoret adskillige anerkendelser og er et anerkendt navn i New York.”

 

Enestående er det, at de kulinariske oplevelser er til at betale (menukortet >>>). Vi har smagt en række forskellige retter – fremragende kompositioner, og tilstrækkelige til at man ikke går sulten videre ud i parken.

 

Og, by the way: Hvis man vil nyde maden ude i Central Park vil det snart være muligt at købe en fuldt udrustet madkurv på Tavern on the Green. Allerede nu kan man købe lettere retter og snacks ved et vindue ud imod parken.

 

Tavern on the Green skal have 5 ud af 6 mulige stjerner.

 

Tavern on the Green

67th Street & Central Park West

New York, NY 10023

+1 212.877.8684

 

Link til Tavern on the Green


 Fra menukortet:

 

Ristet japansk aubergine. The Tavern Salat.            Baked Farro Pasta.               Green Cobb Salat.


    

 

    

 

Central Park er New Yorkernes og turisternes fristed.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rejseradioen.dk redigeres og udgives af Søren Clauding

© Rejseradioen: Søren Clauding - Clauding Communication. Kontakt >>>